”Προσωπική προσβολή η απόφαση να κρατήσει την έδρα στη Θεσσαλονίκη”

Σε γραπτή του ανακοίνωση μετά την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης στη Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαϊου, με αποτέλεσμα να μένει εκτός Κοινοβουλίου, ο Χάρης Καστανίδης κάνει λόγο για προσωπική προσβολή και πως δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, καθώς και ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έκρινε και αποφάσισε μόνος.

«Δεν υπάρχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα με τον Χάρη Καστανίδη» διαμηνύει σύμφωνα με το newsbomb.gr η Χαριλάου Τρικούπη μετά την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να «κρατήσει» την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης στην Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαϊου, γεγονός που απέτρεψε την εκλογή του επί χρόνια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Αναλυτικά η γραπτή ανακοίνωση του Χάρη Καστανίδη:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο. Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται. Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως.

Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου. Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης. Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια. Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη».

Μοίρασε το άρθρο!