Ποια χώρα αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στον εμβολιασμό των νέων

Κόντρα σε όσα έχουν αποφασίσει οι περισσότερες χώρες του κόσμου αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, η Ινδονησία αφού εμβολίασε όσους εργάζονται στον τομέα της υγείας, δίνει προτεραιότητα στην ηλικιακή ομάδα 18-59 ετών.

 Ετσι ο πρόεδρος της χώρας, Joko Widodo, υπήρξε το πρώτο άτομο που εμβολιάστηκε στην Ινδονησία, σε ηλικία 59 ετών, ενώ ο αντιπρόεδρος Maruf Amin δεν πρόκειται να εμβολιαστεί σύντομα, καθώς, στην ηλικία των 77, κρίνεται υπερβολικά γηραιός για να συμπεριληφθεί στο «πρώτο κύμα».

Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση της Ινδονησίας, το 80% των κρουσμάτων που έχουν σημειωθεί στη χώρα αφορά τον εργαζόμενο πληθυσμό. Όσον αφορά τους ηλικιωμένους της Ινδονησίας, μεγάλο ποσοστό τους μένει στο ίδιο σπίτι με τα παιδιά και άλλα νεότερα μέλη της οικογένειάς του.

Επομένως, η κυβέρνηση θεωρεί πως αν οι νέοι ενός νοικοκυριού είναι προστατευμένοι, μειώνεται η πιθανότητα να νοσήσουν και οι μεγαλύτεροι. Εκτός αυτών των στοιχείων που λαμβάνονται υπόψη, ο εμβολιασμός των εργαζομένων αποσκοπεί βέβαια και στην ανακούφιση της οικονομίας, καθώς περισσότεροι θα επιστρέψουν κανονικά στις δουλειές τους πιο νωρίς.

Η Ινδονησία, η οποία αποτελεί την τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου με 275.072.006 κατοίκους, έχει καταγράψει 858.043 κρούσματα και 24.951 θανάτους από την αρχή της πανδημίας. Η Ινδονησία έχει παραγγείλει, προς το παρόν, 125 εκατομμύρια δόσεις του κινεζικού εμβολίου Sinovac.

Μοίρασε το άρθρο!