Πώς η Ιταλία -γνωστή για την ανυπακοή στους κανόνες- κατάφερε να γλιτώσει από το «2ο κύμα κορωνοϊού»

Όλο και περισσότερες χώρες στον κόσμο καταγράφουν ένα δεύτερο κύμα έξαρσης του κορωνοϊού. Η Ιταλία όμως, χώρα που έχει πληγεί σκληρά από τον ιό, δεν βρίσκεται μεταξύ αυτών. Πώς τα κατάφερε; Τι έκανε σωστά σε σχέση με τις υπόλοιπες και πόσο συνέβαλαν σε αυτό οι πολίτες της;

Μια από τις χειρότερες ημέρες αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού στην Ιταλία ήταν στις 27 Μαρτίου, όταν οι Αρχές ανακοίνωσαν πως 969 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 μόλις ώρες. Τις προηγούμενες εβδομάδες, οι φωτογραφίες με τα φέρετρα στις εκκλησίες αλλά και τα στρατιωτικά οχήματα που μετέφεραν τους νεκρούς στους δρόμους του Μπέργκαμο της βόρειας Ιταλίας, σόκαραν τον κόσμο.

Στρατιωτικά οχήματα φορτώνουν φέρετρα στο Μπέργκαμο της Ιταλίας – Οι εικόνες αυτές σόκαραν όλο τον πλανήτη
Και τώρα, μόλις 4 μήνες αργότερα, η ζωή στην Ιταλία -τη χώρα για την οποία ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, είπε πως «κανείς δεν θα ήθελε να της μοιάσει»- έχει επιστρέψει σχεδόν στην κανονικότητα, παρά τις περιστασιακές εστίες κρουσμάτων, που έχουν αποδοθεί σε μετανάστες που φθάνουν στη χώρα ή ζουν σε στενά διαμερίσματα.
Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πανδημία του κορωνοϊού στην Ιταλία είναι πάνω από 35.000, με τον αριθμό των νέων θανάτων να είναι λιγότεροι από 10 τις περισσότερες ημέρες. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι τώρα 250.103.

Μοίρασε το άρθρο!