Προεκλογικά “πυροτεχνήματα” της αντιπολίτευσης για τους γιατρούς σε Δρυμό και Μελισσοχώρι

Η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου έχει κατ΄ επανάληψη αποδείξει ότι βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών και δίνει αγώνα, προκειμένου να ικανοποιούνται άμεσα τα αιτήματα τους. Εν μέσω προεκλογικής περιόδου ωστόσο ορισμένοι υποψήφιοι δήμαρχοι καταφεύγουν σε άσκοπα «πυροτεχνήματα» και καπηλεύονται έργα της Διοίκησης που ήδη έχει γίνει.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης ανταποκρινόμενος στη διαμαρτυρία των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Δρυμού για την απουσία γιατρού στην περιοχή, απέστειλε επιστολή προς τον Διοικητή της Γ΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Γεώργιο Κίρκο (στις 10-12-2018). Ο κ. Γαβότσης μετέφερε τη δυσαρέσκεια των κατοίκων της περιοχής (Δρυμού και Μελισσοχωρίου)και ζήτησε τη συνδρομή της Γ΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βρεθεί λύση στο μείζον πρόβλημα που προέκυψε. (ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ).

Η απάντηση από την Γ΄ Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης ήρθε στις 6-2-2019. Σ΄αυτή αναφέρονταν ότι μετά από έρευνα που διεξήχθη δεν επιβεβαιώνονται πλήρως τα καταγγελλόμενα, ωστόσο πρόθεση της Διοίκησης είναι να εξετάσει την πιθανότητα μιας επιπλέον επίσκεψης(δεύτερου γιατρού). (ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΟ). Άρα το πρόβλημα είχε λυθεί από τις 6/2/2019, με ενέργειες της διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου!

Στο διάστημα που μεσολάβησε, μέχρι να απαντήσει η Γ΄ Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά και ο ίδιος με τον κ. Κίρκο. Παράλληλα και αντιδήμαρχος Μυγδονίας Ευάγγελος Καραστερίου και ο πρόεδρος του Δρυμού Κωνσταντίνος Πατσιαλάς είχαν τον κ. Κίρκο προκειμένου να τον ενημερώσουν για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Κι ενώ το θέμα έχει τακτοποιηθεί και έχουν κινηθεί όλες οι ενέργειες για την παρουσία και δεύτερου γιατρού στη Δημοτική Κοινότητα Δρυμού ο επικεφαλής της Δ.Κ.Π.Ω ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ Γρηγόρης Εδιρνέλης ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες ότι μετά από πιέσεις του ιδίου και της παράταξης του στην αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια θα διατεθεί τελικά και δεύτερος γιατρός για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών σε Δρυμό και Μελισσοχώρι.

Και εδώ προκύπτει το εύλογο ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν να ενημερώνεται ο επικεφαλής μιας παράταξης από την Γ΄ Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης χωρίς πρωτίστως να έχει ενημερωθεί ο ίδιος ο δήμος, που έχει κινήσει ήδη διαδικασίες και αποδεικνύεται μέσω εγγράφων;

Καλό θα ήταν ανάλογη ευαισθησία να υπάρχει από τον κ. Εδιρνέλη και σε άλλα εξίσου σημαντικά θέματα που απασχολούν τον δήμο, όπως ο αποχαρακτηρισμός της λατομικής ζώνης στο Μεσαίο, μιας και είναι στέλεχος μιας παράταξης, που βρίσκεται ήδη στην κυβέρνηση.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ωραιόκαστρο 10-12-2018

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Αρ. Πρωτ.: 22115

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ταχ.Δ/νση : Κομνηνών 76

Πληροφορίες : Τσουκαλά Κυριακή ΠΡΟΣ

Τηλ. : 2310304002 Τον Διοικητή της Γ’

Fax : 2310697897 Υγειονομικής Περιφέρειας

E-mail : dimarxos@oraiokastro.gr Θεσσαλονίκης

Κ. Γεώργιο Κίρκο

Κύριε Διοικητά,

Με την παρούσα μου επιστολή θέλω να σας εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια τόσο των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Δρυμού αλλά και της Διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου, για την συχνή απουσία του Αγροτικού Ιατρού της περιοχής και για την μη σωστή παροχή των υπηρεσιών του.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Με τιμή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΑΒΟΤΣΗΣ

Κοινοποίηση:

Πρόεδρο της Δημ. Κοιν. Δρυμού

κ. Κ. Πατσαλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Γ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 

 

Μοίρασε το άρθρο!