Σάλος με αρμοδιότητες «έκπληξη» στους Δήμους

Σε διάψευση του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος εφημερίδας, για νέες αρμοδιότητες στους δήμους (κέντρα υγείας και σχολεία), προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής και τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας, Ξενοφών Κοντιάδης, αρκέστηκε στο να δηλώσει, ότι δεν έχει κατατεθεί ακόμη πόρισμα. 

Να σημειωθεί ότι με την συγκεκριμένη εξέλιξη δημοσιοποιήθηκε, και η ενόχληση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια. έναντι του Τ.Θεοδωρικάκου, γιατί το υπουργείο του δεν συμμετείχε στην Επιτροπή. 

Πάντως, το θέμα δεν είναι καινούργιο. Ο πρόεδρος της Επιτροπής με αντικείμενο την προετοιμασία του νόμου για τη Μεταρρύθμιση και Ανασυγκρότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Κράτους Ξενοφών Κοντιάδης μιλώντας στις 26/2/2020 σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, είχε τονίσει ότι πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, εκπαίδευση, πολιτισμός και περιβάλλον είναι οι τέσσερις τομείς τους οποίους σκέφτεται η κυβέρνηση να μεταφέρει αρμοδιότητες από το κεντρικό κράτος στην Αυτοδιοίκηση.«Στόχος είναι η μεταφορά αρμοδιοτήτων από κράτος στην Αυτοδιοίκησης που άπτονται της κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Κοντιάδης, και είχε αναφερθεί συγκεκριμένα στους τέσσερις παραπάνω τομείς. Μάλιστα, στην δευτερολογία του, είχε υποστηρίξει ότι έχει στα χέρια του εισηγήσεις από εμπειρογνώμονες για μεταφορά Κέντρων Υγείας, σχολείων, νηπιαγωγείων αλλά και χωροθέτησης χώρων απορριμμάτων. «Εμείς θέλουμε να νομοθετήσουμε την μεταφορά των Κέντρων Υγείας αλλά στην Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υπάρχουν εννιά διαφορετικά μορφώματα όπως τα τοπικά ιατρεία, οι τοπικοί γιατροί, τα ΤΟΜΥ κλπ. Γι’ αυτό περιμένουμε τις προτάσεις σας», είχε πει χαρακτηριστικά.

Επιφυλάξεις αιρετών

 

Μοίρασε το άρθρο!