Ο Τσακίρης «φτύνει» το πρόσωπο του

Με έκπληξη ακούσαμε την συνέντευξη του νέου δημάρχου στο Radio North 98, ο οποίος κατηγόρησε την προηγούμενη διοίκηση, άρα και τον εαυτό του, αφού τα μισά σχεδόν μέλη της διοίκησης του  είναι από την προηγούμενη, για «φαραωνική τύπου αύξηση των δημοτικών τελών, ύψους 33%», και προανήγγειλε μείωση των δημοτικών τελών, από 10% μέχρι και 12%.

  Μιλάει λοιπόν για φαραωνική αύξηση, που αν δεν υπήρχε αυτή ο κ. Τσακίρης δεν θα έβρισκε ένα στόλο και μια υπηρεσία καθαριότητας, με την οποία μπορεί να λειτουργήσει, σε σύγκριση με την διοίκηση Γαβότση, η οποία βρήκε στην κυριολεξία, μια καταστροφική κατάσταση στην οποία έπρεπε να αντεπεξέλθει. Οι εισηγήσεις από την οικονομική υπηρεσία υπάρχουν, ότι αν δεν γινόταν αυτή η αύξηση, σήμερα ο δήμος θα ήταν χρεοκοπημένος. Αύξηση την οποία στήριξαν όλα τα στελέχη που σήμερα επανδρώνουν την διοίκηση του, γι αυτό λέμε ότι στην ουσία «φτύνει» το πρόσωπο του, για να έχει σήμερα μια υπηρεσία που να μπορεί να λειτουργεί.

Αφού λοιπόν η αύξηση ήταν φαραωνική, όφειλε να την μηδενίσει, όπως είχε δεσμευτεί η προηγούμενη διοίκηση, ένα χρόνο πριν τις εκλογές, και όχι προεκλογικά. Σε δημοτικό συμβούλιο, ο τότε δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, είχε δεσμευτεί ότι θα γίνει σημαντικότατη μείωση των δημοτικών τελών στον προϋπολογισμό του 2020. Άρα μιλάμε για εμπαιγμό από πλευράς του κ.Τσακίρη, προς τους πολίτες του δήμου, να μιλάει για 10% μείωση των δημοτικών τελών, και όχι του 33%. Δυστυχώς αρέσκεται, και μάλλον την χρειάζεται και αυτός αυτήν την αύξηση, για να μπορεί να λειτουργήσει ο δήμος, κάτι που είχαν ψηφίσει όλοι οι συμμετέχοντες στην σημερινή διοίκηση.

Όσον αφορά τώρα το νερό, καλά θα κάνει ο κ.Τσακίρης, να μάθει πρώτα την γεωγραφία του τόπου του, που φαίνεται ότι αγνοεί πλήρως την νέα μελέτη της υδροδότησης της Μυγδονίας, αφού οι τρεις νέες γεωτρήσεις, δίνουν επαρκώς υγιεινό νερό, χωρίς νιτρικά, αφορούν τον ορεινό όγκο του Μελισσοχωρίου, όπου εκεί δεν υπάρχουν ούτε καλλιέργειες, ούτε ζώα. Ας γνωρίζει λοιπόν ότι τα νιτρικά, που είναι ένα πανελλήνιο πρόβλημα, προέρχονται από τα απόβλητα των ζώων και τα λιπάσματα. Επίσης καλό είναι να ενημερωθεί από τους συμμετέχοντες της προηγούμενης διοίκησης, που τώρα πλέον ανήκουν στο δυναμικό του, ότι ο κ.Γαβότσης, κάτι που το είχε διαπιστώσει και ο κ.Παπακωνσταντίνου μετά από αρκετές επισκέψεις του, έχει κάνει συμφωνία με την ΕΥΑΘ, εφόσον και αν ποτέ συμβεί κάτι, να αγοράσουμε νερό και όχι να ενταχθούμε, γιατί η αγορά μεταξύ δήμου και ΕΥΑΘ, είναι σε πολύ χαμηλή τιμή.

Λυπηρό είναι ότι η νέα δημοτική αρχή, έχει κλειστά μάτια και αυτιά, και ανοιχτό μόνο το στόμα. Νομίζουν ότι έχουν την ικανότητα, να εξαφανίζουν ή να διαστρεβλώνουν ενοχλητικά πράγματα γι αυτούς. Ο πολίτης όμως, δυστυχώς για τον κ.Τσακίρη, έχει νου και κρίση, ώστε να αξιολογήσει την παραμικρή έστω θετική κίνηση προς την πλευρά του, να την εκτιμήσει, και να την ανταμείψει. Το μόνο όμως που αισθάνεται μέρα με την μέρα, είναι ότι τον κοροϊδεύουν.

 

Μοίρασε το άρθρο!