Πεζοναύτης ξαπλώνει στη λάσπη για να περάσουν με ασφάλεια ηλικιωμένοι

Η λέμβος που μετέφερε ηλικιωμένους από κάποιο πλημμυρισμένο σπίτι στη Θεσσαλία έχει φτάσει πια σε σημείο που οι ηλικιωμένοι που απεγκλωβίστηκαν μπορούν να κατέβουν, ώστε μετά από λίγο να πατήσουν σε στεγνό έδαφος έπειτα από μέρες ταλαιπωρίας.

Ένας πεζοναύτηςξαπλώνει στις λάσπες: Γίνεται ο ίδιος «γέφυρα» ώστε  μια ηλικιωμένη κυρία να στηριχθεί πάνω του, να «πατήσει» πάνω του για να βγει με ασφάλεια από τη βάρκα.

Η εικόνα είναι συγκλονιστική, είναι συγκινητική. Η αίσθηση καθήκοντος, η αυτοθυσία και η αυταπάρνηση αυτού του άνδρα, έκαναν και τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, το Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο να σταθεί στη βοήθεια που προσφέρουν οι άνδρες και οι γυναίκες του Στρατού, όπου και όποτε είναι απαραίτητο.

«Ένα τεράστιο “Εύγε”, ένα τεράστιο “Ευχαριστώ” και απεριόριστος, βαθύς σεβασμός στον κόπο, στο μόχθο, στον ιδρώτα σας και στην απόλυτη αφοσίωση σας στον Σκοπό….Συνεχίστε με ΕΜΜΟΝΗ να σώζετε ανθρώπινες ζωές, να απαλύνετε τον ανθρώπινο πόνο και να βοηθάτε τους συνανθρώπους μας!

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας ακόμα μια φορά στο πλευρό της κοινωνίας, για όσο χρειάζεται, όπου χρειάζεται και με όλα τα μέσα που διαθέτουν. Σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη! Είμαστε όπου μας χρειάζεται η ΕΛΛΑΔΑ και συνεχίζουμε!!», έγραψε σε ανάρτησή του στα social media ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο κ. Φλώρος συνόδευσε την ανάρτησή του με φωτογραφίες όπου απεικονίζονται άνδρες της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών να απεγκλωβίζουν ηλικιωμένους, ξαπλώνοντας, μάλιστα στις λάσπες προκειμένου να περάσουν με ασφάλεια οι πλημμυροπαθείς.

Δείτε την ανάρτηση

 
Image
 
Image
Image
Image
 
 

Μοίρασε το άρθρο!