Νέα πρόκληση της Τουρκίας με το Barbaros: Κινείται προς την κυπριακή ΑΟΖ

Επιβεβαιώνεται απ’ ό,τι φαίνεται και από το marinetraffic.com η πληροφορία που κυκλοφόρησε το βράδυ της Τετάρτης και ανέφερε ότι απέπλευσε από το λιμάνι των Όλμων (Tasucu) το ερευνητικό σκάφος, “Barbaros”.

Όπως προκύπτει από την εν λόγω ιστοσελίδα που είναι έγκυρη σε τόσο ειδικά θέματα, το τουρκικό σκάφος βρίσκεται, πλέον, βορειοανατολικά της Κύπρου. Κινείται με ταχύτητα 10 κόμβων κι έχει πάρει κατεύθυνση προς την κυπριακή ΑΟΖ και την Αμμόχωστο.

Νέα πρόκληση από Ακάρ: Δικαίωμά μας οι γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο

«Η Κύπρος, οι Κύπριοι είναι αδέλφια μας, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Κυπρίων αδελφών μας εκεί», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ στο πλαίσιο της Ημέρας Ένοπλων Δυνάμεων της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) στην Άγκυρα.

Ο Ακάρ πρόσθεσε ότι οι δραστηριότητες γεώτρησης σε περιοχές που η Τουρκία έχει εξουσιοδότηση στην Ανατολική Μεσόγειο, αποτελούν δικαίωμα της χώρας του και η Άγκυρα χρησιμοποιεί και θα χρησιμοποιήσει αυτό το δικαίωμα. «Η Τουρκία και η ΤΔΒΚ με τους αδελφούς μας εκεί, συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με τα δικαιώματά μας και το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ακόμη, επανέλαβε ότι οποιαδήποτε προτεινόμενη λύση για την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την ΤΔΒΚ θα είναι μάταιη και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Μοίρασε το άρθρο!