Πώς να κλείνεις εισιτήρια ώστε να αποφεύγεις τις καθυστερήσεις πτήσεων

Τίποτα δεν καταστρέφει τις διακοπές σου τόσο όσο το να καθυστερεί η πτήση σου ή το να χάνεις την τσάντα σου. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν κόλπα που μπορείς να κάνεις κατά τις κρατήσεις ώστε να μειώσεις τις πιθανότητες να έρθεις αντιμέτωπος/η με ένα από αυτά τα προβλήματα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλίσεις ότι η πτήση σου θα απογειωθεί έγκαιρα είναι να κάνεις κράτηση για νωρίς το πρωί.

Αυτό τουλάχιστον λέει στο Travel + Leisure ο Scott Keyes, ιδρυτής της Going.com.  «Αν και δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξουμε τις καταιγίδες ή να προβλέψουμε μια κατάρρευση, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες είναι εντελώς αβοήθητοι», είπε επίσης ο Keyes στο T+L. “Υπάρχουν δύο τύποι πτήσεων που έχουν την καλύτερη απόδοση στην ώρα τους: πτήσεις νωρίς το πρωί ή/και απευθείας πτήσεις”. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Θέμα χρόνου οι επιβατικές πτήσεις με αεροπλάνα υδρογόνου Στην πραγματικότητα, πέρυσι, το 86% των πτήσεων από τις 6 το πρωί έως τις 7 το πρωί έφτασε στην ώρα του σε σύγκριση με μόλις 66 τοις εκατό των πτήσεων που έφτασαν στις 22:00 έως τις 11 μ.μ., σύμφωνα με την Going. Μάλιστα εάν η πτήση είναι απευθείας τότε τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα.

Σύμφωνα με την Going, οι ταξιδιώτες με πτήσεις ανταπόκρισης έχουν τουλάχιστον έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να δουν μεγάλη αναστάτωση στο ταξίδι τους. Ή, όπως το έθεσε ο Keyes, “μια καθυστέρηση 2 ωρών σημαίνει απλώς ότι θα φτάσεις με 2 ώρες καθυστέρηση, ενώ μια καθυστέρηση 2 ωρών σε πτήση ανταπόκρισης θα μπορούσε να σημαίνει μια χαμένη σύνδεση και μια μεγάλη αναμονή για να φτάσεις στον τελικό προορισμό σου”. 

Η παραπάνω συμβουλή ήρθε μετά από όσα πήγαν λάθος κατά την εβδομάδα των Χριστουγέννων στο Southwest, οπότε και χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν και επιβάτες καθηλώθηκαν. Έκτοτε, οι γερουσιαστές των Ηνωμένων Πολιτειών εργάζονται προκειμένου να επεκτείνουν την προστασία των επιβατών αεροπορικών μεταφορών.

Το περασμένο καλοκαίρι, το Υπουργείο Μεταφορών στις ΗΠΑ συνέταξε έναν διαδραστικό πίνακα εργαλείων που περιγράφει λεπτομερώς τις πολιτικές αεροπορικών εταιρειών για τα πάντα, από τις εκ νέου κρατήσεις έως τα καταλύματα σε ξενοδοχεία και πολλά άλλα, αλλά οι περισσότερες πολιτικές εξαρτώνται συνήθως από τις μεμονωμένες αεροπορικές εταιρείες. Το DOT απαιτεί από τις αεροπορικές εταιρείες να εκδίδουν επιστροφές χρημάτων εφόσον μια πτήση ακυρωθεί

Πηγή: Travel + Leisure , Alison Fox. 

Μοίρασε το άρθρο!