Στα καυσόξυλα στρέφονται οι καταναλωτές για να ζεσταθούν τον χειμώνα – Πού κυμαίνονται οι τιμές

Οι καταναλωτές την ώρα που οι τιμές στα καύσιμα έχουν φτάσει στα ύψη, στρέφονται και φέτος στα καυσόξυλα, προκειμένου να ζεσταθούν ενόψει του χειμώνα.

«Ο κόσμος κάνει την έρευνα του, οι τιμές είναι ίδιες με πέρυσι. Το κυβικό κοστίζει 130 ευρώ. Δυσκολευτήκαμε να τα προμηθευτούμε εμπόρευμα εξαιτίας των πυρκαγιών», ανέφερε στην τηλεόραση του Open έμπορος πώλησης καυσόξυλων.

«Ακόμα και από το καλοκαίρι οι καταναλωτές άρχισαν να αγοράζουν καυσόξυλα, ενώ η ζήτησή τους αυξήθηκε όταν μπήκε ο Σεπτέμβρης», όπως δήλωσε στην ΕΡΤ έμπορος καυσόξυλων

«Μεγάλη ήταν προσέλευση από την πρώτη Σεπτέμβρη. Υπάρχει αρκετός προνοητικός κόσμος που θέλει να πετύχει καλές τιμές και καλή ποιότητα ξύλων», είπε ο Γιώργος Κασκαλίδης.

Αυτή τη στιγμή οι τιμές είναι πιο οικονομικές «αλλά μέσα στη σεζόν, τον χειμώνα, μπορεί να ακριβύνουν», ανέφερε ο Γ.Κασκαλίδης.

Μάλιστα, σε σύγκριση με πέρσι, εν μέσω του ράλι στις τιμές στην ενέργεια, οι τιμές στα καυσόξυλα αυξήθηκαν:

«Δυστυχώς επειδή ήταν υψηλές τιμές σε γκάζι και πετρέλαιο, μας έκαναν απανωτές αυξήσεις μέσα στον Σεπτέμβριο το ξύλο είχε πάρει φωτιά γύρω στα 30-40%, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει άλλη αύξηση και παραμένει η αυξημένη περσινή τιμή», ανέφερε σχετικά ο έμπορος.

Μοίρασε το άρθρο!