ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ: Σχέσεις / Πόθου – Πάθους – Πόνου στο Θέατρο Αυλαία

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ «Σχέσεις / Πόθου – Πάθους – Πόνου», του Διονύση Χαριτόπουλου με τον Τάκη Χρυσικάκος, πρόγραμμα, παραστάσεις μέρες και ώρες Μια διαβολική ματιά στα ερωτικά μας, ρίχνει ο Τάκης Χρυσικάκος στη νέα παραγωγή του Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, «Σχέσεις / Πόθου – Πάθους – Πόνου» του Δ. Χαριτόπουλου.

«Ο έρωτας είναι η μόνη ελπίδα να μην ζήσουμε στην μοναξιά. Είναι το Παραμύθιασμα». «Ο έρωτας είναι το Άγιο Δισκοπότηρο της Φύσης. Κανείς άντρας δεν είναι «άντρας» αν δεν τον επιβεβαιώσει τουλάχιστον μία γυναίκα. Ο αυνανισμός είναι κράκερ. Το δοκιμαστήριο του έρωτα είναι η συμβίωση. Άντρας μονογαμικός δεν υπάρχει· είναι αφύσικο. Ούτε γυναίκα. Ζωή εκ του ασφαλούς δεν υπάρχει· ούτε έρωτας. Η απιστία δεν είναι για σκότωμα.

Ο χωρισμός είναι ακρωτηριασμός». Το Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ και ο Τάκης Χρυσικάκος, παρουσιάζουν, τις “Σχέσεις” / Πόθου – Πάθους – Πόνου”, του Διονύση Χαριτόπουλου. Μια διαβολική ματιά στα ερωτικά μας. Ένα απροσδόκητο εγκόλπιο των ερωτικών σχέσεων βγαλμένο όχι από θεωρίες, αλλά την ανθρώπινη παρατήρηση. Περιγράφει και φωτίζει ωμά και απροκάλυπτα όσα μας βασανίζουν ή μας κάνουν να ονειρευόμαστε. Από την επιλογή συντρόφου ως τον ερωτικό παράδεισο και τον χωρισμό. Τις διαφορετικές απαιτήσεις. Τη συμβίωση, τη ζήλια, την απιστία, την υποκρισία, τους συμβιβασμούς τον χωρισμό. Τίποτα δεν μένει κρυφό από την οξεία ματιά του συγγραφέα. Ο Τάκης Χρυσικάκος μετά την Αναφορά στον Γκρέκο του Ν. Καζαντζάκη για πέντε χρόνια και τα διηγήματα του Α. Παπαδιαμάντη με τίτλο Άνθος του Γιαλού για επτά χρόνια, το Αμάρτημα της Μητρός μου του Γ. Βιζυηνού, τον Καιρό των Χρυσανθέμων του Μάνου Ελευθερίου, καταπιάνεται με ένα σύγχρονο, τολμηρό έργο του Δ. Χαριτόπουλου για τις σχέσεις των δυο φύλων σε όλες τους τις εκφάνσεις, κάτι που εκτός παθολογικών περιπτώσεων, ζούμε η ζήσαμε όλοι.

Συντελεστές Θεατρική προσαρμογή – Σκηνοθεσία – Μουσικές επιλογές: Τάκης Χρυσικάκος / Συνεργάτης βοηθός σκηνοθέτης: Μπάμπης Σαριγιαννίδης / Εικαστικά: Σάββας Πασχαλίδης / Κίνηση: Κατερίνα Κίκου / Φωτισμοί: Ντίνος Μεταλίδης / Φωτογραφίες: Δημήτρης Αλεξιάδης Ημέρα & Ώρα Παράστασης – Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή) – Πέμπτη 28 Νοεμβρίου – 21:00 – Παρασκευή 29 Νοεμβρίου – 21:00 – Σάββατο 30 Νοεμβρίου –  21:00 – Κυριακή 1 Δεκεμβρίου – 21:00

Μοίρασε το άρθρο!