Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ…– ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΣΗΜΕΟΝΟΓΛΟΥ

Με αφορμή τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου, μεταφέρω παρακάτω μια προσωπική μου ερμηνεία του 8ου μακαρισμού του Ιησού που βρίσκεται στο συλλογικό τόμο “Ευτυχία και πώς να την κατακτήσετε”, iwrite, 2018 με τίτλο “Οι μακαρισμοί του Ιησού: μια νέα προσέγγιση”:
«μακάριοι οἱ δεδιωγμένοι ἕνεκεν δικαιοσύνης, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν»
Στην εποχή μας μπορεί να μην υπάρχουν πλέον οι χριστιανικοί διωγμοί του παρελθόντος, ή η σκλαβιά των μαύρων ή των Εβραίων, ή η υποβάθμιση των γυναικών, αλλά υπάρχει το bullying, ο διωγμός των ομοφυλόφιλων, η περιθωριοποίηση του διαφορετικού ή του ξένου, ο ρατσισμός προς τους αλλοδαπούς, η καχυποψία προς τους ισλαμιστές, κλπ.
Οι περισσότεροι πιστοί τείνουν να κόψουν και να ράψουν τον Θεό στα μέτρα τους, να τον σμικρύνουν σύμφωνα με τη σκέψη τους, να τον κάνουν λιλιπούτειο. Όμως ο Θεός είναι η βάση της ύπαρξης, όπως το νερό είναι η βάση της ζωής. Και αν το νερό μπορεί από ταπεινότητα να γίνεται λουλούδι ή να γίνεται δέντρο, να γίνεται ποτάμι ή να γίνεται σύννεφο, να γίνεται δάκρυ χαράς και δάκρυ ευτυχίας, ή να γίνεται ακαθαρσία και περίττωμα, τότε πόσο μάλλον ο ταπεινός Θεός των χριστιανών, γίνεται οι πάντες και τα πάντα. Στ’ αλήθεια, ο Θεός της πόρνης είναι Πόρνος κι ο Θεός του ομοφυλόφιλου είναι Ομοφυλόφιλος, ο Θεός του ευτυχισμένου είναι Χαμόγελο κι ο Θεός του δυστυχισμένου είναι Δάκρυ, ο Θεός του πεινασμένου είναι Άδειο Στομάχι κι ο Θεός του αδικημένου είναι Παρηγοριά.
Όλα τα πλάσματα δικαιούνται την ευτυχία στη μία και μοναδική ζωή τους (αν υπάρχει επέκεινα δεν θα πρόκειται για ζωή αλλά για κάτι άλλο), γι’ αυτό κι ο Θεός θα είναι πάντοτε μαζί μ’ εκείνον που διώκεται αναζητώντας την ευτυχία κι όχι μ’ εκείνον που προσπαθεί να του τη στερήσει. Είναι με τον ομοφυλόφιλο που επιθυμεί να ζει ελεύθερος τον έρωτά του όπως τον ζει ο καθένας, παρά με το ποίμνιο που προσεύχεται τη διόρθωσή του. Είναι με οποιονδήποτε παρία που φωνάζει γι’ αναγνώριση, παρά με τον πιστό που ζητάει την απαλλαγή του κόσμου απ’ την «αμαρτία»…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΣΗΜΕΟΝΟΓΛΟΥ

Μοίρασε το άρθρο!