Ο ΛΥΚΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑΊΖΟΥΜΕ

Κάθε στιγμή, συνειδητά ή ασυνείδητα, για θέματα μικρά ή θέματα μεγάλα, καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις. Καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα στη μία ή στην άλλη εναλλακτική, να ικανοποιήσουμε μία ανάγκη σε βάρος κάποιας άλλης ή να δώσουμε προτεραιότητα σε ένα συναίσθημά μας, καταπνίγοντας ένα άλλο.

Κάθε ένας λοιπόν από εμάς, έχουμε βιώσει με διαφορετικό τρόπο και με ποικίλες μορφές διάφορες καταστάσεις, προσπαθώντας να βρούμε την αιτία και τον λόγο μιας αδικαιολόγητης πράξης, ενώ πασχίζουμε ταυτόχρονα να επουλώσουμε τις πληγές που αφήνουν όλα αυτά. Πολλές φορές λέμε ότι όταν κλείνει ένα κεφάλαιο, ανοίγει ένα άλλο.Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που σε αναγκάζουν να μην ανοίξεις άλλο κεφάλαιο, παρόμοιο με το προηγούμενο, γιατί δεν στο επιτρέπει η συνείδησή σου.

Όλα θέλουν κουράγιο και χρόνο, και μόνο ο εαυτός σου μπορεί να στα δώσει. Πάντα όμως πρέπει να θυμάσαι πως κάποτε θα τα σκέπτεσαι όλα αυτά και θα χαμογελάς. Μέσα σου πάντα θα νιώθεις ένα τσίμπημα πόνου, αλλά θα είναι γλυκός, και αυτό που θα μείνει στο τέλος θα είναι μόνο γλυκόπικρες αναμνήσεις.

Μια Ινδιάνικη σοφία λέει: Μέσα μας γίνεται μια μάχη μεταξύ δύο λύκων. Ο ένας είναι ο κακός και ο άλλος είναι ο καλός. Ο λύκος που θα επικρατήσει, είναι αυτός που ταΐζουμε.

ΗΛΙΑΣ Π.ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΔΗΣ

Μοίρασε το άρθρο!