Προσωρινή σύνταξη υποχρεωτικά για όλους τους ασφαλισμένους

Ένα νέο τοπίο διαμορφώνεται για την προσωρινή σύνταξη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς το υπουργείο Εργασίας δρομολογεί νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα καθίσταται υποχρεωτική η καταβολή της σε όλους τους ασφαλισμένους. 

Η παρέμβαση του υπουργείου κινείται σε δύο άξονες, Ο πρώτος αφορά στο ύψος των οφειλών όσων έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ενώ ο δεύτερος μεγαλώνει τον κατάλογο των δικαιούχων της προσωρινής σύνταξης.

Από την αλλαγή του πλαισίου και έπειτα η παροχή θα χορηγείται σε όλους, χωρίς περιορισμούς. Αυτό σημαίνει ότι ασφαλισμένοι που περιμένουν την αναγνώριση των πλασματικών ετών προκειμένου να βγουν στη σύνταξη πλέον θα μπορούν να λαμβάνουν την προσωρινή παροχή ώσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και εκδοθεί η οριστική απόφαση συνταξιοδότησης.

Προσωρινή σύνταξη όμως δεν θα μπορούν να λάβουν όσοι έχουν χρέη, όπως δηλαδή συνέβαινε έως σήμερα. Ωστόσο, με στόχο τη διευκόλυνση ακόμη και αυτών των ασφαλισμένων το υπουργείο Εργασίας εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει τα ανώτατα όρια οφειλών στα Ταμεία, έτσι ώστε να μπορούν περισσότεροι άνθρωποι να λαμβάνουν την πολυπόθητη προσωρινή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας θα αυξήσει το όριο οφειλών για όλα τα ταμεία στα 20.000 ευρώ, ενώ για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ (αγρότες) το πλαφόν θα ανέβει στα 6.000 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται και ο αριθμός των δικαιούχων προσωρινής σύνταξης, ενώ ταυτόχρονα μεγαλώνει και ο κατάλογος των δικαιούχων για την πολυπόθητη προκαταβολή σύνταξης.

Μοίρασε το άρθρο!