Νέα υπόθεση ”Κατρούγκαλου” στον Δήμο Ωραιοκάστρου

Είχαμε γράψει πριν λίγο χρονικό διάστημα, για το πόσα ψέματα, πόση υποκρισία, και πόση κοροϊδία μπορεί να αντέξει ένας πολίτης σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, του Δήμου Ωραιοκάστρου. Παρόλο που κάποτε περιφρονούσε ο ένας τον άλλο, τώρα καλοπιάνει ο ένας τον άλλο, και παρόλο που ήθελαν να υπερέχει ο ένας στον άλλο, τώρα υποκλίνονται ο ένας στον άλλο. Απλά τότε δεν είχαμε ρωτήσει τον πρώην δήμαρχο Ωραιοκάστρου, αν συμφωνεί μαζί μας, επειδή γνωρίζει, όπως φυσικά γνωρίζουμε και εμείς, να πουν στους πολίτες, πότε έλεγαν την αλήθεια. Το 2019 ή το 2023. Γιατί αν λένε τώρα την αλήθεια, άρα το 2019 έλεγαν ψέματα.

Όταν εμείς σαν RealOraiokastro.gr, τέσσερα ολάκερα χρόνια ασκούσαμε όπως οφείλουμε σαν ενημερωτικό μέσο, κριτική στην σημερινή διοίκηση, και όχι μόνο, οι συγκεκριμένοι που σχολιάζουν για την σωτηρία του τόπου, ήταν απόντες. Τώρα μας χλεύαζουν με ένα απίστευτο οχετό λέξεων, δείχνοντας και τον τρόπο που ονειρεύονται να μας διοικήσουν. Σίγουρα υπάρχουν υποψήφιοι που δεν πρέπει να τους αδικούμε, να δίνουν με την σιωπή τους την απάντησή τους, σε όλο αυτό τον οχετό. Ναι αυτοί, σίγουρα μας αξίζουν.

Η επικοινωνιακή τους ανεπάρκεια σαν παράταξη, είναι κάτι που δεν βλέπουμε να συμβαίνει με την παράταξη του κ.Τσακίρη, την παράταξη του κ.Σκαρλάτου, ούτε και με την παράταξη του κ.Θεμελή. Και το λέμε αυτό, γιατί πιστεύουμε ότι τα επικοινωνιακά επιτέλεια, πρέπει να ”συμβουλεύουν” τους υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, για το πως πρέπει να ”λειτουργούν” με τους πολίτες, αλλά και με τα διαδυκτιακά μέσα. 

Ο Μπρεχτ αναρωτιόταν αν η βλακεία οδηγεί στην κακία ή η κακία οδηγεί στην βλακεία. Και στο τέλος κατέληγε, ότι ούτε το ένα ούτε το άλλο.Και τα δυο δεν είναι παρά συμπτώματα. Η βαθύτερη αιτία είναι η δυσανεξία απέναντι σε ένα Απύθμενο εσωτερικό κενό. Ο Βλάξ το Υποψιάζεται , αλλά καθώς αδυνατεί να το παραδεχτεί, το Απωθεί. Το παραγεμίζει είτε σωματικά -λαιμαργία-είτε στρεφόμενος προς τον εξωτερικό κόσμο : Με κακία. Προσπαθώντας να Επιβάλλει την εξουσία του ελπίζει να ξεχάσει την εσωτερική του κενότητα. Αλλά εκείνη επιστρέφει τα βραδιά καθώς ετοιμάζεται να κοιμηθεί… ή τα πρωινά λίγα δευτερόλεπτα πριν ανοίξει τα ματιά του. Φαύλος κύκλος δηλαδή.

ΥΓ: Οφείλουμε μια απάντηση στον πρώην Δήμαρχο. Η αξιοπρέπεια δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Επίσης σε ορισμένους που μπαίνουν-βγαίνουν στην ομάδα, για να δώσουν τις δικές του απαντήσεις, δεν τους τιμά. Εμείς όποτε θελήσετε, μπορούμε να κάνουμε ένα δημόσιο διάλογο, ώστε οι πολίτες να διαπιστώσουν με στοιχεία και όχι λεξιλόγιο, και το οποίο σας χαρακτηρίζει, πότε λεγόταν η αλήθεια. Το 2019 ή το 2023. Εμείς περιμένουμε και είμαστε πρόθυμοι σε αυτόν τον διάλογο.

Μοίρασε το άρθρο!