Ο νέος ΚΟΚ «απενεχοποιεί» το αυτοκίνητο – Πότε θα επιστρέφονται οι πινακίδες

Τι αλλάζει σε ποινές, πρόστιμα

Αλλαγές έρχονται με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο νέος ΚΟΚ θα είναι πιο δίκαιος και αυστηρός, την ίδια ώρα που θα απενοχοποιεί το αυτοκίνητο.

Σε ότι αφορά τον ΚΟΚ, Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, γίνεται πιο δίκαιος, πιο ρεαλιστικός και ταυτόχρονα, πιο αυστηρός. Η πρώτη παρέμβαση είναι ότι απενοχοποιούμε το αυτοκίνητο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν ένας εγκληματικός οδηγός μέσα σε μια οικογένεια κάνει μια παράβαση, τιμωρείται σήμερα και αυτός και το αυτοκίνητο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας που χρειάζονται το αυτοκίνητο και δεν έχουν όλες οι οικογένειες την πολυτέλεια να έχουν δύο και τρία αυτοκίνητα.

Θα παίρνονται οι πινακίδες για κάποιες παραβάσεις, όπως η στάθμευση σε θέση ΑμεΑ, αλλά με το που θα πληρώσει κάποιος την κλήση του και θα τιμωρηθεί και διοικητικά με το δίπλωμά του, θα παίρνει πίσω τις πινακίδες του. Ή σε άλλες περιπτώσεις δεν θα αφαιρούνται καθόλου οι πινακίδες. Αυτό έχει να κάνει και με τις εταιρείες. Ένα αυτοκίνητο επαγγελματικό δεν μπορείς να το στερήσεις από μία εταιρεία, επειδή κάποιος οδηγός το χειρίζεται με λάθος τρόπο.

Η ουσία είναι να πειστεί ο Έλληνας πολίτη να αλλάξει τη λογική που έχει με την οδήγηση, να αλλάξει την κουλτούρα του. Όχι όπως συμβαίνει σήμερα, που κάποιος μαθαίνει τον ΚΟΚ όταν δίνει εξετάσεις και μετά τον ξεχνάει. 

Μοίρασε το άρθρο!