Παντελής Σκαρλάτος: ”Αυτό που έχει συμβεί είναι μια κατάντια της διοίκησης”

Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν τα θέματα που έθιξαν πολίτες του δήμου Ωραιοκάστρου, στο 2ο δημοτικό συμβούλιο για τα προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα τους, και τα οποία θα τα δούμε αναλυτικά, αφού πρώτα ξεκινήσουμε με τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων.

Ο επικεφαλής της παράταξης ”α.ν.α.σ.α.” Παντελής Σκαρλάτος, ήταν πράγματι ουσιαστικός στα θέματα τα οποία έθιξε, καταγγέλοντας την διοίκηση και προσωπικά τον δήμαρχο όχι μόνο για μεγάλη ολιγωρία σε βασικά ζητήματα που ταλανίζουν τους πολίτες, αλλά κυρίως για την ΄συνεχή απουσία του μέσα στα δημοτικά συμβούλια, που πραγματικά, τείνει να γίνει πλέον καθεστώς.

Ας δούμε όμως τι είπε ο Παντελής Σκαρλάτος, ο οποίος και αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο με όλα τα μέλη της παράταξης του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, της συνεχιζόμενης απαξίωσης του δημάρχου προς το δημοτικό συμβούλιο:

‘Ουσιαστικά σήμερα διαχειριζόμαστε ως ασπιρίνη, ως ένα απλό φάρμακο το θέμα των αδέσποτων, αλλά και των δεσποζόμενων. Δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο πλάνο από την διοίκηση, και σαφώς αντιλαμβανόμαστε ότι έχουν τοποθετηθεί κάποια κονδύλια, τα οποία όμως δεν θα λύσουν το πρόβλημα, άλλωστε και η ”ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ” δεν θα έλυνε το πρόβλημα, γιατί η φύλαξη είναι προσωρινή, γι αυτό και πρέπει να προχωρήσετε σε θέματα υιοθεσίας, τα οποία δεν κοστίζουν τίποτα.”

”Αν αυτό που βλέπουμε στην προσωπική σας σελίδα κ.πρόεδρε, είναι η πολιτική του δήμου, λυπάμαι. Λέω λοιπόν ότι το θέμα των αδέσποτων είναι πολύ σημαντικό. Οι ”ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ” ήταν μια απογοήτευση, και μια αγανάκτηση σε μια φιάσκο διαχείριση ενός σημαντικού διαδημοτικού προγράμματος, στο οποίο προτάθηκε η προσπάθεια κομματικών φίλων, μιας παρεούλας, μιας μικροπολιτικής προσέγγισης, που θυσιάστηκε στο καλό των πολιτών του δήμου μας, για ένα τόσο σοβαρό θέμα.”

΄΄Τώρα όμως τι; Βλέπουμε ο δήμος Παύλου Μελά, ο δήμος Πυλαίας, έχουν αντλήσει τεράστια ποσά από τις προκηρύξεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Ο κ.Ζιακούλης μας έλεγε προεκλογικά, ότι δεν πήρε την πρώτη προθεσμία΄θα πάρει την δεύτερη του υπουργείου, πέρασε όμως και η τρίτη, και δεν υπήρχε καμία αίτηση, έστω και για 25.000 ευρώ. Αυτή είναι η αδυναμία μας.”

”Τι κάνουμε τώρα; Ποιος είναι ο σχεδιασμός; Υπάρχει πρόταση αντιμετώπισης; Έχουμε αναλωθεί σε μια επικοινωνιακή πολιτική, αν φταίει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, ή αν φταίει ο δήμαρχος του δήμου Δέλτα. Το ζήτημα όμως δεν προχωράει, και ο χρόνος χάνεται. Πέραν από την τακτοποίηση των ημετέρων μας, δεν μας έχει απασχολήσει τίποτα άλλο. Αυτό που διαβάσαμε, ακούσαμε, ενημερωθήκαμε όλοι μας για το τι έχει συμβεί, πραγματικά είναι μια κατάντια της σημερινής διοίκησης.”

”Ο κ.Ζιακούλης μας είχε αναφέρει ή στο 1ο ή στο 2ο δημοτικό συμβούλιο, ότι είχε δαπανήσει γύρω στις 60.000 ευρώ τον προηγούμενο χρόνο. Είναι εδώ αν θέλει να μας διαψεύσει, υπάρχουν και τα πρακτικά που το επιβεβαιώνουν. Τώρα η κ.Δρόσου μας λέει, ότι η προηγούμενη διοίκηση, δαπάνησε μόνο 15.000 ευρώ. Ποιος εντέλει λέει την αλήθεια; Αν και παρ’όλα αυτά ακόμα και οι 60.000 και οι 15.000, είναι τελείως ελάχιστες, μπροστά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, και που θα πρέπει να βρούμε μία λύση. Μία λύση που τελικά δεν κατάφερε η διοίκηση, γιατί ήταν εγκλωβισμένη μέσα στην μικροπολιτική της, για να δώσει μια μικρή διέξοδο μέσα από τις ”ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ”.

‘Δεν θα μπούμε στην διαδικασία για το ποιος φταίει, γιατί πέραν από τον πόλεμο των κομματικών φίλων, προέχει το καλό των πολιτών. Διαβάζω λοιπόν την δήλωση του κ. Αλμπάνη, ο οποίος τι λέει; Ότι έρχεται το τέλος του εγχειρήματος, που μέσα από λάθη και λάσπη, προσπαθούν να μετατοπίσουν το βάρος της ευθύνης, απευθυνόμενος στην διοίκηση μας. Και την ίδια ώρα θα πρέπει να το συνδυάσουμε με την αποχώρηση του κ.Παπαδόπουλου, πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΩ, και μέχρι πρότινος δικού σας αντιπροέδρου, τον οποίο εδώ μέσα τον έχετε εξυμνήσει όλη η διοίκηση, κρατώντας τον στην διοίκηση της ΔΕΥΑΩ. Λέει λοιπόν τα ίδια ακριβώς πράγματα που λέει και ο κ.Αλμπάνης. Τι λέει λοιπόν. Λέει ”ότι η υπηρεσία επιστρέφοντας σε πρακτικές του παρελθόντος, δεν με εκφράζει, γι αυτό και δεν θα συναινέσω στην αποδόμηση όσων πετύχαμε.”

”Με αυτά έχετε γεννηθεί, και με αυτά βιώνεται και αναλώνεστε σε μια φιέστα δελτίων τύπου, και στην ουσία τίποτα. Όσον αφορά τον κ.Παπαδόπουλο, ο δήμαρχος προσωπικά υπεραμύνθηκε την παραμονή του, χωρίς να δώσει καμία εξήγηση, και τώρα ο άνθρωπος σας καταγγέλλει. Γιατί άραγε; Τι προέκυψε σε πέντε μήνες. Τι συνέβη τελικά, και τι έχετε να μας πείτε; Και με τις προτάσεις μας δεν έχετε κάνει τίποτα. Επιχειρείτε κάποια συγκάλυψη; Ακούσαμε από τον αντιδήμαρχο, ότι θα πάει σε ορκωτούς λογιστές. Όχι κ.Καρασαββίδη, δεν θα πάτε. Θα πάτε σε ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, και αν δεν το κάνετε σε ένα μήνα, θα το κάνουμε αυτοβούλως, από τις καταγγελίες της κ. Βέσκου, και του κ. Ιωσηφίδη.”

”Αναπάντητα μένουν θέματα. Ερχόμαστε εδώ στο δημοτικό συμβούλιο, και τι αντιλαμβανόμαστε; Βλέπουμε μια διοίκηση, στην οποία θέτουμε ερωτήματα, και είτε σιωπά, είτε απουσιάζει ο δήμαρχος. Έχουμε κάνει 7-8 δημοτικά συμβούλια, και στα μισά απουσιάζει. ακούγοντας συνεχώς μια κασέτα από την κ.πρόεδρο, το θέμα σας θα καταγραφεί για το επόμενο συμβούλιο. Αυτήν την κασέτα βαρεθήκαμε να την ακούμε. Λοιπόν φτάνει αυτή η κωμωδία. Εδώ μέσα είναι ο ναός της δημοκρατίας, και θα πρέπει να τον σεβόμαστε όλοι. Εδώ ερχόμαστε όλοι μαζί να συνθέσουμε απόψεις, να καταθέσουμε προτάσεις, και όπου χρειαστεί να κάνουμε έλεγχο, και το μόνο που εισπράττουμε είναι απαξίωση.”

”Ο κ.δήμαρχος όφειλε σήμερα να ήταν εδώ, και είτε να ανέβαλε το δημοτικό συμβούλιο, είτε το ταξίδι του, το έκτακτο στην Αθήνα. Στην διοίκηση λοιπόν μόνο τα δελτία τύπου πάνε και έρχονται. Έγινε καταγγελία πολιτών για ανάθεση σε συγγενικά πρόσωπα, καμία δράση για τον έλεγχο των δημοτικών επιχειρήσεων, καμία δράση για την αυξανόμενη εγκληματικότητα. Πότε θα γίνει η τροποποίηση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου; Πότε θα γίνει η ανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας; Μιλήσαμε για την δημοτική συγκοινωνία. Έρχονται πολίτες και διαμαρτύρονται, και εμείς τους λέμε ”θα το δούμε”. Μιλήσαμε την προηγούμενη φορά για τον κόμβο της Γαλήνης, και ακούμε σήμερα από τον ειδικό σύμβουλο, ότι θα πάει στις καλένδες. Τον δε κ.Γεράνη αφού εσείς δεν μπορείτε να τον καλέσετε, θα τον καλέσουμε εμείς με έγγραφο, να μας εξηγήσει τι γίνεται με την ΜΟΔ, τι γίνεται με τα λατομεία, ο κόσμος ανησυχεί. Όλα αυτά τα έχετε πετάξει σε μια παρεούλα κομματικού βολέματος. Αυτοί είσαστε σήμερα. Σας δώσαμε μια πίστωση χρόνου, αλλά εσείς τίποτα.”

”Γι αυτήν την συμπεριφορά της διοίκησης, εμείς δεν θέλουμε να ακούσουμε ξανά κ.πρόεδρε, ”θα σας απαντήσουμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο”. Αποχωρούμε σήμερα ως ένδειξη διαμαρτυρίας, και πιστεύουμε ότι την επόμενη φορά, θα σεβαστείτε αυτόν τον χώρο, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.”

Μοίρασε το άρθρο!