Οι νύχτες των ποιητών: Του Θωμά Μοσχόπουλου – Γράφει ο Διοικητής του ΑΤ Ωραιοκάστρου Παύλος Παπαδόπυλος

Οι νύχτες των ποιητών, Θωμά Μοσχόπουλου – Γράφει ο Παύλος Παπαδόπυλος.
 Το Νοέμβριο του 2020 δημοσιεύθηκε η δεύτερη ποιητική συλλογή του Θωμά Μοσχόπουλου με τον τίτλο: ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ την οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από τον παρακάτω σύνδεσμο :
http://www.ebooks4greeks.gr/oi-nyxtes-twn-poihtwn

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος είναι ανώτερος αξιωματικός της Ελληνικης Αστυνομίας, εκπαιδευτής, διαπραγματευτής κρίσεων και διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας.

Τη δεύτερη Ποιητική του συλλογή (μετά το Κομμάτι Φωτιάς εξέδωσε ο ανώτερος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, κύριος Μοσχόπουλος Θωμάς,αποδεικνύοντας ότι μία κατά γενική ομολογία «σκληρή» δουλειά, όπως αυτή του αστυνομικού, μπορεί να συνδυαστεί με την πνευματικότητα. Πρόκειται για τον αξιωματικό της Αστυνομίας από τη Βέροια, Θωμά Μοσχόπουλο, ο οποίος εξέδωσε ποιητική συλλογή με τίτλο «Οι νύχτες των ποιητών». Το έργο διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο, καθώς ο στόχος του αστυνομικού δεν ήταν το κέρδος αλλά να επικοινωνήσει τα γραπτά του. Έτσι, η ποιητική συλλογή υπάρχει σε μορφή ψηφιακού βιβλίου και μπορεί ο καθένας να την κατεβάσει μέσω διαδικτύου. 

Ο ποιητής θα σημειώσει:
 «.… τούτα τα λόγια πρώτα απ᾽ όλα μού είπανε οι θεές, οι Ολυμπιάδες Μούσες, κόρες του Δία που βαστά αιγίδα: «Ποιμένες της υπαίθρου, κακές ντροπές, στομάχια σκέτα, γνωρίζουμε να λέμε ψέματα πολλά, με την πραγματικότητα όμοια, μα ξέρουμε, σαν θέλουμε, να ψάλλουμε κι αλήθειες»…

ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ

Ένα άθλιο λευκό δωμάτιο
Το δικό μας κελί
Μια άχαρη κρυψώνα
Γεμάτη σκέψεις ανάκατες

Το μείγμα αλήθειας και ψεύδους
Είναι δηλητηριώδες για μας
Ενσυνείδητα ολομόναχοι
Φτύνουμε τη ζάλη που προκαλεί

Μέσα στην άγια θλίψη
Οι ώρες περνούν
Ατέλειωτο παίδεμα οι νύχτες
Εφιάλτες αλλόκοτοι τα όνειρα

Ο θρήνος γίνεται μόνη χαρά
Καθώς τα δάκρυα κυλούν
Ο θάνατος μοιάζει όμορφος φίλος
Που όλος ο κόσμος δε χωρά στο κεφάλι

Στο σφραγισμένο μνήμα
Το σκοτάδι δεν κερδίζει ποτέ
Είναι παρηγοριά να μπορείς να δεις
Αόρατες μικρές ελπίδες εκεί.

Έχουμε να κάνουμε, όπως θα διαπιστώσετε από την ποίηση του Μοσχόπουλου, ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ακραίο Πλατωνιστή αντιτιθέμενο στο σύγχρονο κόσμο…

Παύλος Παπαδόπουλος, Ανώτερος Αξιωματικός της Αστυνομίας, Πτυχιούχος Ανθρωπιστικών Σπουδών.

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο!