Πόλεμος ανακοινώσεων για τις ευθύνες σε σχέση με όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη.

Πόλεμος ανακοινώσεων για τις ευθύνες της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης σε σχέση με όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση της παράταξης της Κατερίνας Νοτοπούλου Θεσσαλονίκη Μαζί: «Με απόλυτη κατάπληξη, οδύνη, αλλά και οργή ακούσαμε την κυνική ομολογία του Άδωνι Γεωργιάδη, που ανέφερε για την πόλη μας πως «από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία, στην πίστη, δε βάλαμε καραντίνα πριν του Αγ. Δημητρίου» παρά τις εισηγήσεις των ειδικών. Είναι ο ίδιος υπουργός που μόλις λίγο καιρό πριν, στις 8/12/2020 δήλωνε ότι φταίει ο χαρακτήρας των Θεσσαλονικέων! Θυμόμαστε επίσης το blame game μεταξύ κεντρικών στελεχών και αυτοδιοικητικών το προηγούμενο διάστημα για τις καθυστερήσεις, καθώς επίσης το γεγονός ο κ. Ζέρβας -ο μεγάλος απών- δεν εισηγήθηκε lockdown έγκαιρα αλλά συμμετείχε κανονικά στους εορτασμούς.

Μετά από όλα αυτά τα θλιβερά και ανήκουστα, ότι παρά τις εισηγήσεις κάποιων λοιμωξιολόγων, για την κυβέρνηση αυτό που τελικά μέτρησε περισσότερο ήταν η μικροπολιτική της σκοπιμότητα και όχι ο λόγος των ειδικών, τους οποίους συστηματικά εργαλειοποιεί και χρησιμοποιεί κατά πως τη βολεύει, αναρωτιόμαστε για ακόμη μία φορά μαζί με τους συμπολίτες μας: Υπάρχει δήμαρχος σε αυτήν την πόλη; Ας μιλήσει, επιτέλους. Ας διεκδικήσει, επιτέλους. Ας υπερασπιστεί τους συμπολίτες του, επιτέλους».

Η απάντηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα: Ο παραληρηματικός και ανεύθυνος λόγος κάποιων, οι οποίοι πολιτεύονται κατά το δοκούν -πότε μιλώντας στην Αθήνα αλληθωρίζοντας στη Θεσσαλονίκη και πότε το αντίστροφο, ώστε να εξασφαλίσουν την προσωπική τους προβολή, καλλιεργώντας απλά το πολιτικό τους μέλλον- έχει κουράσει και πρέπει επιτέλους να λάβει ένα τέλος! Είναι οι ίδιοι που, όταν ο δήμαρχος πήρε την οδυνηρή απόφαση να κλείσει τη νέα παραλία, τον λοιδόρησαν.

Είναι αυτοί που ζητούσαν δια ζώσης συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, εν μέσω πανδημίας, αδιαφορώντας για την υγεία των συναδέλφων. Οι ίδιοι που, όταν διοργανώθηκε Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή όλων των υγειονομικών φορέων της πόλης, αντιδρούσαν για την ημερομηνία διεξαγωγής της (17 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ίσχυε γενική απαγόρευση εκδηλώσεων και κυκλοφορίας), αλλά τελικά έλαβαν μέρος! Οι ίδιοι που, όταν ζητήθηκε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης αυστηρότερο lockdown και κλείσιμο των σχολείων, τον κατηγορούσαν για «αναστολή λειτουργίας της πόλης».

Άλλωστε, δυστυχώς για αυτούς, είναι η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αυτή που ζήτησε έγκυρη ενημέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καλύτερο συντονισμό της προσπάθειας στη Βόρεια Ελλάδα και αυστηροποίηση των μέτρων κατ’ αναλογία της περασμένης άνοιξης. Η πολιτική επένδυση στον πόνο των οικογενειών, στην αγωνία των επαγγελματιών, ακόμη και στον θάνατο, είναι ύβρις. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Δικό μας μέλημα είναι ο περιορισμός της πανδημίας και η υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης. Δικός μας στόχος η συμβολή στη συλλογική προσπάθεια, η προετοιμασία και η επένδυση στην επόμενη μέρα της πόλης και της πατρίδας μας.

Η στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης ήταν συνεπής από την πρώτη στιγμή. Υποστήριζε τα ίδια όταν η πόλη ήταν πανελλαδικά υπόδειγμα, τα ίδια κι όταν η κατάσταση επιβαρύνθηκε. Οι δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις είναι καταγεγραμμένες και στη διάθεσή όλων. Μια απλή αναζήτηση αρκεί για να διαπιστώσει όποιος το επιθυμεί τι, πότε και από ποιον έχει δημόσια λεχθεί. Προφανώς δεν έχουμε οποιαδήποτε ελπίδα κάποιοι να λειτουργήσουν και να τοποθετηθούν υπεύθυνα, μακριά από λαϊκισμούς. Παραμένουν πολιτικοί επαγγελματίες της καταστροφής, χωρίς να έχουν τίποτε ουσιαστικό να προτείνουν ή να προσφέρουν στην πόλη. Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται υπεύθυνο δημόσιο λόγο και συνεπή στάση και αυτό πράττουν και θα πράττουν ο δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Και η ανταπάντηση της Κ. Νοτοπούλου  Η Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί Κατερίνα Νοτοπούλου σχολίασε στα social media: Ο Δήμαρχος της «covid free» Θεσσαλονίκης ξαναχτυπά με ψέματα που βγάζουν μάτι και κρυφτό. Αλλά ο Χαρδαλιας είπε ότι τον προειδοποίησε ο Τζιτζικώστας, ο Άδωνις ότι τους προειδοποίησαν οι λοιμωξιολογοι και ο δήμαρχος πετούσε αετό. Το πρόβλημα όμως του κ.Ζερβα είναι η κριτική της Νοτοπούλου, όχι η τραγωδία που ζει η πόλη.

Αντί να ενεργοποιηθεί και να ζητήσει παρέμβαση εισαγγελέα, αντί να ζητήσει τις ευθύνες από τον πρωθυπουργό και να διεκδικήσει έστω σήμερα συνταγογράφηση των τεστ και ενίσχυση των νοσοκομείων που κατέρρευσαν αρκείται να παίζει το Μουτζούρη και να του φταίει η αντιπολίτευση . Θλίψη και φόβος για το μέλλον της πόλης και των πολιτών από την απουσία ηγεσίας.

Μοίρασε το άρθρο!