ΠΑΝΩ ΑΠΟ 42.000 ΟΚΤΑΜΗΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ

images

30/06/2016

Μέσα στον επόμενο μήνα δημοσιεύεται η προκήρυξη του υπουργείου Εργασίας για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, στο οποίο εντάσσονται 51 δήμοι και αφορά σε 42.000 ανέργους, οι οποίοι θα βρουν δουλειά για οχτώ μήνες.
Οι δήμοι που επιλέχτηκαν αποτελούν θύλακες υψηλής ανεργίας, σύμφωνα με το υπουργείο και επτά από αυτούς είναι στην Κεντρική Μακεδονία. Οι υπόλοιποι δήμοι μάλιστα αναμένεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα από το Σεπτέμβριο. Οι επτά δήμοι που εντάχθηκαν στην πρώτη φάση είναι οι: Θερμαϊκού, Νεάπολης Συκεών, Δέλτα, Αμπελοκήπων Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Καλαμαριάς και Παύλου Μελά.

Όσοι δήμοι δε συμμετέχουν στην πρώτη φάση πάντως και πρέπει να περιμένουν από… Σεπτέμβριο αντέδρασαν έντονα.

Επίσης, το υπουργείο Εργασίας υλοποιεί αντίστοιχο πρόγραμμα και για την ένταξη των δήμων στους οποίους λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και hot spots, διασφαλίζοντας επιπλέον 5.000 νέες θέσεις εργασίας.

Οι δήμαρχοι πάντως της Κεντρικής Μακεδονίας αμφισβήτησαν τα κριτήρια επιλογής των δήμων και έκαναν λόγο για αποκλεισμό.

Σύμφωνα με τους δημάρχους, με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, πολλοί δήμοι, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και ευρύτερα στην Κεντρική Μακεδονία εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, από αυτούς που επιλέχθηκαν.

Ορισμένοι έκαναν λόγο για προσπάθεια αποκλεισμού κάποιων δήμων από το πρόγραμμα, ενώ εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με την ένταξη τους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ωστόσο την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του προγράμματος εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου, που επισήμανε ότι η ανεργία είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, λόγω των δυσμενών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, και πρέπει να γίνει άμεσα η έναρξη της εφαρμογής αυτών των προγραμμάτων, χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Διαβάστε επίσης στο Realoraiokastro

Ακίνητα- Τι ισχύει για τον φόρο μεταβίβασης, την πρώτη κατοικία και τις φοροαπαλλαγές

Οι 3 τρόποι για να γλιτώσετε τις κατασχέσεις – Αυστηρότερη η ρύθμιση των 100 δόσεων

Σε hot spots 2500 νέες θέσεις εργασίας

Μοίρασε το άρθρο!