Ολική αποτυχία των lockdown: Χειρότερη εικόνα ένα μήνα μετά!

Τα lockdown όπως αποδείχτηκε στην πράξη δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα η πανδημία όχι απλώς δεν υποχωρεί αλλά εντείνεται με τα σημερινά κρούσματα στην χώρα είναι 2.186!

Οι διασωληνωμένοι σήμερα είναι 613 ενώ στις 4 Νοεμβρίου ήταν 179. Οι νεκροί μόνο για σήμερα ήταν 89 ενώ στις 4 Νοεμβρίου είχαμε 18 θανάτους.

Αν σκεφθούμε ότι ο κύκλος της μόλυνσης και της εμφάνισης της νόσου (όπου έχει ενδείξεις, δηλαδή στο 1-2% περίπου) είναι 30 ημέρες, σημαίνει ότι βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο σχεδόν, χωρίς καμία βελτίωσης με τέσσερις «σειρές» να έχουν νοσήσει πετά το lockdown’

Άρα το lockdown έχει αποτύχει πανηγυρικά, όπως άλλωστε έχει αποτύχει και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες έχουν αναγκαστεί να προχωρήσουν σε άρση των lockdown, χωρίς σημάδια υποχώρησης ή καταστολής της πανδημίας.

Αν στην Κϊνα δεν είχε υπάρξει ταχεία παραγωγή και του Favipiravir και εσπευσμένη παραγωγή και υποχρεωτικός εμβολιασμός (άγνωστο το τι θα παρουσιάσουν στο μέλλον οι εμβολιασμένοι) η Κίνα δεν θα ξεμπέρδευε ποτέ. Αλλά αυτό δεν μπορούσε να γίνει στις δυτικές χώρες που κράτησαν από το παράδειγμα της Κίνας μόνο το εμπάργκο.

“Δεν ξέρουμε πραγματικά πόσα είναι τα κρούσματα κορωνοϊού, δεν είναι εύκολο γιατί μια μέρα έχουμε 20.000 και 30.000 τεστ και την άλλη 10.000“, δήλωσε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Πρόληψης υπογραμμίζοντας ότι δεν γίνονται επαρκή τεστ, τα οποία να είναι και αντιπροσωπευτικά.

Όπως είπε, είναι δύσκολο να πει κανείς αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει μείωση των κρουσμάτων, διότι δεν γίνονται στοχευμένα τεστ αλλά, όσοι έχουν συμπτώματα εξετάζονται οι ίδιοι.

“Εν μέρει κάτι σημαίνει να είναι κάπως λιγότερα τα κρούσματα, αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς τι είναι αυτή η μείωση. Επ’ ουδενί μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μείωση 20% ή 30%, τουναντίον μπορεί και να αυξάνονται τα κρούσματα και είναι πολύ άδικο και για την επιστημονική κοινότητα, την Επιτροπή του υπουργείου να καλείται να κάνει προτάσεις, αλλά και για την πολιτεία που παίρνει αποφάσεις, με μη ακριβή στοιχεία”.

 

Μοίρασε το άρθρο!