Σερβία: Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό την Άνα Μπρνάμπιτς

Η νέα κυβέρνηση της Σερβίας που πρότεινε η εντολοδόχος πρωθυπουργός Άνα Μπρνάμπιτς έλαβε απόψε ψήφο εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο. Επί συνόλου 250 βουλευτών, 227 βουλευτές υπερψήφισαν την κυβέρνηση, πέντε την καταψήφισαν και 18 βουλευτές ήταν απόντες.

Η κυβέρνηση της Άνα Μπρνάμπιτς έχει 21 υπουργεία, στα 11 εκ των οποίων επικεφαλής είναι γυναίκες. Πρόκειται για κυβέρνηση συνασπισμού των τριών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

Η ‘Ανα Μπρνάμπιτς παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της κυβέρνησης της, έθεσε έξι στόχους: Την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων στο ζήτημα του Κοσόβου, τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας, την αμυντική θωράκιση της χώρας και την ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα.

Η ‘Ανα Μπρνάμπιτς στην ομιλία της έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση του φιλοευρωπαϊκού προφίλ της νέας κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η ένταξη στην ΕΕ συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα. 

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Σερβία θα συνεχίσει να καλλιεργεί φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία, την Κίνα, την Τουρκία και άλλες χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοίρασε το άρθρο!