Οι 10 εφαρμογές που “τελειώνουν” την μπαταρία σας

590_980d3de69b925b85cfb405a05c9b070f

30/07/2016

Όσο μεγάλες μπαταρίες κι αν χωρέσουν οι κατασκευαστές στα smartphones του μέλλοντος, όσο κι αν περιοριστεί η κατανάλωση των επερχόμενων SoC, η αυτονομία μιας συσκευής θα εξαρτάται πάντα από τη χρήση που γίνεται.

Πολλά από τα apps που χρησιμοποιούμε καθημερινά, κάνουν τη συσκευή μας να καταναλώνει πολύ ενέργεια, ενεργοποιώντας το GPS, τις ειδοποιήσεις push, αλλά και τα περισσότερο «πεινασμένα» για ενέργεια power states του επεξεργαστή.

Οι “instant messengers” και οι εφαρμογές που σχετίζονται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για το… ξεζούμισμα της μπαταρίας σας.

Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε πρόβλημα αυτονομίας, ίσως πρέπει να αφαιρέσετε κάποια -ή περισσότερες- από τις παρακάτω εφαρμογές:

1. Facebook

2. Google Maps

3. Facebook Messenger

4. Instagram

5. Blackberry Messenger

6. Chaton

7. Kik

8. WhatsApp

9. WeChat

Δεν ξεχάσαμε κάτι στην παραπάνω λίστα. Επίτηδες παραλείψαμε την δέκατη καταχώρηση, επειδή της αξίζει ειδική μνεία. Ναι, καλά καταλάβατε, θα αναφερθούμε για μια ακόμη φορά στο Pokémon GΟ.

Η εφαρμογή, πέρα από το ότι έχει προκαλέσει φρενίτιδα σε μικρούς και μεγάλους, κάνοντάς τους να διατηρούν τη συσκευή τους μονίμως ενεργή, είναι από τη φύση της ενεργοβόρα: διαθέτει τρισδιάστατα γραφικά που απαιτούν από τη GPU να εργάζεται πιο σκληρά, εξαρτάται άμεσα από το GPS, ενώ φυσικά για να λειτουργήσει προϋποθέτει και την ενεργοποίηση της σύνδεσης δεδομένων.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που ήδη κυκλοφόρησαν αρκετές… πατέντες με στόχο τους μανιακούς παίκτες του Pokémon GΟ, όπως ξεχωριστό powerbank και ιδιαίτερο battery case.

Πηγή pcmag.gr

Διαβάστε επίσης στο RealOraiokastro

Οι 20 ταινίες που διεκδικούν τον Χρυσό Λέοντα

Η καρδιά του ανθρώπου δεν αντέχει στο Διάστημα; Επιστημονική Έρευνα

Ποιες τράπεζες είναι οι αδύναμοι κρίκοι στην Ε.Ε. – Στη λίστα και η Deutsche Bank

Μοίρασε το άρθρο!