Παρέμβαση εισαγγελέα για την ανακοίνωση της<θύρας 4> του ΠΑΟΚ

images

11/03 2016

Tη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με αφορμή την ανακοίνωση οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια της Τούμπας στον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας, εμμέσως πλην σαφώς, το «δίκαιο» της εισβολής στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου και αποφεύγοντας την καταδίκη της.

Η έρευνα ανατέθηκε στο Τμήμα Αθλητικής Βίας της ΕΛΑΣ για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα υποκίνησης επεισοδίων από τους οπαδούς του Δικεφάλου.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛΑΣ θα καλέσει να καταθέσουν ανωμοτί ως ύποπτοι οι συντάκτες του κειμένου, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα.

Στην επίμαχη ανακοίνωση του δυναμικότερου και πλέον σκληροπυρηνικού Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ «Θύρα 4» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «(…) επειδή ούτε η πολιτεία ούτε η διοίκηση της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ φρόντισαν μέχρι τώρα να προστατέψουν την ομάδα μας απέναντι στην ασυδοσία και την απληστία της μαφίας, χρέος του Λαού του Π.Α.Ο.Κ στον ημιτελικό ήταν να διαφυλάξει την τιμή και την υπόληψη του Συλλόγου, γι΄ αυτό το λόγο δεν καταδικάζουμε τα επεισόδια όπως δεν τα καταδίκασε και η πλειοψηφία της οικογένειας του Π.Α.Ο.Κ. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στα 15 αδέρφια μας που συνελήφθησαν και τις οικογένειες τους. Δυστυχώς δεν είναι οι πρώτοι που οπλίζεται το χέρι τους από την αδικία που βιώνει ο Σύλλογός μας αλλά ελπίζουμε να είναι οι τελευταίοι».
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο θέμα ανέδειξαν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους εφημερίδες φίλα προσκείμενες στον Ολυμπιακό, ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα.

Πηγή: http://www.voria.gr

Μοίρασε το άρθρο!