Παπακωνσταντίνου: Να δρομολογήσουμε επενδύσεις στην περιοχή για νέες θέσεις εργασίας και νέες πηγές εσόδων

                                         

Τους τρόπους προσέλκυσης επενδύσεων στον δήμο Ωραιοκάστρου συζήτησαν ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας”, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με τον πρόεδρο της “Enterprise Greece”,  Γρηγόρη Στεργιούλη, σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του στην Αθήνα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατέθεσε προτάσεις της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας” αναφορικά με την αντιμετώπιση της ανεργίας που πλήττει τα τελευταία χρόνια την περιοχή του Ωραιοκάστρου, καθώς και την αύξηση των πηγών εσόδων για τον δήμο μέσα από επενδύσεις στον αγροτικό, κτηνοτροφικό, μεταποιητικό και τουριστικό κλάδο, όπως και στον τομέα των αστικών αναπλάσεων.

“Πρέπει να εκμεταλλευτούμε ως δήμος Ωραιοκάστρου τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, όπως τις αγροτικές, κτηνοτροφικές, βιομηχανικές και βιοτεχνικές περιοχές, τον ορεινό όγκο της περιοχής, ενώ θέλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για το θέμα της ανεργίας. Συζητάμε σήμερα με στόχο το αύριο. Να δρομολογήσουμε επενδύσεις στην περιοχή για να μπορέσουμε πέρα από τις νέες θέσεις εργασίας να φέρουμε και νέες πηγές εσόδων στον δήμο”, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο πρόεδρος του “Enterprise Greece”, του δημόσιου οργανισμού, ο οποίος υποστηρίζει και δρομολογεί ετησίως επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε όλη την Ελλάδα, δήλωσε πως αιφνιδιάστηκε ευχάριστα γιατί είναι η πρώτη φορά που επέδειξε ενδιαφέρον οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης και μάλιστα η παράταξη που εκπροσωπεί την αντιπολίτευση στον δήμου Ωραιοκάστρου.

Μάλιστα βρήκε ιδιαίτερα ουσιαστικές, γόνιμες, και πρωτότυπες τις ιδέες που του κατέθεσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, ο οποίος στη συνάντηση συνοδευόταν από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Ευάγγελο Κανταρτζή και Άγγελο Πανούση. Η συζήτηση διήρκησε μιάμιση ώρα περίπου και στο τέλος δόθηκε η υπόσχεση και από τις δύο πλευρές να επαναληφθεί στο Ωραιόκαστρο στο πρώτο ταξίδι του κ. Στεργιούλη στην Θεσσαλονίκη.

H “Enterprise Greece” είναι ένας συμβουλευτικός επενδυτικός οργανισμός που εποπτεύεται από το ελληνικό Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Δημιουργήθηκε το 2014 από τον οργανισμό “Invest in Greece” και τον Σύνδεσμο Ελληνικού Εξωτερικού Εμπορίου.

Μοίρασε το άρθρο!