Σκηνές επιθεώρησης

Δεν είναι νούμερα από θεατρική επιθεώρηση. Δεν είναι συλλήψεις τολμηρής φαντασίας. Είναι μερικά συμβάντα των τελευταίων ημερών.

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για έντονη χιονόπτωση. Κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση δηλώνουν πανέτοιμες να υποδεχτούν το κύμα κακοκαιρίας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΕΑΡΤΗΣ ΤΑΝΑΚΙΔΗΣ

Το κράτος δανείζεται. Κατασκευάζει την Αττική Οδό. Στη συνέχεια την πουλάει σε ιδιώτες. Οι φορολογούμενοι πληρώνουν τα δάνεια αλλά και υπέρογκα διόδια για τη χρήση της. Μόλις ένα καιρικό φαινόμενο δημιουργεί πρόβλημα, σπεύδει το κράτος να ξελασπώσει τους ιδιώτες.

Ο πολύς Μάνος προτείνει να ελεγχθούν και να πληρώσουν πρόστιμο όσοι  οδηγοί  εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό και δεν είχαν καινούρια λάστιχα.

Η βουλευτής της ΝΔ Παπακώστα προτείνει να γίνει έλεγχος από την Τροχαία και να επιβληθούν πρόστιμα σε όσα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα δε διαθέτουν αλυσίδες.

Η Αττική Οδός διεκδικεί από το κράτος αποζημίωση δεκάδων εκατομμυρίων για διαφυγόντα κέρδη λόγω περιορισμένης κίνησης την περίοδο της πανδημίας.  Κυβέρνηση ζητάει συγγνώμη για το φιάσκο της Αττικής Οδού, αλλά συγχρόνως με ικανοποίηση δηλώνει ότι κατάφερε να κρατήσει σε λειτουργία τον κρατικό μηχανισμό. Μερικοί μικροεπιτήδειοι προσπαθούν εκ των υστέρων να βάλουν τα αυτοκίνητά τους ως εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό, για να εισπράξουν το διχίλιαρο.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε για 45 εκατομμύρια σε ιταλική εταιρία (όσο κοστίζει ένας καλός ποδοσφαιριστής). Επιδοτείται κάθε χρόνο από το κράτος με δεκάδες εκατομμύρια για εξυπηρέτηση άγονων περιοχών. Τρένο της γραμμής Θεσσαλονίκης-Αθηνών εγκλωβίζεται στα χιόνια. Ύστερα από ώρες πηγαίνει άλλη μηχανή να βοηθήσει. Σε ένα χιλιόμετρο εγκλωβίζεται και αυτή. Σπεύδει τρίτη μηχανή για βοήθεια και συγκρούεται με τις άλλες δύο σταματημένες. 14 τραυματίες.

Οι εκατοστάδες νεκρών καθημερινά από κόβιντ θεωρούνται πλέον σχεδόν φυσιολογικό γεγονός. Η κυβέρνηση επιβάλλει πρόστιμο 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 65 ετων Δύο απελπισμένοι σέρνουν ένα νεκρό στο χιόνι. Οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων είναι γεμάτοι. Τα γραφεία τελετών δεν παραλαμβάνουν νεκρούς.

Ο καθηγητής Βασιλακόπουλος, μέλος της επιτροπής για τον κόβιντ, σημειώνει ότι τα 100 ευρώ–πρόστιμο στους μη εμβολιασμένους θα έφερναν σιγουρότερο αποτέλεσμα, αν κόβονταν κατευθείαν από τη σύνταξη. Πολλοί πολίτες λοιδορούν το κράτος.

Ψηφίζουν κόμματα που ξεπουλάνε τα πάντα (λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, οδικά δίκτυα, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες) στους ιδιώτες. Και προχθές φώναζαν «Που είναι το κράτος; Τι κάνει το κράτος;»

Έρχονται τα ραφάλ. Δύο μητροπολίτες (ο Θηβών και ο Αγρινίου) τα ραντίζουν με αγιασμό. Ο πρωθυπουργός παρών σταυροκοπιέται.

Η πρώην βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) Ραχήλ Μακρή αποδίδει το σεισμό της Φλώρινας στο ότι δεν έγινε αγιασμός των υδάτων.

Ο σουρεαλισμός ως κίνημα έχει εξαντληθεί. Η πραγματικότητα τρολάρει τη φαντασία.

Μοίρασε το άρθρο!