Ο ξεχωριστός άνθρωπος και συντοπίτης μας Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Η προσφορά, η αγάπη, ο εθελοντισμός αποτελούν ιδανικά και αξίες πέρα από τον εαυτό μας, γιατί μας κάνουν να βγαίνουμε για λίγο από τον μικρόκοσμό μας και να σκεφτόμαστε τον διπλανό μας. Μας κάνουν να θέλουμε να βοηθήσουμε τους γύρω μας. Και αποτελούν τη λύση στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα.

Βρισκόμαστε στα μέσα μίας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Και δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια και τον χρόνο να περιμένουμε κάποιον να μας βγάλει από αυτήν. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε στον καθρέφτη και να συνειδητοποιήσουμε πως εμείς μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, τόσο στην δική μας κοινωνία όσο και στις υπόλοιπες. Εμείς μπορούμε να επιφέρουμε την αλλαγή.

Με την προσφορά, μπορούμε να κάνουμε το ανέφικτο εφικτό. Και είναι ο μόνος τρόπος να καταπολεμήσουμε την απληστία και τον ναρκισσισμό που μας περιβάλλει. Η προσφορά αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ευημερία των κοινωνιών.

Και φυσικά μιλάμε για τον συντοπίτη μας Τέλη Ζαχαριάδη, που δεν είναι η πρώτη φορά που προχωρά σε μια κίνηση ανθρωπιάς, όπως η σημερινή στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Ωραιοκάστρου, για την αγορά τροφίμων, προσέφερε την αμοιβή που έλαβε ως διαιτητής στον αγώνα ΟΦΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, που διεξήχθη στις 17-02-2020, λίγο πριν την παύση κάθε αθλητικής δραστηριότητας λόγω του κορονοϊού. Και στο παρελθόν να θυμίσουμε, ότι  δώρισε την αμοιβή που έλαβε για την αναμέτρηση ΑΕΚ – ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στο «Άσυλο του Παιδιού» στη Θεσσαλονίκη, και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει τιμηθεί από διάφορα φιλανθρωπικά σωματεία για το φιλανθρωπικό του έργο.

Η προσφορά είναι δείγμα ανωτερότητας διότι φανερώνει έναν άνθρωπο ώριμο, σκεπτόμενο, συνειδητοποιημένο και με πλούτο συναισθήματος. Για να προσφέρεις πρέπει να έχεις και να σου περισσεύει. Όχι το υλικό αγαθό, αλλά το συναίσθημα, κάτι που φαίνεται ότι ο Τέλης, το έχει περίσευμα.

Μοίρασε το άρθρο!