Ξεκάθαρες οι απαντήσεις της Διοίκησης στην μεγάλη συζήτηση ουσίας για τα σχολεία του Δήμου Ωραιοκάστρου

Ξεκάθαρες οι απαντήσεις που έδωσαν ο Δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης,οι πρόεδροι της Αβάθμιας και Ββάθμιας εκπαίδευσης,Β.Χατζηαντωνίου και Π.Πορφυριάδης,καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα παιδείας,Θ.Καρύδης, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για θέματα Παιδείας, που ικανοποίησαν σε μεγάλο βαθμό τους εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων,και των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων,χαρακτηρίζοντας πολύ θετικό το γεγονός ότι έγινε μια μεγάλη συζήτηση ουσίας για τα σχολεία του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο Δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια για τα προβλήματα που υπάρχουν,και τις προσπάθειες της διοίκησης να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αντιμετώπισή τους.Και πράγματι είναι γεγονός ότι αυτά τα οποία έγιναν επί διοικήσεως του,παρά τις δύσκολες για την εποχή μας οικονομικές συνθήκες,είναι πολλά και ουσιαστικά.

Οι πρόεδροι Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Επιτροπής, Β. Χατζηαντωνίου και Π. Πορφυριάδης μίλησαν με στοιχεία για το μεγάλο ελλειμματικό ταμείο που παρέλαβαν από την προηγούμενη διοίκηση,και πως κατάφεραν χωρίς να υπάρχουν ελλείψεις στα σχολεία μέσα από μια σωστή διαχείριση, τα χρέη να μειωθούν σε μεγάλο βαθμό.Επίσης μίλησαν για τις παρεμβάσεις που έγιναν και αφορούσαν την καθημερινότητα των σχολείων,όπως βαψίματα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,με την αμέριστη συμπαράσταση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων,εργασίες συντήρησης,γραφική ύλη,προτζέκτορες,και οτιδήποτε μπορούσαν να βοηθήσουν για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας, Αθανάσιος Καρύδης, παρουσίασε συγκεκριμένο σχέδιο που θα δώσει άμεσες λύσεις στα προβλήματα που καίνε την εκπαιδευτική κοινότητα.Κάτι που είναι φυσικό για έναν άνθρωπο ο οποίος σαν εκπαιδευτικός, δεκαετίες ολόκληρες,γνωρίζει τα θέματα παιδείας και τις ανάγκες,καλύτερα από τον καθένα.

Σημαντικό κομμάτι της όλης συζήτησης, ήταν η τοποθέτηση και η ανάλυση από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Παναγιώτη Κοϊτσίδη σχετικά με τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης,που αφορούν την παιδεία.

Στην διάρκεια της διαδικασίας,ουσιαστικές ήταν οι τοποθετήσεις τους των μέλων της Ένωσης Γονέων που πήραν τον λόγο, η κ.Μέρμηγκα Ασημίνα, η κ.Καλιεντζίδου Αρετή και η κ.Βαβουλιώτη Ελένη, οι οποίες παρά τις όποιες επιφυλάξεις,έφυγαν αρκετά ικανοποιημένοι από τις θέσεις  του δημάρχου και της διοίκησης.

Αξιοσημείωτη ήταν η παρέμβαση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λάκη Σημαιοφορίδη,ο οποίος αναφερόμενος στην αντιπολίτευση που για μια ακόμα φορά απογοήτευσε,αφού καταναλώθηκε με τις ώρες σε μια στείρα τακτική,και μάλιστα σε μια συζήτηση που αφορούσε μαθητές,ότι το μόνο που την ενδιαφέρει ήταν οι θεατρικές παραστάσεις που δίνονται από κοινού,με συγκεκριμένο τοπικό site,που είναι γνωστό στην κοινωνία του Ωραιοκάστρου,για την ικανότητα που έχει,να παρουσιάζει το άσπρο σε μαύρο.

Το RealOraiokastro.gr θα κάνει εκτενής αναφορά στην συνεδρίαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου,που είχε σαν κύριο θέμα την παιδεία.

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο!