ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ «Η Μις Πέρεγκριν Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά» (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children) του Τιμ Μπάρτον

211338-1-miss_peregrine_02

Από τον οραματιστή σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον έρχεται μια ιστορία, βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα. Όταν ο πολυαγαπημένος παππούς του Τζέικ τού αφήνει στοιχεία για ένα μυστήριο που διατρέχει διαφορετικούς κόσμους και εποχές, ο Τζέικ βρίσκει ένα μαγικό μέρος γνωστό ως Μις Πέρεγκριν  Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά. Αλλά τα μυστήρια και οι κίνδυνοι μεγαλώνουν όταν γνωρίζει τους ενοίκους και μαθαίνει για τις ειδικές τους δυνάμεις… και τους παντοδύναμους εχθρούς τους. Τελικά, ο Τζέικ ανακαλύπτει ότι μοναχά το δικό του «ασυνήθιστο χάρισμα» μπορεί να σώσει τους νέους του φίλους.

«Όταν με προσέγγισαν αρχικά για να σκηνοθετήσω το «Μις Πέρεγκριν – Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά», μου έδωσαν μια σύνοψη του μυθιστορήματος με όλες τις φωτογραφίες που είχε το βιβλίο. Με ρούφηξαν και με στοίχειωσαν αυτόματα οι μυστηριώδεις εικόνες της ιστορίας που έγραψε ο Ράνσομ Ριγκς και ήξερα από την πρώτη στιγμή πως θέλω πολύ να διηγηθώ κι εγώ την ιστορία αυτών των παιδιών. Ένα κορίτσι, πιο ελαφρύ κι από τον άνεμο, ένα αγόρι στο στομάχι του οποίου κατοικούν μέλισσες, μια γυναίκα που μεταλλάχθηκε σε πτηνό – ήταν ξεκάθαρα ένας κόσμος τον οποίο ήθελα να εξερευνήσω. Έτσι έκανα μια ταινία για όλους αυτούς.» – Τιμ Μπάρτον

Ο αγαπημένος παραμύθας του Χόλιγουντ, επιστρέφει στα αγαπημένα του μονοπάτια. Το πρώτο μέρος της ταινίας θυμίζει τις παλιές καλές δημιουργίες του σκηνοθέτη. Όμορφη ατμόσφαιρα (που ενισχύεται από τη σωστή χρήση του 3D) και χαρακτήρες που οδηγούν με ασφάλεια το έργο – ξεχωρίζει ο νεαρός πρωταγωνιστής Έισα Μπάτερφιλντ και ο βετεράνος Τέρενς Σταμπ, ενώ ο Chris O’Dowd (The IT Crowd) μένει μακριά από τον καλό του εαυτό – έστω κι αν καθυστερεί η εμφάνιση της Εύα Γκριν, που δικαίως κλέβει την παράσταση. Τα προβλήματα ξεκινούν στο δεύτερο μέρος, όταν μοιραία το σενάριο δίνει τη θέση του στην περιπέτεια και στη δράση. Αλλά ακόμα κι εκεί, έστω και την ύστατη στιγμή – ενοχλητικά μικρή η παρουσία της σπουδαίας Τζούντι Ντεντς – το φιλμ καλείται να σώσει ο πολύπειρος Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, που με το σαρκαστικό του χιούμορ και τη φρεσκάδα του, δίνει νόημα στις κουραστικές σκηνές καταδίωξης.

 

Μοίρασε το άρθρο!