Οριστική καταδίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου για την υπεξαίρεση

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης για την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του κεντρικού δήμου.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης είχε κρίνει ένοχο τον Β. Παπαγεωργόπουλο – κατά πλειοψηφία (3-2) και κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου – για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτόδικο δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση δια παραλείψεως.

Β. Παπαγεωργόπουλος: Είναι απόφαση σκοπιμότητας

Σε δήλωσή του ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστηρίζει πως η απόφαση του Αρείου Πάγου ήταν μια απόφαση σκοπιμότητας.

“Μετά από μία πρωτοφανή κυοφορία τριών ετών και δύο μηνών ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεσή μου, μια απολύτως θεμελιωμένη αναίρεση που κατέθεσα την 5-2-2015(!), εκδικάστηκε την 16-11-2016(!) και η απόρριψή της βγήκε  στις  29-3-2018!    Παραμονές Πάσχα…..

Δεν μου έδωσαν άλλη μία ευκαιρία, δεν αποφάσισαν επανάληψη της δίκης, παρά το ότι η εναντίον μου τελείως άδικη απόφαση του 5μελούς Εφετείου  ελήφθη με οριακή πλειοψηφία 3-2!  Δύο Εφέτες είχαν ψηφίσει ότι είμαι απολύτως ΑΘΩΟΣ!

Αν οι δύο αυτοί Εφέτες  είχαν κληρωθεί στην πρώτη δίκη μου ενώπιον του 3μελούς Εφετείου θα ήμουν εξ αρχής ΑΘΩΟΣ!!!

Είναι φανερό ότι είναι μία απόφαση σκοπιμότητας.

Είναι φανερό ότι πολιτικοί παράγοντες με επέλεξαν ως εξιλαστήριο θύμα, ως αποδιοπομπαίο τράγο, παρά την κρυστάλλινη διαδρομή μου και από τους αθλητικούς και από τους πολιτικούς και από τους αυτοδιοικητικούς στίβους.

Με επέλεξαν παρά την  παντελή  έλλειψη μαρτυρικών εναντίον μου καταθέσεων, παρά την έλλειψη έστω και ενός αποδεικτικού εναντίον μου στοιχείου. Όποιος έχει το παραμικρό ας το αναφέρει δημοσίως…

Με επέλεξαν παρά το ότι με Εισαγγελική εντολή έγινε έλεγχος των ελάχιστων περιουσιακών μου στοιχείων και Δικαστική Πραγματογνωμοσύνη κατέληξε στο ότι τα οικονομικά μου είναι κρυστάλλινα και δεν έχω ούτε βίλες, ούτε σκάφη, ούτε  καταθέσεις στο εξωτερικό,  ούτε off shore εταιρείες, ούτε τίποτε.  Όποιος έχει το παραμικρό  αντίθετο στοιχείο ας το καταθέσει δημοσίως…

Θέλω να δηλώσω, ότι θα  συνεχίσω τον αγώνα  μου με όλα τα νόμιμα μέσα  μέχρι την τελική δικαίωση,   για να προστατεύσω το όνομά μου, την ιστορία μου, την τιμή και την υπόληψή μου, αλλά και το έργο μου ως Βουλευτού, Υπουργού και Δημάρχου, ένα έργο που το χαίρονται κάθε μέρα όλοι οι Ελληνες, όλοι οι Θεσσαλονικείς”.

Μπουτάρης: Θα διεκδικήσουμε τα χρήματα

Στην απόφαση του Αρείου Πάγου αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Τόνισε πως από την πλευρά του ο δήμος Θεσσαλονίκης θα κάνει ότι είναι δυνατό ώστε να επιστρέψουν κάποια από τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Μοίρασε το άρθρο!