Σάντος: Δεν ήθελε να κάνει τον προπονητή ο Ρονάλντο

340506e831d7da7803048ccbf59490b4_XL

Ο Φερνάντο Σάντος σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στα τελευταία λεπτά του τελικού του Euro.

Ο σούπερ σταρ της Πορτογαλίας, ο οποίος είχε αποχωρήσει πολύ νωρίς από τον αγώνα λόγω τραυματισμού, είχε σηκωθεί από τον πάγκο και έδινε οδηγίες στους συμπαίκτες του αντικαθιστώντας, κατά πολλούς, τον προπονητή του.

Ο Φερνάντο Σάντος, στην πρώτη συνέντευξή του μετά την κατάκτηση του τροπαίου, μάλλον είχε διαφορετική άποψη για την συμπεριφορά του Ρονάλντο. «Σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να κάνει τον προπονητή. Απλά ήταν πολύ νευρικός. Περισσότερο ίσως από κάθε άλλο Πορτογάλο εκείνη τη στιγμή υπέφερε. Απλά ερχόταν κοντά μου και μου έλεγε: ΄Θα νικήσουμε, θα νικήσουμε’. Υπάρχει κάτι κακό σε αυτό; Δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι περιορίοστηκε ο δικός μου ρόλος. Ο Ρονάλντο είναι ένας φανταστικός αρχηγός και ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο» ήταν τα λόγια του Πορτογάλου ομοσπονδιακού τεχνικού, ο οποίος μίλησε στο κρατικό κανάλι της πατρίδας του.

Ο Σάντος απάντησε, επίσης, και σε όσους επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε η Πορτογαλία, αλλά και το γεγονός ότι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης με περισσότερες ισοπαλίες σε σχέση με τις νίκες. «Στο ποδόσφαιρο πρέπει να μειώνεις το ρίσκο» ήταν το σχόλιό του.

Όσο για το τι μπορεί να πετύχει η Πορτογαλία στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση, δηλαδή στο Μουντιάλ της Ρωσίας σε δύο χρόνια; Ο Σάντος δεν θέλησε να δώσει υποσχέσεις. «Πρώτα πρέπει να φτάσουμε εκεί. Όταν θα είμαστε στη Ρωσία, τότε μπορούμε να προσδιορίσουμε τον στόχο μας» είπε.

Τέλος, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας κλήθηκε να αναδείξει τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο. Και επέλεξε έναν συμπατριώτη του. «Πιστεύω ότι ο καλύτερος είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο, άλλοι μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη, αλλά με βάση τους τίτλους και τη δουλειά που έχει κάνει εκτιμώ ότι είναι αυτός. Ξέρω βέβαια ότι κι εγώ είμαι καλός προπονητής».  

Μοίρασε το άρθρο!