Ο Π. Τσακίρης σε Πετρωτό, Μεσαίο και Μονόλοφο: «Με έργα και παρεμβάσεις βελτιώνουμε την περιοχή

Ο Π. Τσακίρης σε Πετρωτό, Μεσαίο και Μονόλοφο: «Με έργα και παρεμβάσεις βελτιώνουμε την περιοχή. Το 2028 θα σας παραδώσουμε έναν καλύτερο τόπο»
Σε κατοίκους των οικισμών Πετρωτού, Μεσαίου και Μονολόφου της Κοινότητας Μεσαίου μίλησε χθες ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπων Έργα», Παντελής Τσακίρης, εν όψει της τελικής πορείας προς τις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Ο κ. Τσακίρης επισήμανε πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια η περιοχή αλλάζει και βελτιώνεται με έργα που έγιναν και έργα που είναι σε εξέλιξη και ζήτησε από τους κατοίκους την ανανέωση της στήριξης τους για τα επόμενα πέντε χρόνια, τονίζοντας ότι στόχο έχει το 2028 να τους παραδώσει έναν καλύτερο τόπο, λειτουργικό, σύγχρονο και αισθητικά αναβαθμισμένο.
Στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ανθρώπων Έργα» από την Κοινότητα Μεσαίου συμμετέχουν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι οι Ανθυμιάδου Ναταλία, Λαζαρίδης Αριστείδης, Παπαδόπουλος Γιώργος, Φυλακτός Βάιος και ως υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι οι Θεοδούλης Νίκος, Λαζαρίδης Αλέξανδρος, Μαρμαρίδης Παντελής, Μπατσής Χρήστος, Πουμπουρίδης Λάζαρος, Συμεωνίδου Κυριακή, Φωτιάδης Γιώργος και Χρυσοχοΐδου Μελίνα.
Στο Πετρωτό
«Ο τόπος θα είναι διαφορετικός στο τέλος της επόμενης θητείας μας το 2028 και για αυτό ζητώ να μας στηρίξετε, να ανανεώστε την εμπιστοσύνη σας προς την διοίκησή μας. Βρίσκομαι σε μια περιοχή που έχει ταλαιπωρηθεί, σε μια περιοχή όπου κάποιοι είπαν λανθασμένα ότι εγκαταλείφθηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι αυτό δεν ισχύει. Δώσαμε μάχη μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να αποκαταστήσουμε το οδικό μας δίκτυο και ένας βασικός λόγος ήταν το Πετρωτό, καθώς είναι το μοναδικό χωριό που ο κεντρικός του δρόμος αποτελεί τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είμαστε κοντά στην έκδοση απόφασης, που θα απαγορεύει την διέλευση βαρέων οχημάτων από την περιοχή, έτσι ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε με μεγαλύτερη ασφάλεια τον κεντρικό δρόμο του Πετρωτού», είπε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπων Έργα», Παντελής Τσακίρης, απευθυνόμενους προς τους κατοίκους.

Τόνισε ακόμη ότι ως διοίκηση έχει κινήσει την διαδικασία και γίνονται μελέτες, με στόχο να δημιουργηθούν στέκια νεολαίας σε όλες τις περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου. «Το πρώτο στέκι νεολαίας που θα δημιουργήσουμε θα είναι εδώ, στο Πετρωτό. Κι αυτό γιατί στο χωριό υπάρχουν πολλοί νέοι και θέλουμε να έχουν την δυνατότητα να βρίσκονται σε έναν όμορφο και λειτουργικό χώρο για να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους», ανέφερε ο κ. Τσακίρης.
Σημείωσε επίσης, ότι είναι γίνονται προσπάθειες ώστε στο Πετρωτό να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο. «Έχουμε σχέδιο, έχουμε δώσει δείγματα γραφής ότι με έργα και παρεμβάσεις βελτιώνουμε τον τόπο μας και την καθημερινότητα όλων. Σας ζητώ να μας εμπιστευτείτε, να μας στηρίξετε και την επόμενη Κυριακή να μας δώσετε ισχυρή εντολή για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε, να είστε βέβαιοι ότι το 2028 θα παραδώσουμε το χωριό σας πολύ καλύτερο», τόνισε ο Παντελής Τσακίρης.
Στο Μεσαίο
«Όλες οι παρεμβάσεις που κάνουμε αφορούν το σύνολο του Δήμου μας, θέλουμε οι κάτοικοι παντού να νιώθουν ότι δημιουργούμε για αυτούς και κάνουμε έργα προς όφελός τους. Είμαι περήφανος που βρίσκομαι στο Μεσαίο και σας κοιτώ στα μάτια, καθώς τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια και παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης πετύχαμε να υλοποιήσουμε τα περισσότερα από αυτά που υποσχεθήκαμε. Η Πλατεία Μεσαίου μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης πετύχαμε να την παραδώσουμε λειτουργική και αισθητικά αναβαθμισμένη. Την ονοματοδοτήσαμε και με το όνομα μίας επιφανούς προσωπικότητας της περιοχής, του Βασίλη Τσολακίδη, ο οποίος έχει χαρίσει ένδοξες στιγμές στην πατρίδα μας με τις νίκες του στον αθλητισμό», τόνισε ο κ. Τσακίρης μιλώντας προς τους κατοίκους στο Μεσαίο και πρόσθεσε: «Δεν είναι τυχαίο ότι ο Δήμος μας βραβεύεται για τις αστικές αναπλάσεις. Ήταν μεγάλη τιμή όταν πριν λίγες μέρες βρέθηκα στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και παρέλαβα βραβείο για τις αστικές αναπλάσεις που κάνουμε. Μία από αυτές είναι και η Πλατεία Μεσαίου, είναι κρίμα να θέλουν κάποιοι να την γκρεμίσουνε. Δεν μπορούμε να προχωράμε με λογική ισοπεδωτική, θα πρέπει να προχωράμε με λογική σύνεσης, συνεργασίας και όχι με διχαστικές λογικές, είναι πολύ μακριά από την δική μου ιδιοσυγκρασία, δεν έρχομαι για να διχάσω, αλλά για να ενώσω, έτσι όπως έχω μάθει να κάνω στη ζωή μου, έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά».
Ο κ. Τσακίρης αναφέρθηκε επίσης στο αποχετευτικό δίκτυο που παρά τις πολλές δυσκολίες που προέκυψαν κατασκευάζεται και σήμερα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί το 70% του έργου.
«Βελτιώνουμε το Μεσαίο και με άλλες μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις. Ικανοποιήσαμε το αίτημα της ενορίας για την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς τα Κοιμητήρια, ικανοποιήσαμε το αίτημα της ομάδας ποδοσφαίρου για να γίνουν τα αποδυτήρια στο γήπεδο. Κάναμε μελέτες, λάβαμε αδειοδοτήσεις και αναμένουμε χρηματοδότηση για να μπορούμε να δώσουμε καθαρό νερό στους κατοίκους από τα ψηλά του Μεσαίου και όχι από την περιοχή του Γαλλικού ποταμού, όπου υπάρχουν προβλήματα. Και όλα αυτά τα κάναμε χωρίς να έχουμε ορίζοντα τις εκλογές, αλλά γιατί προχωράμε με σχέδιο, συγκροτημένα και προγραμματισμένα, για να κάνουμε τα έργα όπως πρέπει να γίνονται», τόνισε ο κ. Τσακίρης.
«Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και οι αποφάσεις που θα λάβει το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα διαμορφώσουν τη φυσιογνωμία της περιοχής για τα επόμενα 20-30 χρόνια. Σας ζητώ να στηρίξετε τους ανθρώπους που συμπράττουν μαζί μας, να τους επιλέξετε όταν φτάσετε στην κάλπη, γιατί ως ελεύθερες προσωπικότητες ήρθαν και έδωσαν τη συγκατάθεσή τους να συμπράξουν με τον συνδυασμό μας ΄΄Ανθρώπων Έργα΄΄, γιατί αγαπούν τον τόπο τους, δεν έχουν καμία υστεροβουλία, δεν τους διακατέχει καμία ιδιοτέλεια, το βασικό στοιχείο που έχουμε κοινό είναι η αγάπη για τον τόπο», σημείωσε ο κ. Τσακίρης μιλώντας στους κατοίκους στο Μεσαίο.
Στο Μονόλοφο
«Δεν ήταν εύκολα τα τέσσερα χρόνια που περάσαμε. Αντιμετωπίσαμε την πανδημία και την ενεργειακή κρίση. Παρόλα αυτά κάναμε πολλά. Ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα σας, η κατασκευή του Κόμβου Μονολόφου, περνά χάρη στις ενέργειες που έχουμε κάνει σε φάση υλοποίησης. Δεν ήταν εύκολο, αλλά το προχωρήσαμε και το επόμενο διάστημα αναμένουμε να περάσουμε στη φάση δημοπράτησης του έργου που θα αναβαθμίσει τις μετακινήσεις στην περιοχή σας και θα τις κάνει πιο ασφαλείς», τόνισε ο Παντελής Τσακίρης μιλώντας στους κατοίκους του Μονολόφου.
«Ο Μονόλοφος θα αλλάξει λειτουργικά και αισθητικά. Ήδη προχωράμε στην ανακατασκευή της Πλατείας του χωριού και στην αποκατάσταση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου. Και κάτι επίσης σημαντικό, δρομολογούμε την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή. Η μελέτη είναι έτοιμη, διεκδικούμε χρηματοδότηση και ευελπιστούμε πως το επόμενο διάστημα θα πετύχουμε να κάνουμε την αρχή για να γίνει ένα τόσο σημαντικό έργο υποδομών στον Μονόλοφο», σημείωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπων Έργα», Παντελής Τσακίρης.
«Έχουμε σχεδιάσει πολλά που είναι ωφέλιμα για τον τόπο, στόχο έχουμε να δώσουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα και να βάλουμε τα θεμέλια για να αναπτυχθεί η περιοχή. Χρειάζεται να επιδείξουμε σοβαρότητα, δεν είναι ώρα για πειραματισμούς, όλα έχουν μπει σε σειρά και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την περιοχή. Σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε δίπλα μας, ζητάμε να μας υποστηρίξετε για να κάνουμε τον τόπο μας ακόμη καλύτερο», είπε ο κ. Τσακίρης.
Αναφερόμενος σε γενικότερες παρεμβάσεις και έργα που έκανε και υλοποιεί η δημοτική αρχή στην Κοινότητα Μεσαίου ο κ. Τσακίρης αναφέρθηκε στην αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, που παρέχει σημαντικό ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας για τον Δήμο και ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Επίσης, αναφέρθηκε στην δημιουργία του μεγάλου ιστορικού πάρκου με τα οχυρά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. «Υλοποιούμε ένα μεγάλο σχέδιο που θα φέρει ανάπτυξη στον τόπο και παράλληλα θα τον θέσει στο πάνθεον των ιστορικών τόπων της χώρας. Δημιουργούμε ένα ιστορικό πάρκο, αναδεικνύουμε τον ιστορικό πλούτο της Κοινότητας Μεσαίου και στρέφουμε το ενδιαφέρον στην περιοχή μας προσελκύοντας τουρίστες από όλο τον κόσμο», τόνισε ο κ. Τσακίρης.
Επίσης, σημείωσε ότι με την ανάδειξη των ιστορικών τόπων στην περιοχή σταματά η λατομική εκμετάλλευση. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες που κάναμε και μπλοκάραμε την λατομική εκμετάλλευση μαρμάρου σε περιοχή του Μονολόφου. Όλα αυτά γίνονται συντονισμένα, έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία και ξέρουμε πως μπορούμε να κάνουμε τον Δήμο μας καλύτερο. Για αυτό ζητάμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας», σημείωσε ο κ. Τσακίρης.
«Το 2028 έχουμε σκοπό να έρθουμε ξανά, να σας κοιτάξουμε στα μάτια και να σας πούμε ότι τηρήσαμε το λόγο μας, ότι κάναμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε. Την επόμενη Κυριακή ζητάμε να μας δώσετε καθαρή εντολή για να συνεχίσουμε. Δεν σας δίνουμε ανούσιες και ανώφελες υποσχέσεις, ούτε σας λέμε κούφια λόγια. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε την δουλειά που ξεκινήσαμε με στόχο να παραδώσομε στους κατοίκους μια περιοχή πιο όμορφη, σύγχρονη και λειτουργική, όπως πραγματικά της αξίζει», τόνισε ο κ. Τσακίρης.
Το πρόγραμμα των επόμενων ομιλιών-συναντήσεων με τους πολίτες του δημάρχου Ωραιοκάστρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπων Έργα», Παντελής Τσακίρης, ενόψει της τελικής ευθείας προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, έχει ως εξής:
• Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2023, 20.00, Λητή, Στον αύλειο χώρο της Κοινότητας
• Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023, 20.00, Μελισσοχώρι, Πλατεία
• Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023, 20.00, Νεοχωρούδα, Προαύλειος χώρος Πνευματικού Κέντρου
• Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023, 20.00, Δρυμός, Πλατεία
• Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, 20.00 Πεντάλοφος, Πλατεία
• Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023, 20.00 Κονταξοπούλειο Δημοτικό Γυμναστήριο.

Μοίρασε το άρθρο!