ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ωραιοκάστρου, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις δολοφονικές επιθέσεις του κράτους του Ισραήλ κατά αμάχων και παιδιών του πολύπαθου λαού της Παλαιστίνης. Η επιθετικότητα της Ισραηλινής κυβέρνησης ξεκίνησε με την επέκταση των εποικισμών και τον διωγμό των Παλαιστίνιων κατοίκων. Ακολούθησε η βάρβαρη εισβολή ισραηλινών δυνάμεων καταστολής στο τέμενος Αλ Ακσά, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και συνεχίζονται με μαζικούς βομβαρδισμούς και χερσαίες επεμβάσεις στη λωρίδα της Γάζας.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης, που δοκιμάζεται γι’ ακόμη μια φορά.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της Ελληνικής Βουλής, από τον Δεκέμβρη του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.

Απαιτούμε:

Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, ως κράτους μέλους του ΟΗΕ.

  • Το γκρέμισμα του τείχους διαχωρισμού και της άρσης κάθε μορφής αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

  • Την άμεση άρση του αποκλεισμού των Παλαιστινιακών εδαφών.

  • Τον άμεσο τερματισμό των εποικισμών και την αποχώρηση των εποίκων.

  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.

  • Να ακυρωθεί η στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και του Ισραήλ.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Μοίρασε το άρθρο!