ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ «Moonlight» (2016) του Μπάρι Τζέκινς (Η.Π.Α.)

219019g-1.moonlight_01

Μια διαχρονική ιστορία ανθρώπινης επαφής κι αυτογνωσίας, το «Moonlight» εξιστορεί τη ζωή ενός άντρα από την παιδική του ηλικία έως και την ενηλικίωση, καθώς παλεύει να βρει τη θέση του στον κόσμο. Ένα ζωτικό πορτρέτο, σε τρία κεφάλαια, της σύγχρονης ζωής ενός αφροαμερικανού κι ένας ποιητικός διαλογισμός επάνω στην ταυτότητα, την οικογένεια, τη φιλία, την αγάπη, πλημμυρισμένος με βαθιά συμπόνοια και καθολικές αλήθειες.

Το συγκλονιστικό όραμα του Μπάρι Τζένκινς συγκινεί με την απεικόνιση των στιγμών, των ανθρώπων και των αγνώστων δυνάμεων που πλάθουν τη ζωή μας και μας καθορίζουν. Ο σκηνοθέτης αναφέρει σχετικά: «Το είδα σαν ευκαιρία να δώσω ζωή σε κάποιες από τις δικές μου παιδικές αναμνήσεις, μέσα από την υπέροχη φωνή του Ταρέλ. Οι ρίζες των εμπειριών του ήταν οι ρίζες των εμπειριών μου- ήταν ο τέλειος γάμος.»

Πρωταγωνιστούν: Τρεβάντε Ρόοντς, Ναόμι Χάρις, Αντρέ Χόλαντ, Μαχερσάλα Άλι, Τζανέλε Μονάε. Η ταινία απέσπασε έξι (6) Υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, στις Κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας / Δράμα, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Β’ Ανδρικού και Β’ Γυναικείου Ρόλου, καθώς και Μουσικής Επένδυσης. Τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας / Δράμα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΟΣ

29/01/2017

Μοίρασε το άρθρο!