Στρουθοκαμηλισμός του Π.Αταμιάν για το debate

Ακολουθώντας την πεπατημένη και επιθυμώντας προφανώς να κινηθούν σε ασφαλή μονοπάτια για τους ίδιους, ο νυν Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης (Ανθρώπων Έργα) και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Πέτρος Αταμιάν (ΜΑΖΙ για τον τόπο μας), αρνήθηκαν την πρόταση των τεσσάρων ενημερωτικών site του Δήμου Ωραιοκάστρου για debate, επικαλούμενοι, από το δικό τους μετερίζι,  θέματα «αξιοπιστίας» της διαδικασίας για τα τρία από τέσσερα ΜΜΕ.

Ο κ. Τσακίρης αμφισβητώντας την εγκυρότητα των ερωτήσεων και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την «ειλικρίνεια» των δικών του απαντήσεων -που στην τελική θα κρίνουν οι πολίτες- απέρριψε τη συμμετοχή του από τη διαδικασία, σημειώνοντας πως οι εκπρόσωποι τριών εκ των τεσσάρων ενημερωτικών ιστοσελίδων, είτε έχουν συγγενικά πρόσωπα που είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι σε αντίπαλες παρατάξεις, ή είναι οι ίδιοι υποψήφιοι σε αντίπαλες παρατάξεις, ή …δεν αναρτούν καθόλου ή αυτούσια τα σχεδόν καθημερινά δελτία Τύπου της διοίκησής του!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η απάντηση του κ. Αταμιάν, ο οποίος μετά από λίγο επανήλθε ζητώντας debate. Το αστείο όμως της υπόθεσης, είναι ότι διαβλέπει πως τεχνηέντως αποφεύγεται η διεξαγωγή debate, ακολουθώντας ένα στρουθοκαμηλισμό, που δεν είναι άλλος, από ένα τρόπο συμπεριφοράς που αναφέρεται στο εξής παράδοξο: παρότι κάποιος βλέπει τον κίνδυνο, αντί να τον αντιμετωπίσει, προτιμά να κάνει ότι δεν υπάρχει, ελπίζοντας ενίοτε ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόνο του.

Έτσι δια της πλαγίας οδού, οι δύο υποψήφιοι για το δημαρχιακό θώκο Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και Πέτρος Αταμιάν, απέφυγαν επιμελώς την ανταλλαγή πολιτικών απόψεων μεταξύ τους και με τους άλλους υποψήφιους Δημάρχους σχετικά με τα προγράμματα και τις θέσεις τους για την επόμενη 5ετία, αλλά κυρίως κ. Τσακίρης, να απαντήσει και σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των ενημερωτικών μέσων για θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη στον Δήμο μας.  (Λειψυδρία, Νερό – δηλητήριο, Σκουπίδια, Αλώνια, Ογκολογικό Νοσοκομείο, Απευθείας αναθέσεις, Παρακολουθήσεις , Πορίσματα Ελεγκτικών Αρχών κλπ).

Οι υπόλοιποι δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι Ωραιοκάστρου, Παντελής Σκαρλάτος (ΑΝ.Α.Σ.Α) και Άγγελος Θεμελής (Λαϊκή Συσπείρωση), δέχτηκαν τη συμμετοχή τους. Ο μεν πρώτος ζητώντας λεπτομέρειες επί της διαδικασίας, ο δε δεύτερος είπε το «ναι», χωρίς να ζητήσει λεπτομέρειες.

Αυτή είναι η επιστολή του Παντελή Σκαρλάτου.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Παντελής Σκαρλάτος: Αξιότιμη Κυρία και Κύριοι Σας ευχαριστώ κατ αρχήν για την πρόσκληση να συμμετέχω σε debate με τους υπολοίπους υποψηφίους Δημάρχους καθώς θεωρώ οτι έτσι οι πολίτες μας μας θα έχουν μια πλήρη ενημέρωση και σαφή εικόνα των προβλημάτων του Δήμου μας Κατ αρχήν είμαι θετικός στην πρόσκληση σας, αλλά θα ήθελα να μου διευκρινίσετε τους όρους με τους οποίους θα διεξαχθεί το debate (θεματικές ενότητες ερωτήσεων διάρκεια ερωτήσεων, διάρκεια απαντήσεων κλπ)"

Μοίρασε το άρθρο!