01/03/2016
Σε ακόμη πιο σκληρό μήκος κύματος κυμάνθηκαν οι δηλώσεις του συνέχισε ο Ιβάν Σαββίδης κατά την παρουσία του στη Νέα Υόρκη. Αυτή τη φορά ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε μέσω συνέντευξης που έδωσε στο ελληνικό γραφείου Τύπου σε όλους τους Έλληνες δημοσιογράφους.
Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μίλησε για «το σύστημα που πρέπει να διαλύσουμε στο ποδόσφαιρο», και υπογράμμισε «κοιμάμαι και ονειρεύομαι το αθηναϊκό ποδόσφαιρο να διαλυθεί τελείως!» και τόνισε: «Καλύτερα να μην έχεις τίτλο, από το να έχεις έναν εξαγορασμένο τίτλο».
Αναλυτικά όσα είπε ο Ιβάν Σαββίδης:
Για τα χρέη του ΠΑΟΚ που εξόφλησε και δεν άκουσε ούτε ένα ευχαριστώ: “Προσβάλλομαι όταν μιλάνε για 11 εκατομμύρια. O ΠΑΟΚ έχει ξεχρεώσει πάνω από 37 εκατομμύρια ευρώ. 22 εκατομμύρια ήταν ρυθμισμένα χρέη και τα έχω ξεχρεώσει και τα 11 εκατομμύρια για τα οποία εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις. Και γνωρίζετε ότι στα ελληνικά δικαστήρια οι υποθέσεις μπορεί να μείνουν ανοιχτές για 10-15 χρόνια. Αν δεν λάβουμε υπόψη τους τρέχοντες φόρους, ο ΠΑΟΚ έχει πληρώσει σχεδόν 33 εκατομμύρια φόρων από τα παρελθόντα έτη.
Η ερώτηση είναι τι κάνουν στην Ελλάδα και τι δεν έχει κάνει ο Πόντιος από τη διασπορά. Στην Ελλάδα θα ήταν δίπλα για να έπεφτε ο ΠΑΟΚ κατηγορία, όλα τα χρέη θα είχαν διαγραφεί και από καθαρή σελίδα ανεβαίνεις μπροστά. Ο Πόντιος της διασποράς πίστεψε ότι το δικό του το παράδειγμα το προσωπικό μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους. Δηλαδή, αν θες να σώσεις τη χώρα πρέπει να πληρώσεις τους φόρους. Πρέπει να πληρώσεις τις οφειλές και εγώ τις πλήρωσα.
Δεν έχω λάβει από το κράτος ούτε καν συναισθηματική ικανοποίηση που πλήρωσα τα χρέη. Ούτε καν ένα ευχαριστώ δεν άκουσα. Και θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ αξίζει να αποτελέσει παράδειγμα ως ομάδα που είναι μοναδική που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ. Είμαστε πρωτοπόροι και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαστε απόλυτα καθαροί. Αλλά σαφώς δεν το κάναμε αυτό για να μας βοηθήσουν να γίνουμε πρωταθλητές. Είναι ένας άλλος δρόμος αυτός, εξαιρετικά δύσκολος, τον οποίο θα διανύσουμε εμείς προκειμένου να διαλύσουμε το σύστημα. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα πρόβλημα: Δεν μπορεί να είναι δεύτερη ομάδα, αλλά ακόμη δεν μπορεί να γίνει πρώτη. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην ψυχή μου αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα τα καταφέρω”.
πηγή SENTRA GOAL gr