«Πύρινη» εβδομάδα από σήμερα – Ξεκινούν τα 40άρια σε όλη τη χώρα

720_529635_7eacb6ffad-b91493c1b3df9464

Ο υδράργυρος θα παραμείνει «καρφωμένος» στο κόκκινο, από σήμερα και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, ο υδράργυρος.

Όπως ανέφερε  o μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, η θερμοκρασία στη δυτική Ελλάδα από σήμερα αναμένεται να «σκαρφαλώσει» στους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιποι χώρα θα δεν θα πέσει κάτω από τους 35°C. Αύριο, Κυριακή, το θερμόμετρο θα φτάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου

Σήμερα η το θερμόμετρο ήταν στο «κόκκινο» σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, καθώς σε Γιάννενα, Σέρρες, Ιθάκη έδειξε 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Κόνιτσα άγγιξε τους 40°C.

Ο καύσωνας ήρθε για να… μείνει

Ο καύσωνας των «δυτικών Βαλκανίων», ήρθε για να… μείνει μέχρι την άλλη Παρασκευή με τον υδράργυρο να φτάνει από τη Δευτέρα, έως και την Τετάρτη τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Στο «κόκκινο» και η υπόλοιπη Ευρώπη

Το κύμα καύσωνα δεν «χτυπά» μόνο την Ελλάδα. Σε μεγάλα τμήματα της νότιας και ανατολικής Ευρώπης, ο «Εωσφόρος», εκτός από υψηλές θερμοκρασίες, είχε ως αποτέλεσμα και καταστροφικές πυρκαγιές και μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες, την ώρα που οι αρχές κήρυξαν πολλές περιοχές σε «κόκκινο» συναγερμό.

 

Μοίρασε το άρθρο!