Προετοιμασίες «εμπόλεμης ζώνης» για το κυριακάτικο ντέρμπι

Περισσότεροι από 500 αστυνομικοί, διμοιρίες ΜΑΤ, ειδικοί φρουροί, αστυνομικοί με πολιτικά, ελικόπτερο, κλούβες, τρεις εισαγγελείς, προστατευτικά δίχτυα, αυστηροί έλεγχοι και οδηγίες προς οπαδούς, συνθέτουν το σκηνικό του κυριακάτικου ντέρμπι, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού. 

Τα παραπάνω μέτρα ασφαλείας που θυμίζουν περισσότερο πολεμική επιχείρηση παρά ποδοσφαιρικό αγώνα ελήφθησαν στη χθεσινή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Διευθυντής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Χρήστος Μπουλούμπασης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Focus FM 103,6» αποκάλυψε ότι περισσότεροι από 500 αστυνομικοί θα βρίσκονται την Κυριακή στην Τούμπα. 

«Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για την Θεσσαλονίκη και για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά, γιατί το τελευταίο χρονικό διάστημα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μας έχουν δείξει ότι κρατάνε τους τόνους χαμηλά και ξέρουν να φέρονται πολιτισμένα. Δεν μας έχουν δημιουργήσει προβλήματα και έτσι θα γίνει και σ’ αυτό τον αγώνα. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης θα είναι ιδιαίτερη ενισχυμένη έτσι ώστε να μην παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα και να εξασφαλίσουμε ότι ο αγώνας θα παιχθεί μόνο μέσα στο γήπεδο και όχι έξω».

Για το δίχτυ ασφαλείας που θα μπει σε όλο το γήπεδο τόνισε: «Το δίχτυ υπάρχει στη Τούμπα και ο ΠΑΟΚ μας υποσχέθηκε ότι θα λάβει όλα τα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Οι θύρες θα είναι ανοιχτές τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα. Όσοι πάνε στις θύρες 4-5-6-7 μπορούν να πάνε ελεύθερα όποια ώρα θέλουν».

Για την είσοδο των οπαδών του ΠΑΟΚ στο γήπεδο δήλωσε: «Θα συνιστούσα στον κόσμο που θα πάει στις Θύρες 8-1-2-3, επειδή θα υπάρχουν αρμοί και αποστείρωση του χώρου για να έρθουν ομαλώς οι αποστολές, να μεταβεί στο γήπεδο μετά τις 6 το απόγευμα. Να είναι υπομονετικοί όλοι, μπορεί να έχουν μία μικρή καθυστέρηση, λόγω του πολύ κόσμου που θα υπάρχει στο γήπεδο. Θα υπάρχουν ζώνες και φραγμοί ελέγχου, θα είναι αυστηροί οι έλεγχοι στην είσοδο του γηπέδου».

Για την παρουσία άνω των 500 αστυνομικών σημείωσε: «Είναι γεγονός πως υπάρχει μία μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων. Τα μέτρα είναι αυξημένα όπως οφείλουμε σε κάθε κρίσιμο ντέρμπι μεγάλου επιπέδου. Και από τις όμορες περιοχές έχουμε ζητήσει να έρθουν διμοιρίες για ενίσχυση. Υπολογίζω ότι πάνω από 500 αστυνομικοί θα βρίσκονται στο γήπεδο. Θα είναι τρεις Εισαγγελείς μαζί μας στο γήπεδο για να μας βοηθήσουν στο έργο μας τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και εξωτερικά, σε περίπτωση που ζητήσουμε κάποια νομική βοήθεια να μας την παρέχουν».

Μοίρασε το άρθρο!