Πρώτοι στην σπατάλη χρόνου στις μετακινήσεις οι Ελληνες

images

Περισσότερες ώρες σπαταλούν οι Έλληνες για τις μετακινήσεις τους συγκριτικά με τους άλλους Ευρωπαίους,  σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Boston Consulting Group (BCG) και του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Ipsos.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες ξοδεύουν 13 ώρες και 2 λεπτά εβδομαδιαίως για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, τη στιγμή που – βάσει στοιχείων από 10 χώρες – οι Ευρωπαίοι πολίτες περνούν στον δρόμο κατά μέσο όρο 9 ώρες και 35 λεπτά την εβδομάδα. Οι Γάλλοι σπαταλούν για τις καθημερινές μετακινήσεις τους 7 ώρες και 12 λεπτά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 10.018 ανθρώπων ηλικίας τουλάχιστον 15 ετών σε δέκα χώρες της Ευρώπης (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία Ελλάδα, Ισπανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία).

Κατά τους ερευνητές, οι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν -εκτός Σαββατοκύριακου- για 3 ώρες και 58 λεπτά μηχανοκίνητα οχήματα (αυτοκίνητα και δίτροχα), κατά κύριο λόγο για να μεταβούν στον τόπο εργασίας τους, για να μεταφέρουν τα παιδιά τους στις καθημερινές τους δραστηριότητες, αλλά και για την αγορά τροφίμων, κυρίως στην ύπαιθρο.

Οι Ευρωπαίοι περνούν κατά μέσο όρο 3 ώρες και 57 λεπτά την εβδομάδα για να μετακινηθούν με τα πόδια ή με ποδήλατο, ενώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι τα λιγότερο δημοφιλή (1 ώρα και 40 λεπτά την εβδομάδα, κατά μέσο όρο).

Σύμφωνα με την έρευνα, πάντως, ένα μεγάλο μέρος των Ευρωπαίων δηλώνει έτοιμο να στραφεί περισσότερο προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εφόσον βελτιωνόταν το δίκτυο που χρησιμοποιούν.

Μοίρασε το άρθρο!