Πανελλήνιες – Μηχανογραφικά δελτία: Τι να προσέξουν οι υποψήφιοι

Ξεκινούν από σήμερα και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 , οι διαδικασίες για την κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων που έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις .

Φυσικά η οριστική κατάθεση του μηχανογραφικού δεν μπορεί να γίνει εάν ο μαθητής δεν πάρει πρώτα τους βαθμούς  για όλα τα μαθήματα (και τα ειδικά). Μπορεί όμως στο μεταξύ να  μελετά το δελτίο και κυρίως ν΄αναζητήσει επιπλέον ενημέρωση για τις σχολές που τον ενδιαφέρουν .

Αν κάποιος υποψήφιος οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό πρίν απο την οριστική ημερομηνία, μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ. .Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ξέρουν οτι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ. 

 Πανελλαδικές εξετάσεις - Πώς αλλάζει ο χάρτης της ανώτατης εκπαίδευσης

Αυτή τη διαδικασία της Προσωρινής Αποθήκευσης μπορούν να την κάνουν όσες φορές θέλουν, μέχρι να νιώσουν έτοιμοι. Στην τελική τους επίσκεψη, θα περάσουν πάλι όλα τα πρώτα βήματα, αν θέλουν θα αλλάξουν πάλι κάποιες προτιμήσεις τους και θα φτάσουν στο τελικό βήμα της Οριστικοποίησης, μετά την ανακοίνωση των βαθμών. 

Με την Οριστικοποίηση, το Μ.Δ. αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και πρέπει αυτό το οριστικοποιημένο Μ.Δ. να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους. Σε όλες τις ανωτέρω διαδικασίες, η ηλεκτρονική εφαρμογή με ένα φιλικό στο χρήστη περιβάλλον, δίνει συνέχεια οδηγίες για τα βήματα του υποψηφίου. Για τη διαδικασία και την υποβολή του Μ.Δ., οι εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα παρέχουν υποστήριξη στους υποψηφίους και θα διατίθεται κάποιος υπολογιστής του σχολείου, αν αυτό ζητηθεί. Το ακριβές διάστημα της οριστικοποίησης των Μ.Δ. θα ανακοινωθεί με νεότερο Δελτίο Τύπου, αμέσως μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ.

Μοίρασε το άρθρο!