Προειδοποίηση NASA: Αστεροειδής μπορεί να πέσει στη Γη το 2046

Αν και υπάρχουν εκατομμύρια αστεροειδείς στο ηλιακό μας σύστημα, μόνο ένας μικρός αριθμός εξ αυτών έχει πιθανότητες να συγκρουστεί με τη Γη. Ένας νέος αστεροειδής, όμως, που εντοπίστηκε πριν από 2 εβδομάδες από επιστήμονες, φαίνεται να αποτελεί κίνδυνο για τον πλανήτη μας.

Πρόκειται για έναν διαστημικό βράχο που ονομάζεται 2023 DW και έχει το μέγεθος περίπου μιας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων. Όπως προειδοποιεί το Γραφείο Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας της NASA, ο αστεροειδής ενδέχεται να συγκρουστεί με τη Γη σε 23 χρόνια, με πιθανή ημερομηνία την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2046.

 
NASA tracking asteroid that has potential to hit Earth in 2046

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η NASA για τον αστεροειδή, υπάρχει μία πιθανότητα στις 607 να χτυπήσει τη Γη. Ωστόσο, είναι ο μόνος που στη λίστα κινδύνου της NASA κατατάσσεται στη θέση 1 στα 10 στην «κλίμακα κινδύνου πρόσκρουσης του Τορίνο». Όλα τα άλλα αντικείμενα κατατάσσονται στο 0.

Ο 2023 DW παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος στις 26 Φεβρουαρίου 2023.

 

Το Γραφείο Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας στη NASA αναφέρει ότι παρακολουθεί στενά τον αστεροειδή και ότι ο κίνδυνος να χτυπήσει τη Γη το 2046 μέχρι στιγμής είναι «πολύ χαμηλός».

Μοίρασε το άρθρο!