«Πνίγει» τον Παντελή Τσακίρη το νερό του Δήμου Ωραιοκάστρου – Τοποθετήσεις Σκαρλάτου-Πολυχρονίδη

Το καλοκαίρι του 2019 οι κάτοικοι του Δήμου Ωραιοκάστρου επέλεξαν για Δήμαρχο τον κ. Παντελή Τσακίρη, επικεφαλής της παράταξης «Πρωταγωνιστές Ξανά». Δύο χρόνια αργότερα, η δυσαρέσκεια για τη διοίκηση Τσακίρη είναι έντονη, κυρίως στη δημοτική ενότητα της Μυγδονίας και αφορά σε σημαντικά έργα υποδομών, όπως είναι το πόσιμο νερό και το αποχετευτικό σχέδιο. Η αντιπολίτευση όσο και πολίτες του δήμου εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους σχετικά με μείζονα προβλήματα που δεν έχει αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ως τώρα η δημοτική αρχή.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κετικίδης – Ελένη Γαλατά

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της politic.gr που είχε ως αντικείμενο έρευνας την ιεράρχηση των προβλημάτων του δήμου Ωραιοκάστρου, το 38,9% των κατοίκων στη Μυγδονία καταγράφει την ύδρευση και την αποχέτευση ως τα μεγαλύτερα προβλήματα του δήμου. Ειδικότερα, στον Δρυμό και στη Λητή, οι κάτοικοι περιμένουν χρόνια να υπάρξει οριστική λύση για την αντιμετώπιση του πόσιμου νερού.

Π. Σκαρλάτος: «Είναι διοίκηση της αυτοπροβολής και όχι της ουσίας»

Ο κ. Παντελής Σκαρλάτος, επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝ.Α.Σ.Α.» μιλώντας αποκλειστικά στο politic.gr τόνισε πως υπάρχει αρνητική εικόνα σε όλο τον δήμο Ωραιοκάστρου.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε πως η οργή των πολιτών οφείλεται μεταξύ άλλων στην κακή οικονομική διαχείριση, στη «ρουσφετολογική» λογική ενώ κατηγόρησε την διοίκηση ότι αντιμετωπίζει «ψηφοθηρικά» όλα τα πράγματα. Επίσης ο κ. Σκαρλάτος στηλιτεύει την τοπική αυτοδιοίκηση για το ότι έχει εγκαταλείψει τον δήμο, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι διοίκηση της ουσίας.

Ερωτώμενος για το πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση σχετικά με το πόσιμο νερό, ο κ. Σκαρλάτος είπε πως είναι απαράδεκτο στη σημερινή εποχή να μην υπάρχει πόσιμο νερό σε όλο τον δήμο. «Οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε άμεσα όλους τους υδάτινους πόρους που διαθέτει ο δήμος για να λυθεί το ζήτημα. Θέλουμε η διοίκηση να λύσει το πραγματικά μακροχρόνιο πρόβλημα δεκαετιών».

Α. Πολυχρονίδης: «Το θέμα της υδροδότησης ταλανίζει τον κόσμο»

Το ζήτημα με την υδροδότηση καθαρού νερού θέτει και από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ» κ. Ανέστης Πολυχρονίδης.

«Είναι ένα πρόβλημα το οποίο ταλανίζει τον κόσμο. Καθημερινά ακόμα και σήμερα ο κόσμος δεν χρησιμοποιεί το νερό της ύδρευσης. Αγοράζει νερά και κάνει με αυτά τη δουλειά του. Αυτό μπορεί να γίνει για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Όταν όμως αυτό το πράγμα συνεχίζεται για χρόνια και δεν δίνεται λύση, είναι κάτι το οποίο ταλαιπωρεί τον κόσμο. Προεκλογικά ο κ. Τσακίρης έλεγε ότι θα κάνει προσπάθεια να συνδεθεί το δίκτυο ύδρευσης της Μυγδονίας με την ΕΥΑΘ. Αυτό θα έδινε λύση όσον αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση, όμως αποδείχθηκε ότι ήταν απληροφόρητοι», υπογραμμίζει ο κ. Πολυχρονίδης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της δημοτικής ενότητας Λητής κ. Απόστολο Χατζηαντωνίου, ο εργολάβος του έργου έχει δεσμευτεί ότι το νερό θα έρθει από μέρα σε μέρα και εξέφρασε την άποψη ότι αυτό θα έχει γίνει πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Σκαρλάτος: «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και με το αποχετευτικό»

Στη συνέχεια ο κ. Σκαρλάτος εξέφρασε τον προβληματισμό του και όσον αφορά το αποχετευτικό σύστημα, υποστηρίζοντας πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή. «Ελπίζουμε να ξεκινήσουν έργα της προηγούμενης διοίκησης τα οποία αναφέρονται σε διάφορες δημοτικές ενότητες έτσι ώστε σε μια πενταετία να έχει επιλυθεί και το αποχετευτικό».

Αναφερόμενος στο θέμα της αποχέτευσης, ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Λητής κ. Χατζηαντωνίου υπογράμμισε ότι το πρόβλημα υπάρχει εδώ και μια δεκαετία ενώ οι εγκαταστάσεις του έχουν ολοκληρωθεί σε κάποια σημεία που έχουν οριστεί από τη μελέτη. «Έχει γίνει μια νέα μελέτη για τις νέες κατοικίες στην επέκταση του πολεοδομικού σχεδίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Για το πολεοδομικό σχέδιο, είναι γεγονός ότι εντοπίζονται πολλά προβλήματα. Οφείλει ο Δήμος να αναθεωρήσει όλο τον πολιτικό σχεδιασμό του λαμβάνοντας υπόψιν την παρούσα κατάσταση. Δυστυχώς η δήθεν δημιουργία πολεοδομικού γραφείου στον δήμο Ωραιοκάστρου που ανακοινώθηκε από τον κ. Τσακίρη δεν έχει καμία ουσιαστική αξία, αφού μέχρι σήμερα οι πολίτες μας εξυπηρετούνται από το πολεοδομικό γραφείο Ευόσμου. Κατά την άποψή μου ήταν μια πράξη βολέματος και προσέλκυσης παραταξιακών υμετέρων και μόνο» κατέληξε ο κ. Σκαρλάτος.

Απογοητευμένοι και οι πολίτες: «Είπαμε να βγάλουμε έναν σωστό άνθρωπο»

«Πίνουμε νερό και μας πονάει το στομάχι. Το πλυντήριο βγάζει μαύρα ρούχα. Τον δήμαρχο να πάτε να πείτε που αυτές τις μέρες είχε προβλήματα. Είπαμε να βγάλουμε έναν άνθρωπο σωστό για να κινηθεί το χωριό μας. Εβδομήντα πέντε χρόνια ό,τι κάνει ο Θεός και η φύση. Για τις αποχετεύσεις δίνουμε 50 ευρώ κάθε μήνα», είπε στο politic.gr κάτοικος του Μελισσοχωρίου.

Τα ποσοστά για τη διοίκηση Π. Τσακίρη κατακρημνίζονται στις δημοτικές ενότητες Μυγδονίας και Καλλιθέας, γεγονός που αποδεικνύει πως οι παλιοί δήμοι αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι και ξεχασμένοι, με το ενδιαφέρον του κ. Τσακίρη να περιορίζεται στην έδρα του δήμου. Το 28.3% των κατοίκων της Μυγδονίας κρίνει ότι τα πράγματα πάνε χειρότερα, ενώ ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 64.7% στην περιοχή της Καλλιθέας πιστεύει ότι τα πράγματα στο δήμο εξελίσσονται το ίδιο όπως και με την προηγούμενη δημοτική Αρχή.

Το Ωραιόκαστρο στο προσκήνιο για την απόπειρα εκβίασης του δημάρχου

Το τελευταίο διάστημα είδε το φως της δημοσιότητας η υπόθεση εκβιασμού του δημάρχου Ωραιοκάστρου κ. Τσακίρη η οποία έχει να κάνει με την προσωπική του ζωή.

Ειδικότερα, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβε τρία άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία, συνέργεια σε εκβίαση, παραβίαση του απορρήτου της προφορικής και τηλεφωνικής επικοινωνίας, καθώς και για παραβάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σκαρλάτος: «Αυτονόητη η καταδίκη κάθε παράνομης πράξης»

Για την συγκεκριμένη υπόθεση εκβιασμού, ο κ. Σκαρλάτος είπε πως «η καταδίκη κάθε παράνομης πράξης απ’ όπου κι αν προέρχεται είναι αυτονόητη». Έκανε λόγο και για «υπερβολή του θέματος εκ μέρους του κ. Τσακίρη» και εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση.

Πολυχρονίδης: «Κάθε προσπάθεια εκβιασμού είναι καταδικαστέα»

«Ήμασταν οι πρώτοι που πήραμε πρωτοβουλία και κατεβάσαμε ένα ψήφισμα καταδίκης. Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες. Κάθε προσπάθεια εκβιασμού, εκφοβισμού ή παρέμβασης στην προσωπική ζωή είναι καταδικαστέα. Από εκεί και πέρα τα προβλήματα τρέχουν. Το βάρος το δικό μας είναι να δίνουμε λύση στα προβλήματα και όχι να ασχολούμαστε με τέτοιου είδους θέματα ή να δίνουμε αφορμές για τέτοιου είδους θέματα. Αυτό που προέχει για εμάς είναι να ασχολούμαστε αποκλειστικά με τα προβλήματα του δήμου. Είναι λυπηρό αυτό που έγινε, και το Ωραιόκαστρο για ακόμα μια φορά ακούστηκε αρνητικά σε πανελλαδικό επίπεδο. Δεν έπρεπε να δοθεί τόση δημοσιότητα».

Μοίρασε το άρθρο!