ΝΤΡΟΠΗ…

Την δραματική κατάσταση που βίωσε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» περιέγραψε σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ιnstagram η Γεωργία Ζήγκου.

Η Γεωργία Ζήγκου
Η Γεωργία Ζήγκου

Η σύμβουλος Μοντεσσοριανής Εκπαίδευσης χρειάστηκε να επισκεφθεί το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» με την νεογέννητη κόρη της και βρέθηκε αντιμέτωπη με μια κατάσταση πλήρους απαξίωσης του κατ’ ευφημισμόν «πρώτου νοσοκομείου για παιδιά» της Ελλάδας.

 Λερωμένοι τοίχοι, πατώματα χαλασμένα και τίποτα που να θυμίζει ένα περιβάλλον που μπορούν να νιώσουν οικεία τα παιδιά που χρειάζεται να νοσηλευτούν σε αυτό. «Είναι όλα φθαρμένα» τονίζει χαρακτηριστικά η εκπαιδευτικός.

Όλα αυτά όμως ωχριούν μπροστά στις ελλείψεις σε αναλώσιμα νοσοκομειακά είδη τις οποίες καταγγέλλει η κα. Ζήγκου. Όπως αναφέρει «το πρώτο νοσοκομείο της Ελλάδας για παιδιά δεν έχει σεντόνια» και τονίζει ότι της ζητήθηκε να φέρει από το σπίτι της καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έμενε με το λερωμένο για τις εννιά μέρες νοσηλείας. Παράλληλα όπως υπογραμμίζει της ζητήθηκε να φέρει και το θερμόμετρο από το σπίτι της διότι δεν μπορούσαν να βρουν σε ποιο σημείο ήταν το… μοναδικό θερμόμετρο όλης της πτέρυγας του νοσοκομείου.

«Όαση ελπίδας» μπροστά σε αυτή την κατάσταση είναι οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι γιατροί του νοσοκομείου, οι οποίες παρά τις ελλείψεις, πιστοί στο καθήκον τους, είναι ολόσωστοι στην εργασία τους.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο Ιnstagram η Γεωργία Ζήγκου:

«Εδώ όποιος έρχεται θα ζήσει τον εφιάλτη. Δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω αυτό που ζω!

Παίδων Αγλαΐα Κυριακού 2022

1)Το πρώτο νοσοκομείο της Ελλάδας για παιδιά δεν έχει σεντόνια. ΣΕΝΤΟΝΙΑ. Με παρακάλεσαν να φέρω από το σπίτι αλλιώς θα μέναμε με το κατουρημένο 9 μέρες νοσηλείας.

2)Δεν έχουν θερμόμετρα. Μου ζήτησαν το δικό μου γιατί δεν βρίσκουν το ένα και μοναδικό στην πτέρυγα.

3)Στο πάτωμα υπάρχουν συνέχεια φαγητά, κυκλοφορούν κατσαρίδες, οι σίτες είναι χαλασμένες και μπαίνουν κουνούπια και περιστέρια αν δεν τα διώξεις.

4)Κυκλοφορούν 5 παιδιά ασυνόδευτα. Μπαινοβγαίνουν σε όλα τα δωμάτια, φωνάζουν, βρίζουν! Είμαι τόσο απορροφημένη στο να προφυλάξω το νεογέννητο μου που ούτε να σκεφτώ πώς να τα βοηθήσω δεν μπορώ.

5)Έχουμε αλλάξει 3 δωμάτια. Δεν υπάρχει μονόκλινο δωμάτιο για εμάς που είναι ανεμβολίαστη και την προσέχω μην μου κολλήσει τίποτα άλλο εκτός από την ουρολοίμωξη που έχουμε! Στην καλύτερη λοιπόν ήμασταν με δύο εφηβάκια και στη χειρότερη ήμασταν με ολόκληρη οικογένεια ρομά όπου το μωρό τους κατάπιε χάπι, και δεν είναι θέμα ρατσισμού το ξέρετε, φοβάμαι για το παιδί μου, οι άνθρωποι δεν είχαν παιδεία και δεν καταλαβαίνουν. Ένα ολόκληρο νοσοκομείο προσπαθούσε να τους βγάλει έξω αλλά αυτοί τίποτα. Εγώ ανήμπορη να προφυλάξω το μωράκι μου. Εκεί τα είδα όλα. Σε ένα δωμάτιο μια σταλιά ήμασταν πάνω από 10 άτομα και χωρίς να έχουν κάνει τεστ στην είσοδο. Η καρδιά μου είχε σταματήσει εκείνο το βράδυ.

6) Η γλυκούλα μου είναι συνδεδεμένη σε ένα μηχάνημα για τον όρο και δεν κάνει να το αποσυνδέω. Αυτό σημαίνει πώς είμαστε εγκλωβισμένες στα όρια των καλωδίων. Δεν μπορώ να την πλύνω, δεν μπορώ να την κάνω βολτούλα.

7)Τα βράδια που έχει εφημερία μπαίνουν κλέφτες. Καλά ακούσατε. Τον είδα με τα μάτια μου το κλέφτη.

8) Στο δωμάτιο μας είναι ο Ακά. Ένας μικρούλης πρόσφυγας που πήρε άσυλο με τη μαμά του λόγω αυτισμού. Πονάω όταν τον βλέπω να παίζει με τα τρία μοναδικά αυτοκινητάκια που έχει. Πήγα και του πήρα ένα φορτηγό και καταχάρηκε.

9)Όλα είναι φθαρμένα, τοίχοι λερωμένοι, πατώματα χαλασμένα. Πουθενά ζωγραφιές. Κάτι όμορφο κάτι παιδικό. Είναι σε άλλες πτέρυγες λένε αυτά.
Παιδιά εδώ όποιος έρχεται θα ζήσει τον ΕΦΙΑΛΤΗ .

*Ναι οι γιατροί είναι κορυφή!»

Μοίρασε το άρθρο!