Πλήγμα και στη θαλάσσια σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών έχει προκαλέσει το φαινόμενο του φυτοπλαγκτού στα νερά του Θερμαϊκού

αρχείο λήψης

Πλήγμα και στη θαλάσσια σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών έχει προκαλέσει το φαινόμενο του φυτοπλαγκτού στα νερά του Θερμαϊκού. Μπορεί το θερμόμετρο στο κέντρο της πόλης να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο Θεσσαλονικείς και τουρίστες βλέποντας και μυρίζοντας το αποκρουστικό πλαγκτόν ξεχνούν κάθε σκέψη για βουτιές στις ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού.
Αποτέλεσμα είναι η κίνηση στα καραβάκια να είναι δραματικά μειωμένη, γι’ αυτό και η κοινοπραξία Thessaloniki Waterways ανέστειλε, τουλάχιστον για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, τις επιπλέον στάσεις σε Αρετσού και Αγία Τριάδα.
Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο υπεύθυνος της κοινοπραξίας, Μάνος Καΐλας, η κατάσταση είναι απογοητευτική, ιδιαίτερα τις καθημερινές, όπου η κίνηση έχει σημειώσει μείωση της τάξης του 40%. Η εικόνα δείχνει να βελτιώνεται τα Σαββατοκύριακα, όπου υπάρχει μεγαλύτερη πληρότητα στα δρομολόγια, μιας και ο κόσμος απολαμβάνει το ρεπό της εβδομάδος. Παρόλα αυτά, η σημαντική μείωση δεν επιτρέπει να προστεθεί και το τρίτο σκάφος, το «Άρτεμις» που επρόκειτο να μπει στη γραμμή από 1η Ιουλίου. Συνεπώς, ο στόχος για τις στάσεις στο λιμάνι της Αρετσούς στην Καλαμαριά και της Αγίας Τριάδας, απομακρύνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, μέχρι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
«Ακούμε συνεχώς τον κόσμο να το συζητά, να διαμαρτύρεται, πολλές φορές μας ρωτούν τι είναι και γιατί δεν καθαρίζεται», εξήγησε ο κ. Καΐλας και προσέθεσε ότι το θέμα πλήττει σε μεγάλο βαθμό την κοινοπραξία αλλά και την τουριστική εικόνα της πόλης εν γένει. «Πρέπει να βρεθεί επειγόντως μια λύση», τονίζει. Πάντως, παρά την μειωμένη κίνηση η κοινοπραξία δεν σκοπεύει να μειώσει τα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια.
Υπενθυμίζεται ότι η θαλάσσια διαδρομή από την Θεσσαλονίκη έως την Περαία διαρκεί περίπου 50 λεπτά και κοστίζει 3,50 ευρώ, ενώ διατίθεται και μειωμένο εισιτήριο κόστους 2,50 ευρώ.
Δείτε εδώ τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται.

Πηγή: http://www.voria.gr/article/adia-ta-karavakia-tou-thermaikou-logo-plagktou–aganakta-i-kinopraxia

Μοίρασε το άρθρο!