Οι περιοδείες του Ανδρουλάκη – Του latsion

Οι περιοδείες του Ανδρουλάκη – Του latsion
Ο Ανδρουλάκης τα πήρε στο κρανίο με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του και πλησιάζοντας οι εκλογές, άρχισε να ανεβάζει τους τόνους αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία. Ξεκίνησε τις περιοδείες και φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε και στη γειτονιά μας.
Του συστήνουν τον πατέρα μου, σαν έναν παλιό Πασόκο αποστασιοποιημένο πλέον. Του λέει ο Ανδρουλάκης: «Ελπίζω σύντροφε από δω και πέρα να ενεργοποιηθείς και πάλι κάτω από τη σημαία του Πασόκ». Γυρίζει ο πατέρας μου και του λέει: «Να το κάνω αρχηγέ, αλλά πρώτα να μου εξηγήσεις, ποια η διαφορά μας από τη Νέα Δημοκρατία». «Κοίταξε», του λέει ο Ανδρουλάκης, «θα στο εξηγήσω με μια πρόταση. Σήμερα, που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία, ο Έλληνας εκμεταλλεύεται τον Έλληνα». «Ε, και;» του λέει ο πατέρας μου, «αυτό το ξέρουν όλοι». «Πώς», του απαντά ο Ανδρουλάκης «με το Πασόκ θα συμβαίνει το εντελώς αντίθετο»! Ο πατέρας μου ακόμα προσπαθεί να καταλάβει.
Μπήκε και στην καφετέρια. Εγώ είχα γυρισμένη την πλάτη. Με χτυπάει κάποιος στον ώμο. Γυρίζω το κεφάλι, βλέπω τον Ανδρουλάκη. «Νέος άνθρωπος», μου λέει, «τί θέλεις τέτοια ώρα στην καφετέρια;». «Κάνω πρακτική» του απαντώ νευριασμένος. Φεύγει άρον άρον από μένα, πάει στα άλλα τραπέζια και πιάνει το χέρι του κάθε θαμώνα. Σου λέει: «οι μισοί τουλάχιστον κάποτε μας ψήφιζαν. Δεν μπορεί κάτι θα τους θυμίζει το παλιό ορθόδοξο Πασόκ».
Τελειώνοντας τις συναντήσεις στο Ωραιόκαστρο, κάνει μια στάση στο Ψυχιατρείο της Σταυρούπολης να συναντηθεί με τους εργαζόμενους. Με το που μπαίνει από την πόρτα, ξαφνιασμένος, ακούει μια θύελλα από χειροκροτήματα. Προχωρά ανάμεσά τους ενθουσιασμένος, και σφίγγει χέρια, ώσπου παρατηρεί έναν που δεν χειροκροτεί αλλά στέκεται μπροστά στην πόρτα. Χαρούμενος ο Ανδρουλάκης και θέλοντας να αστειευθεί, πλησιάζει σ΄αυτόν που δεν χειροκρότησε και του λέει: «Εσύ δεν ενθουσιάστηκες που με είδες;». Γυρίζει αυτός απαθής και του απαντά: «Εγώ είμαι ο νοσηλευτής».
Σαστίζει για λίγο ο Ανδρουλάκης, αλλά ξαναβρίσκει τον εαυτό του. «Καλά, εμείς δεν σε βάλαμε στη δουλειά;», λέει στον νοσηλευτή. «Ναι», του απαντά νευριασμένος ο νοσηλευτής, «αλλά στον ΟΣΕ»! Τραβάνε τον Ανδρουλάκη από εκεί, γιατί οι παλιοί κατάλαβαν ότι είναι απ΄αυτούς που τους έκαναν μετάταξη από τον ΟΣΕ στα Νοσοκομεία και τους μείωσαν στο μισό το μισθό. Δεν ήταν στιγμή να ξύνει πληγές.
Φτάνει στα Πανεπιστήμια. Μπροστά στην είσοδο βλέπει τουρνικέ. Τον σταματά ο πανεπιστημιακός μπάτσος και ζητά φοιτητική ταυτότητα. Ξαφνιάζεται ο Ανδρουλάκης και του λέει ότι τελείωσε το Πανεπιστήμιο εδώ και είκοσι χρόνια. Ο μπάτσος ανένδοτος. Νευριάζει ο Ανδρουλάκης και πάει να μπει με το ζόρι. Τον τραβάνε οι συνοδοί αστυνομικοί προς την Αγίου Δημητρίου και εκεί βλέπει κάτι πιτσιρικάδες να παίζουν μπάσκετ. Τους παρατάει όλους και μπαίνει στο γηπεδάκι. Με το που παίρνει την μπάλα, σηκώνεται να σουτάρει, ακούγεται ένα κρακ στο πόδι και πέφτει κάτω σφαδάζοντας. Τρέχουν οι παρατρεχάμενοι και τον πάνε γρήγορα στο Αχέπα. Τον παίρνουν μόνο του μέσα και σε λίγο βγαίνει η διάγνωση: Ρήξη χιαστού!
Το νέο διαδίδεται τάχιστα και στην Αθήνα. Παίρνει τηλέφωνο στα γραφεία ο Γιωργάκης και λέει, ότι πρέπει αυτός να μπει στη θέση του Ανδρουλάκη, μέχρι να γίνει καλά. Το ακούει ο Λοβέρδος και προτείνει να δώσουν τον Ανδρουλάκη μεταγραφή σε άλλη ομάδα, γιατί πλέον δεν θα μπορεί να τρέχει και να οργώνει την Ελλάδα! Φτάνει ο Βενιζέλος τρέχοντας και λέει ότι πρέπει το Κινάλ να ακολουθήσει δοκιμασμένες λύσεις, με αυτόν που έχει πείρα από κυβερνήσεις συνεργασίας! Κάποιοι προτείνουν να κάνει το Κινάλ μεταγραφές, μιας και υπάρχουν αρκετοί πολιτικοί που ακόμη δεν έχουν βρει ομάδα, όπως ο Φλωρίδης και η Διαμαντοπούλου! Χαμός, πού να τα λέω.
Το μαθαίνουν τα άλλα κόμματα και τους πιάνει πανικός. Ο Τσίπρας στέλνει μήνυμα ότι θέτει στη διάθεση του Κινάλ τον Πολάκη, για όσο χρόνο χρειαστεί να αναρρώσει ο Ανδρουλάκης. Το μαθαίνει ο Μητσοτάκης και αντιπροτείνει δανεικούς τον Χρυσοχοίδη, τον Μανιάτη, ακόμη και, αν θέλουν, τον Άδωνι.
Στο Πασόκ έχουν πέσει σε κατήφεια, γιατί θεωρούν ότι ο τραυματισμός ήρθε σε περίοδο που η ομάδα είχε πάρει τα πάνω της

Μοίρασε το άρθρο!