Ο ανθρώπινος πόνος και η λύπη δεν είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης

Χόρτασαν τα μάτια μας αδικία, πόνο, ευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, βιασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κακοποίηση  και ψυχολογικό καταναγκασμό, αρπαγή και κλοπή των αγαθών εκείνων που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος, κατάντια, απάνθρωπη και αχόρταγη μανία  εκείνων που σφετερίζονται ψυχές, ζωές. Και κακά τα ψέματα ο πόνος πουλάει, κάτι που το γνωρίζεις  καλά, εκμεταλλευόμενος τη συγκίνηση που μπορεί να προσφέρει σε όσους έχουν απομείνει με ανθρώπινη συνείδηση.Και αυτό είναι για μια ακόμα φορά γεγονός, θλιβερών ανθρώπων που δεν λογαριάζουν απολύτως τίποτα. Λυπούμαστε ειλικρινά που μιλάμε με απέχθεια, αποστροφή και απαξίωση… Θα ζητούσαμε να μας συγχωρέσετε, αλλά δεν θα το κάνουμε, γιατί αισθανόμαστε αηδία, και η αηδία γενικότερα λειτουργεί ως ένα μέσο προστασίας απέναντι σε ότι κανείς θεωρεί επικίνδυνο και μολυσματικό (κυριολεκτικά ή μεταφορικά), οτιδήποτε θέλει να αποφύγει που είναι σάπιο και γεμάτο μικρόβια. Χρησιμοποιώντας κάθε λογήςποντίκια που βρίσκονται πάντα ανοιχτά σε τέτοιου είδους συνεργασίες, θέλουνε να πελαγώσει η ψυχή μας, να τα μπερδέψουμε μέσα στο μυαλό μας, να μην ξέρουμε τι πρέπει να αγαπήσουμε ή να μισήσουμε, τι πρέπει να εκτιμήσουμε ή να περιφρονήσουμε.

Δυστυχώς όμως γι αυτούς,”άνθρωποι και ποντίκια” που θα έλεγε και ο Τζόν Στάιμπεγκ, είναι πεθαμένοι από την ώρα που γεννήθηκαν.

Το RealOraiokastro πιστεύουμε ότι εκτελεί το λειτούργημα του υπεύθυνα και χωρίς να λησμονεί την ευθύνη προς το κοινωνικό σύνολο. Δεν αγνοούμε τα προβλήματα που ταλαιπωρούν ολόκληρη την κοινωνία. Επιπλέον θεωρούμε ότι είναι απαραίτητος ο σεβασμός των θεσμών μιας κοινωνίας,και είναι χρήσιμο να λαμβάνονται υπόψη όλα αυτά πριν από την κριτική πάνω σε ένα θέμα.
Πάνω από όλα όμως είναι ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής και της αξιοπρέπειας των πολιτών.Είναι λανθασμένη και αντιδεοντολογική η νοοτροπία πολλών Μ.Μ.Ε. να επιδιώκουν για να αυξήσουν την θεαματικότητα/ ακροαματικότητα τους σκανδαλοθηρώντας και σπιλώνοντας κάποιους πολίτες. Αρκετές φορές η συκοφαντία και η δυσφήμιση αγγίζουν τα όρια της αδιακρισίας. Ο ανθρώπινος πόνος και η λύπη δεν είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης.

 

 

Μοίρασε το άρθρο!