ΣΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ…Ή ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

Η αντιδημαρχία Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο αναβάθμισης του περιβάλλοντος, προχώρησε σε δενδροφύτευση επί της οδού Θεσσαλονίκης. Η διαδικασία της δενδροφύτευσης ξεκίνησε στο διάζωμα του δρόμου, με στόχο τη βελτίωση της αισθητικής αλλά και της ποιότητας ζωής των δημοτών. Η δράση της δενδροφύτευσης θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές, προκειμένου να απολαμβάνουν οι δημότες ένα πράσινο αστικό περιβάλλον.

Οκτώ προτάσεις για ανάδειξη, ενίσχυση, αξιοποίηση και προβολή του πολιτιστικού δυναμικού του Δήμου Ωραιοκάστρου παρουσίασε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας”, Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη διάρκεια θεματικής εκδήλωσης με θέμα “Πολιτισμός”.

Με επίσκεψη σε μια δομή στην οποία επιτελείται ιδιαίτερα αξιόλογο κοινωνικό έργο ο υποψήφιος δήμαρχος, Ωραιοκάστρου Ανέστης Πολυχρονίδης τίμησε τη  Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τον ξενώνα προσωρινής φιλοξενίας παιδιών και εφήβων σε κίνδυνο της «ΑΡΣΙΣ» στο Ωραιόκαστρο, όπου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία της δομής και για τα προβλήματα που υπάρχουν. 

Συνάντηση στα γραφεία της Αποκεντρωμένης με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης είχαν ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης, και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Ωραιοκάστρου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γρηγόρης Εδιρνέλης, Άγγελος Θεμελής και Ανέστης Πολυχρονίδης, ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης λειτουργίας των δύο νέων λατομείων στην περιοχή του Μεσαίου.

Βροντερό απών από το Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στο Μεσαίο, με μοναδικό θέμα την ακύρωση της λειτουργίας νέων λατομείων στην περιοχή, έδωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Τσακίρης και Σκαρλάτος, ο οποίος προτίμησε την κοπή πίτας της παράταξής του, οι περισσότεροι βουλευτές της Β Περιφέρειας, ενώ έδωσαν το παρών οι Αρβανιτίδης του ΠΑΣΟΚ, Βαρδαλής του ΚΚΕ και Λαζαρίδης ανεξάρτητος.

Η υπόθεση των νέων λατομείων που δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα, καθώς εκκρεμεί η έφεση που άσκησε ο δήμος και στη συνέχεια αν χρειαστεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία αδειοδότησης των λατομείων θα πρέπει να ανασταλεί.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης και ο δικηγόρος της υπόθεσης κ. Κυριακόπουλος, ενημέρωσαν με κάθε λεπτομέρεια το ιστορικό της υπόθεσης, και τις μορφές των κινητοποιήσεων που πρέπει να γίνουν. Οι πολίτες με μεγάλη προσοχή άκουσαν και τους δύο, δείχνοντας ότι δεν τους απασχολούσαν οι αντιπολιτευτικές κορώνες ορισμένων επικεφαλής παρατάξεων, που προσπάθησαν να εκμεταλευτούν  προεκλογικά ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Ατυχής και η τοποθέτηση ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, ο οποίος προσπάθησε να μεταφέρει την κουβέντα στο μεγάλο έργο του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ωραιόκαστρο, που με ελάχιστους ευτυχώς προσπάθησαν να βάλουν φρένο. Φυσικά πήρε την αποστομωτική απάντηση από τον δήμαρχο. 

Η πιο σημαντική συνεδρίαση ενός δημοτικού συμβουλίου, πιστεύουμε ότι είναι ο απολογισμός μιας διοίκησης ενός δήμου. Κατά την  συνεδρίαση  λοιπόν η οποία κράτησε πολλές ώρες, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης ήταν ουσιώδης και ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια το έργο της διοίκησής του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι μια ξεχωριστή, μία ιδιαίτερη στιγμή για τον ίδιο, να επικοινωνήσει με τους πολίτες, καταθέτοντας την φιλοδοξία του να αναμετρηθεί όλα αυτά τα χρόνια με τα δύσκολα,για τις πολλές δράσεις με έργα μεγάλα, μεσαία και μικρότερα, τα οποία με συλλογική, οργανωμένη και επίπονη προσπάθεια, κατάφερε μαζί με τους συνεργάτες του,να σχεδιάσει,να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει τα περισσότερα.

Επίσης θα πρέπει να σταθούμε και να επισημάνουμε για τα οικονομικά του δήμου, κάτι που αναφέρθηκε ο δήμαρχος στην αρχή της ομιλίας του, κατάφερε η διοίκηση τα τελευταία δύο χρόνια να υπάρχει ενδυνάμωση του ισολογισμού και αύξηση των συνολικών εσόδων, παρά το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον, κάτι πολύ σημαντικό για την θετική πορεία του δήμου.

Για ενορχηστρωμένη «επίθεση» καταγγέλει ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης,  που πλέον «ναυαγεί» και εκθέτει ανεπανόρθωτα τους δημιουργούς και υποστηρικτές της είναι τα όσα αστήρικτα και αναιτιολόγητα μεταδίδονται τα τελευταία 24ωρα για το λατομείο Μεσαίου και τις ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Επίσης συστήνει στους όψιμους ενδιαφερόμενους για το λατομείο του Μεσαίου, πολλοί εκ των οποίων διεκδικούν τη διοίκηση του δήμου, να μάθουν πρώτα πού βρίσκεται το λατομείο και έπειτα να ασκούν κριτική για ένα θέμα που δεν γνωρίζουν.

Σημαντικό ότι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, ο οποίος έχει γνώση του όλου θέματος των λατομείων του Μεσαίου, δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερωθεί από τη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου πριν προβεί στις τελευταίες, βεβιασμένες του δηλώσεις επί του θέματος.

Η συζήτηση που θα πρέπει να γίνει για τις επόμενες δημοτικές εκλογές στον δήμο Ωραιοκάστρου,  θα πρέπει να είναι μια συζήτηση σχετικά με τα νέα δεδομένα του Κλεισθένη, γιατί είναι προφανές ότι με το νέο εκλογικό νόμο η αυτοδυναμία είναι σχεδόν αδύνατη για οποιαδήποτε υποψήφια παράταξη, και παρά το γεγονός ότι πριν τις εκλογές θα υπάρχουν πολλές και διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις, αυτές θα πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, και να  συνομιλήσουν μεταξύ τους ,κάνοντας ήπιο προεκλογικό αγώνα προκειμένου να δημιουργήσουν τη βάση της μετεκλογικής συνεργασίας. 

Επιθυμία του κόσμου είναι να υπάρχει μια προεκλογική περίοδο χωρίς αποκλεισμούς και αφορισμούς για κανέναν, και ευτυχώς αν εξαιρέσουμε μία δημοτική παράταξη που έχει επενδύσει το μέλλον της στο μαύρο, και αν συνεχίσει με αυτή την τακτική θα μετατραπεί σε Βατερλό, καμία άλλη δεν έχει πέσει σε αυτή την παγίδα.

Οι πολιτικές φιλοδοξίες πρέπει να έχουν κι ένα στόχο, δεν μπορεί να πέφτουν στις πλάτες των δημοτών. Με το νέο νομοσχέδιο του Κλεισθένη για την τοπική αυτοδιοίκηση, είτε αρέσει σε κάποιον, είτε όχι, θεσμοθετεί την απλή αναλογική, επιδιώκοντας να συμβάλλει στην καλλιέργεια μιας νέας νοοτροπίας στον αυτοδιοικητικό χώρο.

Μονόδρομος για την πρόοδο και την ευημερία του είναι η συνεργασία των πολιτών και δημοτικών παρατάξεων μακριά από κόμματα. Ενεργοί άνθρωποι που μοιράζονται τα ίδια ιδανικά και ενστερνίζονται τις ίδιες ιδέες, επιβάλλεται να συνασπιστούν και να διεκδικήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Σε αυτήν την περίπτωση, η διαφορετικότητα θα αποτελεί κίνητρο, ώστε μέσα από τον διάλογο να αναδεικνύονται οι καλύτερες προτάσεις για τα τοπικά ζητήματα.

Είναι προφανές ότι με το νέο εκλογικό νόμο η αυτοδυναμία είναι σχεδόν αδύνατη για οποιαδήποτε υποψήφια παράταξη. Αναγκαστικά λοιπόν θα υπάρξουν συνεργασίες. Θα υπάρξουν – και επιβάλλεται να υπάρξουν – συναινέσεις και συμμαχίες, που θα εξασφαλίζουν την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο με ουσιαστικές δημιουργικές προγραμματικές συγκλίσεις και συνθέσεις, χωρίς συναλλαγές και παζάρια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει όλοι να αλλάξουν και να αποκτήσουμε την ανάλογη κουλτούρα συνεργασίας. Σημαίνει επίσης ότι θα πρέπει έγκαιρα την επομένη των εκλογών  να ανοίξει ένας προγραμματικός διάλογος στα βασικά ζητήματα του Δήμου για να βρεθεί ο ελάχιστος κοινός παρανομαστής, που θα επιτρέπει τη συνεργασία για να μην βρεθούμε σε αδιέξοδο ή να οδηγηθούμε στα στείρα παζάρια και τις «βρώμικες» συναλλαγές.

Οι συμμαχίες οι οποίες θα προκύψουν στην πορεία αυτή είτε με οργανωμένες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις πρέπει να βασίζονται σε προγραμματικές δεσμεύσεις και να διέπονται από ήθος και αξίες. Πρέπει επίσης να καταστεί σαφές σε όλους όσους συμμετάσχουν στην προσπάθεια, ότι δεν υπάρχει θέση για παραγοντισμούς και προσωπικές πολιτικές διαδρομές. Οι συλλογικές αποφάσεις των οργάνων δεσμεύουν την πολιτική και την πορεία των παρατάξεων και όχι τις προσωπικές απόψεις των στελεχών τους.

Στο κάτω – κάτω αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη είναι το πρωί βγαίνοντας από το σπίτι του να έχει καθαρό περιβάλλον, σχολεία και παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά του, ΚΑΠΗ για τους γονείς του, κοινωνική πρόνοια για τους αναξιοπαθούντες, πάρκα, φωτισμό, σωστή συγκοινωνία, προτάσεις πολιτισμού και αθλητισμού, και κυρίως χρηστή διοίκηση, διαφάνεια από συμβούλους και δημοτικούς άρχοντες που θα μπορούν να του προσφέρουν όλα τα παραπάνω μακριά από παραταξιακές  ταμπέλες, ιδεολογικές καταβολές και πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Αγαπητοί κύριοι του «ωραιόκαστροtoday», καιρό είχαμε να διασκεδάσουμε με τα γραφήματα σας. Επειδή σε αυτά που αναφέρεστε στο τελευταίο σας φύλο, για την αντιμετώπιση του χιονιά στον δήμο μας,  μάλλον τα μπερδέψατε με άλλον, και επειδή ξέρουμε ότι δεν έχετε καμιά σχέση με το Ωραιόκαστρο, για να μην εκτίθεστε εσείς και ο υποψήφιος δήμαρχος που απεγνωσμένα στηρίζετε, σας ενημερώνουμε λοιπόν, ότι ξεκινώντας από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα πάρετε την οδό Λαγκαδά, και μόλις περάσετε την αερογέφυρα, υπάρχει μια πινακίδα που γράφει προς Ωραιόκαστρο. Θα τραβήξετε ίσια και σε πέντε λεπτά θα βρεθείτε εκεί. 

Επίσης να σας θυμήσουμε, ότι ξεχάσατε να γράψετε, και είμαστε σίγουροι ότι δεν έγινε εσκεμμένα, αλίμονο, την ευχαριστήρια επιστολή της διοίκησης του ΟΑΣΘ στην διοίκηση του δήμου, ότι μαζί με άλλους δύο, ήταν οι μόνοι που κρατήσανε όλες τις κεντρικές αρτηρίες ανοιχτές.

Και ένα βασικό. Δεν είναι όμορφο να διαφημίζετε συνέχεια τους κολλητούς του υποψηφίου σας. Υπάρχουν και άλλοι νέοι υποψήφιοι, που κατά την γνώμη μας δεν αξίζουν αυτή την μεταχείριση. 

Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος του  Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου κ.Τσακίρης, κατά την διάρκεια της κοπής πίτας του συλλόγου. Αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αστέριο Γαβότση και τον αντιδήμαρχο Ηλία Ζιακούλη, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο σύλλογος απέκτησε στέγη που είναι υπό διαμόρφωση, και θα είναι στολίδι για το Ωραιόκαστρο.

Περισσότερες από 80 γυναίκες του Δήμου Ωραιοκάστρου πραγματοποίησαν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στην Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Αξιοποιώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο υποστηρίζεται πανελλαδικά από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) ο Δήμος μας συμμετείχε με επιτυχία στη συγκεκριμένη δράση.

Ειδική δημόσια συνεδρίαση την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου με μοναδικό θέμα την ΄Εκθεση – Απολογισμό Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του Προγράμματος δημοτικής δράσης για το χρονικό διάστημα από 01-01-2017 έως 31-12-2018. Μια συνεδρίαση που αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον.

Το έχουμε πει πολλές φορές  τι σημαίνει «πολιτικό επίπεδο». Σύνθετο ερώτημα με πολλές και εξίσου σύνθετες απαντήσεις. Κυρίως, η έννοια του πολιτικού επιπέδου συνδέεται με εκείνη του πολιτικού πολιτισμού. Ως γνωστόν, πολλές είναι οι φορές που πάσχουμε ως προς το τελευταίο, πάσχουμε βαθιά και πάσχουμε καιρό τώρα. Τουλάχιστον εδώ στο Ωραιόκαστρο για την ώρα μπορεί να υπάρχουν οι αντιπαραθέσεις, κάτι που είναι θεμιτό, αλλά υπάρχει ένα καλό πολιτικό επίπεδο, που πιστεύουμε να συνεχιστεί μέχρι την ημέρα των δημοτικών εκλογών. Αυτό αρμόζει σε μια ώριμη κοινωνία και δημοκρατία.

Με δεδομένο ότι οι όλοι οι δημοτικοί συνδυασμοί τελούν ακόμη υπό διαμόρφωση,  αρχίζουν σιγά σιγά να παρουσιάζουν τους υποψήφιους τους, για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας, που θα πρέπει να συμβολίζουν τη σύνθεση ιδεών, δυνάμεων, προτάσεων, απόψεων και ανθρώπων που θα εργαστούν για μια μια τοπική αυτοδιοίκηση με αξιοπρέπεια.

Το σχέδιο Κλεισθένης ήρθε να αναθεωρήσει το σχέδιο Καλλικράτη, για την τοπική αυτοδιοίκηση, με ουσιαστικές παρεμβάσεις. Η σημαντικότερη μεταρρύθμιση έχει να κάνει με την καθιέρωση απλής αναλογικής στην εκλογή των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με άμεση μάλιστα εφαρμογή από τις επόμενες σχετικές κάλπες, οι οποίες θα στηθούν στις 26 Μαΐου του 2019. Δηλαδή,οι δημοτικοί σύμβουλοι,θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή,ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί Δήμαρχος. Η διαφορά έγκειται στο ότι οι παρατάξεις θα παίρνουν τόσους δημοτικούς συμβούλους, όσα τα ποσοστά τους την πρώτη Κυριακή. Τη δεύτερη θα κρίνονται μόνο οι επικεφαλής των δύο πρώτων συνδυασμών

Ωραιόκαστρο, 2019 μ.Χ. Σχολάς και προσπαθείς να μπεις στον κεντρικότερο δρόμο που λέγεται Λεωφόρος Δημοκρατίας, αναφέρει ο Χ.Δ. κάτοικος Ωραιοκάστρου. Ο δρόμος είναι δύο λωρίδων, με παρκαρισμένα δεξιά και αριστερά αυτοκίνητα. Στην δε αριστερή λωρίδα έχουν σταματήσει με αλάρμ μία σειρά από 3-4 οχήματα, κατά κανόνα πολλών κυβικών. Άλλος καπνίζει μέσα ανέμελος περιμένοντας το παιδί του να σχολάσει από κάποιο φροντιστήριο, η πίσω κυρία απλώς το άφησε στη μέση του δρόμου για να φτιάξει παραδίπλα τα νύχια της, ο τρίτος περιμένει το εσπρεσάκι του από την καφετέρια. Κατά ένα περίεργο τρόπο κανένας δε συγκινείται, όλοι θεωρούν ότι είναι απόλυτα νορμάλ να γίνει μία σειρά είκοσι αυτοκινήτων από πίσω μέχρι αυτοί να κάνουν “τη δουλειά τους”. Κι αρχίζω τελικά να αναρωτιέμαι, τι είναι πιο κωμικοτραγικό εδώ, το “Λεωφόρος” ή το “Δημοκρατίας”;

Και ξαφνικά από το πουθενά εμφανίστηκε και ένας δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, ο οποίος αφού ντύθηκε καλά με ένα ζεστό παλτό, σκουφάκι, κασκόλ και γάντια, έκανε αυτοψία στους δρόμους, κάνοντας κριτική σε αυτούς που επί μία εβδομάδα, ήταν με τρεις ώρες μόνο την ημέρα ύπνο, μέσα στην παγωνιά, για να μπορεί αυτός ο κύριος να κάνει…κρύα σχόλια. 

Είναι εύκολη η κριτική μέσα από το σπίτι, αναφέρει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Ηλίας Ζιακούλης, για μερικούς ευτυχώς λίγους εκπαιδευτικούς που εξυπηρετούν άλλους σκοπούς πέρα από το καθήκον τους ας είναι λίγο πιο προσεκτικοί και να μη χρησιμοποιούν τα παιδιά μας. Δυστυχώς για όλους εσάς τα σχολεία μας είναι ανοιχτά και καθαρά . Ευχαριστώ τους ήρωες υπαλλήλους για τον αγώνα τους στην μεγάλη κακοκαιρία των τελευταίων 17 ετών συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

Συμφωνώ απόλυτα με τον κύριο Ζιακούλη, επισημαίνει σε σχόλιο της η Ν.Χ. για την νέα μόδα όπου κάνουμε λέει αυτοψία (ο καθείς ) μετά βγάζουμε φωτογραφίες και μετά αρνητικά σχόλια για το τι δεν έπραξε ο υπεύθυνος( ο οποίος αμφιβάλλω αν κοιμήθηκε ο άνθρωπος αυτές τις μέρες διότι ήταν συνέχεια στους δρόμους για να μπορέσουμε εμείς να κυκλοφορήσουμε στις κεντρικές αρτηρίες και να φροντιστούν οι σχολικές κοινότητες ) …δεν είδα κανέναν Κύριο όμως που κυκλοφόρησαν και κυκλοφορούν για “αυτοψία” με την συνοδεία τους να πιάνουν κανέναν Φτυάρι για να βοηθήσουν …Τέτοιες φωτογραφίες θέλω να βλέπω!!!! Σημείωση τον κύριο Ζιακουλη δεν τον γνωρίζω καν σε προσωπικό επίπεδο αλλά γνωρίζω ότι το δίκιο πρέπει να λέγεται .

Και να φανταστείτε, αναφέρει άλλος πολίτης ο Τ.Ζ.. ότι πολλοί από αυτούς που δεν καθαρίζουν το σπίτι τους απ έξω, θα ζητούν καθαρά τα σχολεία…τα σκουπίδια δε μπορούμε να τα κρατήσουμε δύο τρεις μέρες σπίτι μας;τα παλιά έπιπλα και ο,Τι άλλο βρούμε,γιατί τα παρατάμε σε κοινόχρηστους χώρους;;όλα αυτά ας μας προβληματίσουν…Καλή η κριτική,αλλά πρώτα να δούμε κι εμείς τι κάνουμε σαν πολίτες…

Αληθεύει κύριοι υποψήφιοι, όσοι βέβαια βιαστήκατε να κάνετε δηλώσεις, ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, έδωσε συγχαρητήρια στον δήμαρχο Αστέριο Γαβότση, γιατί ο δήμος Ωραιοκάστρου μαζί με τον δήμο  Κορδελιού-Ευόσμου, ήταν οι μόνοι δήμοι που είχαν ανοιχτές όλες τις κεντρικές αρτηρίες;

Ολόψυχα ευχόμαστε περαστικά στον υποψήφιο δήμαρχο Γρηγόρη Ερδινέλη που γλίστρησε και έπεσε τραυματίζοντας σοβαρά το πόδι του το περασμένο Σάββατο. Επειδή γνωρίζουμε ότι είναι ένας άνθρωπος αγωνιστής, πιστεύουμε ότι σύντομα θα τον έχουμε πάλι κοντά μας.

Αδύνατον αυτός που δεν κάνει τίποτα, γιατί παρόλο που είναι υποψήφιος δήμαρχος δεν γνωρίζει από αυτοδιοίκηση, να πράττει κάτι καλό. Τουλάχιστον κάποιος από την ομάδα του να του μιλήσει να μην εκτίθεται, γιατί είναι ντροπή για όλους αυτούς τους ανθρώπους που αγωνίζονται εκεί έξω, αυτός να κάνει φτηνή αντιπολίτευση δίπλα στο τζάκι του. Σκαρλάτο βάλε κανένα ξύλο γιατί βλέπουμε ότι η φωτιά άρχισε να σβήνει.

Για έντεχνη παραποίηση της πραγματικότητας από την εφημερίδα “ωραιόκαστροtoday“ που πρόσκειται σε υποψήφιο δημοσωτήρα μας, μίλησε ο Θεμελής, που τουλάχιστον είναι συνεπής στα πιστεύω του, συμφωνεί κανείς ή διαφωνεί μαζί του.  Και για να λέμε την αλήθεια, δεν έχει καθόλου άδικο, αφού στη συγκεκριμένη φυλλάδα, τα ρεπορτάζ της, πηγάζουν από τα βιβλία με τα παραμύθια τηςθείας Λένας

Αν πάντως το πρόβλημα από την μεγάλη χιονοκαταιγίδα, σύμφωνα με τον Πολυχρονίδη, ήταν οι στάσεις των λεοφωρείων, τότε δεν μπορούμε, παρά με άριστα το 10, να βάλουμε 9,8 στις προσπάθειες των εργαζομένων και της διοίκησης.

Δυόμισι (2500) χιλιάδες σακούλες αλάτι για τους πολίτες. Πάνω από 500 τόνους αλάτι στους δρόμους του δήμου. Οι φαρμακοβιομηχανίες που παράγουν τα χάπια για την πίεση, τρίβουν τα χέρια τους.

“Πολλοί νομίζουν ότι ορισμένα πράγματα, όπως η αντιμετώπιση μίας χιονοθύελλας, είναι αυτονόητα. Τίποτε δεν είναι αυτονόητο και μόνο οι άνθρωποι, όπως όλο το προσωπικό του Δήμου Ωραιοκάστρου, κάνουν την διαφορά. Πάντα παρόντες και παντός καιρού. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου”.,δήλωσε ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε και την τιτάνια μάχη των αντιδημάρχων καθαριότητας και πολιτικής προστασίας, τεχνικών έργων και Μυγδονίας, καθώς και της Καλλιθέας,όπως  και όλων των προέδρων των τοπικών και δημοτικών ενοτήτων, που μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου, κατάφεραν, όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες του Δήμου να παραμείνουν  ανοιχτές, χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα, και το πιο βασικό, ότι  παρασχέθηκε κάθε βοήθεια στους δημότες που είχαν ανάγκη.

Χιόνι είναι…θα περάσει! έγραψε σε ανάρτηση του έμπειρος αυτοδιοκητικός, και συνέχισε:Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Δήμου Ωραιοκάστρου -(αντιδημαρχία καθαριότητας και εργαζόμενους) για την προσπάθεια και την διάθεση να εξυπηρετήσουν την κίνηση των δημοτών με ασφάλεια…το αποτέλεσμα της προσπάθειας θα προσμετρηθεί θετικά ή αρνητικά για τον καθένα μας διαφορετικά.
Όμως τούτη την ώρα που ξεκίνησε το χιόνι να πέφτει άφθονο ας είμαστε αρωγοί με τον τρόπο μας (όχι άσκοπες μετακινήσεις-φροντίδα στους ηλικιωμένους ανθρώπους μας) σε αυτή την προσπάθεια απέναντι σε ένα δύσκολο φυσικό φαινόμενο και ας χαρούμε μέσα μας στο δύσκολο περιβάλλον που ζούμε την καθημερινότητα μας. 

Η ελπίδα ανήκει πάντα σε αυτούς που σηκώνουν τα μανίκια , μπαίνουν στο χορό και δεν κάνουν ανέξοδη κριτική σε ανθρώπους. Σε αυτούς που νοιάζονται για τον τόπο τους όχι σποραδικά, και μόνο την περίοδο της προεκλογικής μάχης.

Θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους εκείνους τους ανθρώπους, τους αφανείς ήρωες θα έλεγε κανένας, αυτούς που με τόση ευκολία απαξίωσε ο κ.Σκαρλάτος, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν από τις 3 τα ξημερώματα. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος θέλοντας να πάρει κάποιους πόντους, μια και τα ποσοστά του είναι πολύ χαμηλά, προσπάθησε μέσα από αφελείς αναρτήσεις, να μας πείσει το αντίθετο από αυτό που έβλεπαν τα μάτια των πολιτών, τις υπεράνθρωπες προσπάθειες αυτών των ανθρώπων, να αντιμετωπίσουν αυτή την μεγάλη κακοκαιρία. Κρίμα γιατί είναι ένας νέος υποψήφιος, και ξεκίνησε στραβά.

Ο Α.Σ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ μάλλον πρέπει να ζητήσει πνευματικά δικαιώματα για το σλόγκαν που αρέσκεται να επαναλαμβάνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ότι ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, αφού είναι ένα σύνθημα που χρησιμοποιούσε πριν από ένα χρόνο, καθώς επίσης και το ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ, που χρησιμοποιεί δημοτική παράταξη. Λίγη προσοχή και σεβασμός δεν βλάπτει.

Που βρισκόμαστε σήμερα; ποια είναι η κατάσταση των συνδυασμών και των επίδοξων αρχηγών και μελλοντικών δημάρχων; Προτού όμως φτάσουμε σε αυτό, θα πρέπει να πούμε ότι η «φθορά της διοίκησης» όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται, δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει ιδιαίτερα τον σημερινό Δήμαρχο, ο οποίος και συνεχίζει δηλώνοντας παρών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Μπήκαμε για τα καλά στον χειμώνα, και γεμίσαμε από αθέατους επίδοξους … «σωτήρες», οι οποίοι λέει θα μας «σώσουν» εδώ στον Δήμο Ωραιοκάστρου, αν οι πολίτες με την ψήφο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαίου, τους εκλέξουν δημάρχους. Ορισμένοι πλημμυρισμένοι από έπαρση, μεγαλοστομία και περισσή αλαζονεία, δηλώνουν με στόμφο ότι σε μία τετραετία θα αλλάξουν την περιοχή.

Με διάφορα έντυπα που κυκλοφορούν στην αγορά, προσπαθούν μέσα από διάφορα ψευτορεπορτάζ και ψεύτικες δημοσκοπήσεις που θυμίζουν σε μας τους μεγαλύτερους τα παραμύθια της θείας Λένας, να βάλουν απουσία  στην ορθή ενημέρωση του πολίτη! 

Στο φως της δημοσιότητας δημοσκόπηση από τοπική εφημερίδα, που καταγράφει πρώτον και με διαφορά τον Γαβότση, και ακολουθούν με την σειρά: Παπακωνσταντίνου,  Πολυχρονίδης, Τσακίρης, Σκαρλάτος, Θεμελής και Ερδινέλης. Καλά ως εδώ, και δεν θα μιλήσουμε για την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων, άλλωστε την έχουμε καταγράψει κατά καιρούς. Απλά να επισημάνουμε το γεγονός ότι ο Παπακωνσταντίνου αυτό το ποσοστό το έπιασε όταν ήταν ο μόνος υποψήφιος από το Ωραιόκαστρο, και θα το πιάσει τώρα με ακόμα άλλους τρεις; Λοιπόν για να μην νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο, θα την χαρακτηρίζαμε σαν δημοσκόπηση με εντολή δική του, αυτό βέβαια δεν είναι κακό, και θα δούμε όλοι στο μέλλον, δημοσκοπήσεις που θα εμφανίζουν σαν δεύτερο, την μια τον ένα υποψήφιο, και την άλλη τον άλλον, ανάλογα με την παραγγελία. Το σίγουρο πάντως θα είναι ότι όλες θα καταγράφουν σαν πρώτο τον σημερινό δήμαρχο, Αστέριο Γαβότση. 

Άνοστες θα έλεγε κανείς έως κρύες οι ατάκες του ενός υποψηφίου στον άλλον στην ίδια εφημερίδα, με εξαίρεση το έξυπνο σχόλιο του Ερδινέλη για τον Τσακίρη, ότι :«θα τον έδινε έναν αναλυτικό χάρτη του δήμου μας για να γνωρίσει τις περιοχές που θα περιοδεύσει για να μην χαθεί», και βέβαια τις ευχές του Σκαρλάτου σε όλους για υγεία, δείχνωντας έτσι έναν πολιτικό πολιτισμό. Τον δήμαρχο βέβαια δεν τον είδαμε να σχολιάζει, αποφεύγοντας ίσως να πέσει…στην παγίδα της ερώτησης.

Το ότι πολλές φορές ο κ.Παπακωνσταντίνου χάνει την ψυχραιμία του μέσα στα δημοτικά συμβούλια και τα βάζει με τα πάντα και τους πάντες, είναι κάτι που έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια της λογικής. Έτσι λοιπόν για μια ακόμα φορά επιτέθηκε εναντίον του αντιδημάρχου καθαριότητας Ηλ. Ζιακούλη, ο οποίος αφού τον «ξεσκέπασε», τον χαρακτήρισε σαν τον μεγαλύτερο πολιτικό ψεύτη που έχει απαξιωθεί από την κοινωνία μας.

«Εξαφανισμένοι» για μια ακόμα φορά οι υποψήφιοι δήμαρχοι και σωτήρες του τόπου μας, από ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως αυτό της κατάθεσης του προϋπολογισμού του δήμου Ωραιοκάστρου. Βέβαια θα πει κανείς ότι και ο καθένας ξάπλα από τον καναπέ του, μέσα από ένα τάμπλετ, μπορεί να το παρακολουθήσει. Τι να τρέχουμε τώρα μέσα στην βροχή. Απλά τους ρωτάμε ότι απέχοντας και γυρίζοντας την πλάτη τους στους πολίτες, θέλουν να διοικήσουν;   

Ένας Δήμος δεν χρειάζεται μόνο σωστή διοίκηση,αλλά και σωστή αντιπολίτευση. Χρειάζεται προτάσεις-ιδέες-απαντήσεις στα προβλήματα,και όχι λάιφ-στάιλ. Καταπέλτης ο αντιδήμαρχος οικονομικών σε όσους δεν ψήφισαν τον προϋπολογισμό  για το 2019. Δυστυχώς όμως αυτό το κορυφαίο στην ουσία γεγονός για έναν δήμο, ορισμένοι αρκέστηκαν σε μια ανούσια αντιπολίτευση για μια ακόμα φορά χωρίς καν ούτε ένα σοβαρό επιχείρημα, με εξαίρεση τον Γ. Λαζαρίδη, που είναι προς τιμή του, και πολλές φορές έχει αποδείξει στο παρελθόν, ότι βάζει τον δήμο πάνω από άγονες αντιπολιτευτικές πολιτικές. Μάλλον εύκολη η δουλειά του αντιδημάρχου Π.Κοϊτσίδη, που με στοιχεία υπερασπίστηκε την καλή πορεία των οικονομικών του δήμου Ωραιοκάστρου τα δύο τελευταία χρόνια.

Πρόσφατα ανακαλύψαμε και τις μεταφυσικές… ιδιότητες του Δημάρχου μας. Ενώ έλαμπε δια της απουσίας του από το άναμμα του δέντρου στο Μελισσοχώρι, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες τοπικού site, που είναι γνωστό για τα παραποιημένα γεγονότα που παρουσιάζει, όπως φυσικά το συγκεκριμένο, και για κατασκευασμένες ειδήσεις, κατάφερε λοιπόν παρά την απουσία του, να…βρίσκεται στο Μελισσοχώρι, να χαιρετίζει τους κατοίκους, και να χορεύει μαζί τους. Πραγματικά είναι συγκλονιστικό αυτό το μεταφυσικό γεγονός που έλαβε χώρα στον δήμο μας, και σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΑΣΑ έχει σκοπό να στείλει ειδικούς να μελετήσουν αυτό το φαινόμενο με τον δήμαρχο. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το συγκεκριμένο γεγονός που συγκλόνισε όλη την χώρα.

Το να έχει πρόβλημα κατάρτισης ψηφοδελτίου ένας νέος υποψήφιος, είναι κατανοητό. Το να έχει όμως πρόβλημα ένας υποψήφιος που επί πέντε σχεδόν χρόνια ήταν ενεργός στα δημοτικά πεπραγμένα, και να είναι στην γύρα, ψάχνοντας υποψηφίους, και μάλιστα από διοικούντες, αυτό όχι μόνο δείχνει την απελπισία του, αλλά συγχρόνως και το πόσο λίγος ήταν όλα αυτά τα χρόνια. Και μιλάμε βέβαια για τον άνθρωπο που ψήφιζε πάντα «κατά» ή «παρών», όλα τα έργα του Ωραιοκάστρου, θέλοντας να καταδικάσει την πόλη του σε μιζέρια.

Έναν «καθαρό και έντιμο προεκλογικό αγώνα» χωρίς «άγονες αντιπαραθέσεις» για το κοινό καλό του δήμου και των πολιτών, ζήτησε υποψήφιος δήμαρχος, ξεχνώντας ότι επί τέσσερα χρόνια από τα έδρανα της αντιπολίτευσης δεν έκανε τίποτα άλλο, παρά μόνο άγονες και ανούσιες αντιπαραθέσεις, ψηφίζοντας πάντα «κατά» όλα τα έργα για τον δήμο, για το καλό όλων μας, βεβαίως…βεβαίως… Οι πολίτες όμως και μνήμη έχουν και κρίση.

Πως είναι δυνατόν να είσαι υποψήφιος δήμαρχος και να μην γνωρίζεις την ημερομηνία των εκλογών; Σε επιστολή του λοιπόν στους προέδρους των τοπικών που τους καλούσε στην ιδρυτική της παράταξης του, ο εν λόγω υποψήφιος έλεγε: Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο μας, αποφάσισα στις εκλογές της 19ης Μαΐου να θέσω εαυτόν στην κρίση των συμπολιτών μας. Μάλλον προβλέπουμε ότι αν κατέβει την συγκεκριμένη ημερομηνία δεν θα έχει καμία τύχη.

Καινούργια ήθη και έθιμα στο Ωραιόκαστρο από την πρόεδρο της ένωσης γονέων του Δήμου Ωραιοκάστρου και από υποψήφιο δήμαρχο.. Η εν λόγω κυρία εκμεταλλεύεται την θέση της προέδρου στην ένωση γονέων για να βάλει υποψηφιότητα. Βέβαια και από την δήλωση της για τα σχολεία καταλαβαίνει κανείς ότι ούτε έξω από την αυλή τους μάλλον δεν πέρασε ποτέ. Και φυσικά όταν είχαν τα τεράστια προβλήματα με την προηγούμενη διοίκηση, σιωπούσε. Τώρα που στα σχολεία γίνανε παρεμβάσεις που θα ζήλευαν πολλοί δήμοι, είναι λαλίστατη. Οι σύλλογοι των γονέων τι περιμένουν; 

Το να είσαι υποψήφιος Δήμαρχος ενός δήμου, σίγουρα δεν είναι κακό. Όπως επίσης και να έχεις μετά από πολλά χρόνια απουσίας σου από τα κοινά του Ωραιοκάστρου, και να θέλεις να γίνεις ο σωτήρας του, ούτε αυτό είναι κακό. Το να συλλαμβάνεσαι, όμως, “αδιάβαστος”, για τα ερωτήματα που προβάλεις, αυτό δεν είναι καλό. Αντιθέτως, είναι κακό και αναιρεί όλα τα προηγούμενα. 

Πως είναι δυνατόν να κατηγορεί κάποιος μια διοίκηση για αναποτελεσματικότητα, όταν ο ίδιος και η σύζυγος την υπηρέτησαν πιστά εδώ και τέσσερα χρόνια;

 Σχόλιο πολίτη που παρευρέθηκε και στις συγκεντρώσεις των υποψηφίων δημάρχων, και στις εκδήλωσεις του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. και της ΔΗ.Κ.Ε.Ω. Έλεγε λοιπόν με απορία, πως ήταν δυνατόν οι δεύτερες, να είναι σε κόσμο μεγαλύτερες από τις πρώτες. Μάλλον επειδή άλλες είχαν πολύ κόσμο από την Θεσσαλονίκη, και άλλες ήταν αφιερωμένη στην Θεσσαλονίκη, σε έργα ζωγραφικής και στα παιδιά…

Μοίρασε το άρθρο!