Ποιοι και γιατί εκτέλεσαν τους 6 Τούρκους – Όλα τα σενάρια

Το ενδιαφέρον μυστικών υπηρεσιών πολλών χωρών της Ευρώπης – και όχι μόνο – προκαλεί η έρευνα για τη δολοφονία των έξι Τούρκων στη Λούτσα.

Η παρουσία της πολυάριθμης ομάδας των «Ντάλτον» στην Αττική ενδιαφέρει όλες τις «ειδικές» υπηρεσίες και σίγουρα προκαλεί μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό στις ελληνικές Αρχές και αυτό διότι πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση που φέρεται από τις τουρκικές Αρχές να βρίσκεται πίσω από τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και από συμβόλαια θανάτου.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

Η τελευταία πολύκροτη δολοφονία που φέρονται να διέπραξαν έλαβε χώρα στη Γαλλία. Εκεί οι «Ντάλτον» φέρονται να «έβγαλαν από τη μέση» δύο άτομα, ένα εκ των οποίων ήταν αρχηγικό μέλος αντίπαλης συμμορίας. Το ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι ελληνικές Αρχές είναι τι έκαναν οι «Ντάλτον» στη Λούτσα;

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να χρησιμοποίησαν τη χώρα μας ως μεταβατικό σταθμό, δηλαδή να κρύφτηκαν στην Αττική προσωρινά έως ότου βρουν την ευκαιρία να φύγουν στην Ιταλία και να «σμίξουν» με τον καταζητούμενο αρχηγό τους Β.Β.

Είναι, όμως, αυτή η πραγματικότητα; Κανείς δεν μπορεί μέχρι στιγμής να αποφανθεί με βεβαιότητα. Ένα άλλο ερώτημα αφορά στον ρόλο του 32χρονου Τούρκου που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», έχοντας στην κατοχή του πλαστά έγγραφα και σφαίρες. Ο 32χρονος «φωτογραφίζεται» από την ΕΛ.ΑΣ. ως το άτομο που έπεισε τους έξι Τούρκους που δολοφονήθηκαν ότι πρέπει άμεσα να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Ιταλία, γιατί κινδυνεύουν από μέλη αντίπαλης συμμορίας που ξέρουν ότι βρίσκονται στη Λούτσα.

Επίσης, «φωτογραφίζεται» ως το άτομο που έπεισε τα θύματα να στοιβαχτούν μέσα στο μπλε Ford για να τα μεταφέρει ο ίδιος στο αεροδρόμιο, ενώ στο μεταξύ είχε συνεννοηθεί με τους δράστες της επίθεσης στους οποίους παρείχε πληροφόρηση για τα θύματα. Και αφού έκανε όλα αυτά, προσπάθησε να ταξιδέψει αεροπορικώς για τη Μυτιλήνη, όπου είναι η μόνιμη κατοικία του, μόλις λίγη ώρα μετά την εκτέλεση των έξι στη Λούτσα. Το ερώτημα είναι πώς ένας άνθρωπος που κατάφερε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει όλα τα παραπάνω, προσπάθησε να περάσει τον έλεγχο του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», έχοντας πάνω του πλαστά έγγραφα και σφαίρες. Το συγκεκριμένο ερώτημα ακόμα δεν έχει απαντηθεί.

Μέχρι σήμερα, δεν έχουν εντοπιστεί οι τουλάχιστον τέσσερις ένοπλοι που εκτιμάται ότι έλαβαν μέρος στο επιχειρησιακό σκέλος της δολοφονίας των έξι Τούρκων στη Λούτσα, με το ερώτημα να παραμένει ανοιχτό: Ποιος τελικά διέπραξε το φονικότερο «χτύπημα» που έχει σημειωθεί ποτέ σε ελληνικό έδαφος; Το ένα σενάριο είναι πίσω από την επίθεση να βρίσκονται μέλη αντίπαλης συμμορίας των «Ντάλτον». Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι είχαν πάρα πολλούς εχθρούς (εντός και εκτός Τουρκίας) και ότι, μετά τη δολοφονία στη Γαλλία, το κίνητρο των εχθρών τους εναντίον τους «γιγαντώθηκε». Μία άλλη εκδοχή είναι να επιχειρούσαν να κάνουν κάποια «δουλειά» που σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα (ναρκωτικά κοκ) και η «δουλειά» αυτή να «χάλασε», με αποτέλεσμα να ξεσπάσει «πόλεμος». Αστυνομικοί «ειδικών» υπηρεσιών αναφέρουν ότι είναι γνωστό στις Αρχές ότι άτομα τουρκικής καταγωγής έχουν «πρωταγωνιστήσει» κατ’ επανάληψη στο παρελθόν σε διακίνηση τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών, αλλά και σε διακίνηση μεταναστών.

Την ίδια ώρα, δεν πέρασε απαρατήρητο από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και την ΕΛ.ΑΣ. δημοσίευμα στον τουρκικό Τύπο, σύμφωνα με το οποίο ο 32χρονος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο, ήταν στέλεχος της Διεύθυνσης Ασφαλείας στην Τουρκία και συνεργαζόταν στο παρελθόν με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος ήρθε στη χώρα μας και εγκαταστάθηκε στη Μυτιλήνη μετά το πραξικόπημα στη γειτονική χώρα. Φέρεται να δήλωσε διωκόμενος από το καθεστώς Ερντογάν και οπαδός του Γκιουλέν. Πηγές από τις ελληνικές υπηρεσίες δεν επιβεβαιώνουν την αναφορά του τουρκικού Τύπου, σύμφωνα με την οποία ο Τούρκος συλληφθείς συνεργαζόταν με τη ΜΙΤ. Ο 32χρονος είναι μόνιμος κάτοικος Μυτιλήνης και φαίνεται ότι κατάφερνε να περνά κάτω από τα «ραντάρ» των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ο ρόλος του στην υπόθεση, αυτό θα σημαίνει ότι όλα αυτά τα χρόνια διατηρούσε επαφές με ένα από τα πιο σκληρά κομμάτια του τουρκικού οργανωμένου εγκλήματος.

 

Μοίρασε το άρθρο!