Οικογένεια Μητσοτάκη: Και τέταρτο μέλος στην πολιτική -Ποια προαλείφεται για δήμαρχος

Μετά την πρώην υπουργό και βουλευτή Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ένα ακόμη μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη, σύμφωνα με πληροφορίες  προαλείφεται για κάθοδο στην πολιτική. Πρόκειται για την κόρη της Ντόρας, αδελφή του Κώστα και ανιψιά του Κυριάκου, Αλεξία Μπακογιάννη. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια φέρεται να το σκέφτεται χωρίς να έχει λάβει ακόμη τις οριστικές της αποφάσεις. Άλλωστε, έχει καιρό ακόμη, καθώς οι δημοτικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν μετά από δύο χρόνια, τον Οκτώβριο του 2023.  Οι συχνές εμφανίσεις και η πισίνα στο σπίτι Ωστόσο, στην Ευρυτανία,  στις τάξεις των στελεχών της ΝΔ, υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Αλεξία Μπακογιάννη θα είναι υποψήφια δήμαρχος Καρπενησίου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο της  υποψηφιότητα της κυρίας Μπακογιάννη έχουν τροφοδοτηθεί από το γεγονός ότι έχει αρχίσει να πυκνώνει τις εμφανίσεις της στην πόλη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποίησε και μια παρέμβαση στο σπίτι της. Μη φανταστείτε κάτι το ιδιαίτερο. Απλά πρόσθεσε μια πισίνα. Όπως λέγεται, αν είσαι δήμαρχος στο Καρπενήσι το καλοκαίρι είναι δύσκολα. Το αν στην περίπτωση αυτή ισχύει των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, μένει να αποδειχθεί.

Η αντίδραση Μητσοτάκη Να σημειωθεί, πάντως, δεδομένης της αντιπαλότητας μεταξύ, κυρίως, Κ. Μπακογιάννη και Κυρ. Μητσοτάκη αλλά και της Ντ. Μπακογιάννη με τον πρωθυπουργό, για να δοθεί από τη ΝΔ το «πράσινο» φως να κατέβει ο «πρωθυπουργικός ανιψιός» στο δήμο Αθηναίων, ζητήθηκε από την «πρωθυπουργική αδελφή», να μετακομίσει από την Α΄ Αθήνας στα Χανιά αλλά και «μπλοκαρίστηκε» ενδεχόμενη υπουργοποίησή της, προκειμένου, όπως ειπώθηκε, να μην δοθεί η εντύπωση της οικογενειοκρατίας.

Αν και το Καρπενήσι, τόπος καταγωγής του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη και εφαλτήριο της πολιτικής καριέρας τόσο της Ντόρας (εκεί το μακρινό 1989 πρωτοεκλέχθηκε βουλευτής) και του Κώστα Μπακογιάννη (εκλεχθηκε δήμαρχος το 2011) δεν είναι Αθήνα, θα έχει ασφαλώς ενδιαφέρον η αντίδραση του Κυρ. Μητσοτάκη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Εκτός κι αν. Εκτός κι αν εθνικές εκλογές που θα προηγηθούν των δημοτικών, έχει ήδη αποχωρήσει η μητέρα Ντόρα.

Μοίρασε το άρθρο!