Π.Τσακίρης: Πρώτα να διαφυλαχθεί η κομματική ισορροπία και παράλληλα μια αντιμισθία

Στη μυθολογία η Αλκυόνη όπως και ο Κήυκας, εξόργισαν λέει τον Δία αφού προσποιούνταν ότι αυτοί είναι ο Δίας και η Ήρα (πλαστοπροσωπία) και τελικά κατέληξαν ο Κήυκας κεραυνοβολημένος στο πέλαγος και η Αλκυόνη αυτοκτονώντας αφού είδε τον σύντροφο της νεκρό. Αυτή την μυθική ιστορία θυμηθήκαμε όταν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ακούσαμε τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου μαζί με την Πρόεδρο του Δ.Σ. να προσπαθούν να αφηγηθούν την δική τους Ιστορία για την διάλυση μιας διαδημοτικής προσπάθειας μεταξύ των δήμων Δέλτα, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου για ένα πρόγραμμα αδέσποτων ζώων στους τρεις αυτούς δήμους, που με κόπο η προηγούμενη  διοίκηση σε συνεργασία με τους άλλους δύο δήμους σύστησε τον σύνδεσμο ΟΤΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης για την μέριμνα των αδέσποτων ζώων.

 Σκοπός της οργάνωσης αυτής ήταν η εφαρμογή ενός διαδημοτικού σχεδίου εντοπισμού, περισυλλογής και μεταφοράς των αδέσποτων ζώων παράλληλα με τη δημιουργία και λειτουργία ενός καταφυγίου αδέσποτων ζώων. Ιδρύθηκε με το ΦΕΚ 2346/Β/11-06-2017, και προβλέφθηκε μάλιστα και ειδική δαπάνη και από τους τρεις δήμους.

Ποιο είναι λοιπόν το αφήγημα της νέας διοίκησης για την διάλυση του συνδέσμου αυτού; Ένα και μοναδικό επιχείρημα, πως θα πρέπει σε ένα άμισθο σύμβουλο, έως σήμερα, του δήμου μας να του εξασφαλίσουμε και μισθό! Ενώ λοιπόν είχε συμφωνηθεί ότι την προεδρία θα ασκούσε ο Δήμος ΔΕΛΤΑ κατά την πρώτη διετία με εκπρόσωπο της δικής του επιλογής. Αποφάσισαν λοιπόν ο δήμος Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας, κατόπιν άνωθεν εντολών, να προωθήσουν υποψήφια δική τους επιλογής με ΄΄μεγάλη εμπειρία΄΄ στο εγχείρημα του συνδέσμου. Η παλαιά πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΔ του Δήμου ΔΕΛΤΑ με εμπειρία στην διοίκηση της ΔΕΥΑΔΔ και όχι βέβαια σε παρόμοιο σύνδεσμο.

Και το αναφέρουμε αυτό διότι διαβάζοντας στον τύπο της πόλης μας διαβάζουμε ότι : ”Η ΕΥΑΘ με αγωγή της ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, διεκδίκησε και τελικά κέρδισε την αγωγή που είχε καταθέσει τον Οκτώβριο του 2017,κατά της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης- Αποχέτευσης Δήμου Δέλτα (ΔΕΥΑΔΔ) για χρέη που ξεπερνούσαν ήδη τότε τα 7,8 εκατ. ευρώ. Τι δήλωνε τότε η κυρία πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ στην ΄΄Εφημερίδα των Συντακτών΄΄;

Η πρόεδρος λοιπόν κ. Ελένη Μπαλογιάννη υποστήριξε ότι: ”Δυστυχώς από το 2014 είχαμε μόνο οχτώ υπαλλήλους, σήμερα διαθέτουμε 25, και γι’ αυτό έμεινε πίσω η έκδοση λογαριασμών του πρώην Δήμου Εχεδώρου”. Τώρα θα εκδοθούν μαζικοί λογαριασμοί για τα χρόνια 2014-2018, και θα μπορούν οι πολίτες να εξοφλήσουν σταδιακά κι εμείς να αποπληρώνουμε τρέχουσες δόσεις για να καταστούμε φερέγγυοι. Υπήρχε η νοοτροπία ότι στον Εχέδωρο δεν πληρώνουμε. Ποτέ και κανένας δεν αναρωτήθηκε δυστυχώς γιατί συνέβαινε αυτό. Αν και έχω πάρει την “καυτή πατάτα”, δεν θέλω να μιλήσω για ευθύνες των παλαιών διοικήσεων. Πρόθεση της σημερινής διοίκησης είναι να μπει το θέμα σε μια σειρά· βγάζουμε καταμετρητές, κάνουμε επιμερισμό εξαμήνου και χρεώνουμε αναλόγως, ενώ αιτηθήκαμε και ενίσχυση από προγράμματα του υπουργείου Οικονομικών”.

Για την Ιστορία και μόνον, το χρέος της ΔΕΥΑΔΔ σήμερα υπολογίζεται σε περισσότερα των 10.000.000 € αλλά αυτό θα το διαπιστώσει πιθανόν νεώτερη αγωγή. Επομένως ο ισχυρισμός του Δημάρχου Ωραιοκάστρου για επιδίωξη κλίματος συναίνεσης και πρόταξης των συμφερόντων και του καλού των κατοίκων των τριών όμορων δήμων θα μπορούσε να ευσταθεί και να γίνει πιστευτό,ς εάν δεν σημείωνε στην συνέντευξη που έδωσε για τον λόγο διαφωνίας του με την επιλογή του Δημάρχου ΔΕΛΤΑ.

Λέει λοιπόν ο κ. Τσακίρης: ”Παρά τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει κατά την τριμερή συνάντηση, εν τέλει στην πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της «Αλκυονίδας», ο δήμαρχος Δέλτα, πρότεινε για τη θέση του προέδρου ένα πρόσωπο παντελώς άσχετο, προφανέστατα σε ένα πλαίσιο μικροπολιτικής συναλλαγής του με δημοτικό σύμβουλο προερχόμενο από την αντιπολίτευση”. Γίνεται λοιπόν πλήρως κατανοητός ο διπλός λόγος ΄΄διαφωνίας΄΄ του κ. Τσακίρη. Πρώτα για να διαφυλαχθεί η κομματική ισορροπία στον φύλα προσκείμενο συνδυασμό του Δήμου ΔΕΛΤΑ και παράλληλα να εξασφαλιστεί μια αντιμισθία στην άμισθη σύμβουλο του, η οποία παράλληλα είναι και δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο Δήμο ΔΕΛΤΑ. Ε, και για τα αδέσποτα του δήμου και τα προγράμματα που τρέχουν, έχει ο Θεός. Για 900.000 θα κάνουμε έτσι !

Μοίρασε το άρθρο!